![]() |
|
LNB OUT (Loop Out)Dobrý den,Je možné z anténního výstupu SAT receiveru připojit DVB-T televizi v případě, když už po jednom koaxu vede ze střechy sloučený signál? Nebo receiver dál nepropustí nepustí DVB-T signál? A je rozdíl mezi výstupem LOOP OUT a LNB OUT, který je například na tomto našem SAT HD receiveru TOPFIELD? http://www.topfield.cz/sbp2010.html Ptám se, protože z nedostatku krabic jsem zatím neinstaloval na konec vedení účastnickou zásuvku a nyní budu svádět do přízemí vedle DVB-S2 signálu i DVB-T. Nechci vrtat povrchově na zeď nebo frézovat do zdi novou další krabici a ani jen tak volně na kabel dávat účastnickou zásuvku, pakliže to opravdu nebude nezbytně nutné. Děkuji Mav |
Mav71
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Neměl bys použít rozbočovač Sat+Terestrial (opačně použitý slučovač téhož typu) a z jednoho výstupu vést koax do SATu a z druhého do DVB-T televizoru?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Ano, i to je varianta a zabere to na podlaze za televizí méně místa než to neforemná střeva od účastnické do zdi a také se ten rozbočovač dá jindy použít zase jako slučovač.Jsou to docela přijatelné položky (100-150 Kč k jednomu účastnickému setu), tak spíš řeším kosmetiku a kabelový salát, abych tam neměl zbytečně moc kabelů. Myslel jsem si, jestli u "průchodek" v přístrojích si každý vezme signál kterému rozumí a zbytek nechá běžet dál. A že ty účastnické zásuvky jsou ze starších dob a pro přijímače, které nemají LOOP OUT. |
Mav71
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)A to tě ještě nenapadlo jen prostě vyzkoušet připojit DVB-T TV na LNB OUT?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Napadlo. Jenže na chalupě budu až zítra a vůbec poprvé budu slučovat DVB-T s DVB-S do jedněch svodů. A o víkendu je nejblíž (17 km) otevřeno celkem drahé OBI. Radši bych si to tam všechno navozil už zítra z cenově výhodnějších e-shopů s osobním odběrem. Ale jen jestli to bude nezbytně nutné, abych nekupoval nepotřebnou bižuterii pořád dokola, která se pak bude válet po dnech krabic s nevyužitou elektronikou. |
Mav71
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Já chtěl mít vše v jednom a vyhnout se útlumu na slučovači a rozbočovači, tak jsem natáhl ke každé krabici ve zdi husí krk, do něj 2 koaxy (sat+dvbt) a utp kabel, pak použil toto http://www.inter-sat.cz/tomi-ucastnicka-zasuvka-tv-r-sat-rj-45-rj-11-koncova_d670.html , vykuchal z toho střeva s rozbočovačem![]() ![]() trochu krkolomné,ale měl jsem čas si s tím vyhrát. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
Mav71Tvoje otázka má svoji logiku. Problém je ovšem v tom, že máš v úmyslu udělat něco, co by sice mohlo v pohodě fungovat, ovšem je to mimo technické specifikace použitých přístrojů. Z tohoto pohledu je docela možné, že některé sat. přístroje signál DVB-T do LOOPoutu pustí a jiné nikoliv. Tohle je prostě nutné vyzkoušet s konkrétním přijímačem. Pokud máš dostatečnou rezervu signálu na DVB-T, pak i malý útlum způsobený průchodem přes satelit, nebude problém. Pravděpodobně ale bude dělat potíže souběžný provoz DVB-S a DVB-T, kdy přepnutí pásma nebo polarizace na satelitu, způsobí krátkodobé zaseknutí signálu na DVB-T. Pokud Ti tohle nebude vadit, tak to můžeš prubnout.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
Mav71napsals:Je možné z anténního výstupu SAT receiveru připojit DVB-T televizi v případě, když už po jednom koaxu vede ze střechy sloučený signál? Nebo receiver dál nepropustí nepustí DVB-T signál?....... SAT HD receiveru TOPFIELD? Možné to je s DVB-T útlumem cca 2-3dBuV při aktivním módu-svítí display. Pokud použiješ pasivní mód nebo vypneš Topfielda z el. bude po signálu. Lepší bude opravdu použít rozbočovač TV/SAT, jak ti už radili výše ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
jako cpátDVB-S signál do DVB-T vstupu,není ti to blbý?![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Tak to "funguje", ale jen na něco. Některé české programy jako ČT jsou v pohodě, některé jako NOVA skoro nic a některé kostičkují jako Prima.Jinak pro pierrepetr: Na tom svodu je společný signál ze slučovače na půdě. |
Mav71
![]() |
|
já vím,teplá i studená voda v jedné trubce a ty chceš jen studenou,jak si to představuješ? dál![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Jak jsem už psal: Myslel jsem si, jestli u "průchodek" v přístrojích si každý vezme signál kterému rozumí a zbytek nechá běžet dál.Každopádně už mám nakoupené slučovače/rozbočovače, které přes SAT propuštějí DC ( http://www.gme.cz/antenni-a-satelitni-rozbocovac-ar23-2xf-p750-107 ) a které jsou kompaktní, vypadají bytelně a snad se i pro tu mojí "IEC free/F only" domácnost budou hodit. Myslím, že to bylo levnější nebo s kabelem stejně drahé jako účastnická zásuvka a bez volných krabic nemůžu ani jinak, když nechci vrtat obludovinu co bude vylézat z omítky a nebo nebude ABB Tango. |
Mav71
![]() |
|
přístrojmusí dostat to co potřebuje bez zbytečných příměsí,naftovej motor taky běží na naftu a nemá rád,když mu nacpeš do toho benzín,proto se ty selektivní rozbočovače dělají,jinak by stačily obyčejné kompletpásmové od šumavy k tatrám![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LNB OUT (Loop Out)Ten příměr zas tak moc nesedí, protože to co dneska cpeme do nafty a nebo do benzínu je docela slušné svinstvo![]() |
Mav71
![]() |
|
hlavně,že to víš a sviňstvo cpeš do DVB-T vstupu,pak to vypadává,zkus vypnout sat přístroje![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |