![]() |
|
Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - problemDostal se mi do ruky jeden použitý kousek a na obou výstupech jede pouze spodní pásmo (H i V pol.) Na přijímači nastaveno LNB UNIVERSAL tj. standardní frekv. LO 9,75 a 10,6 GHz... (Z nějakého důvodu asi prostě nepřepne na horní pásmo.., nebo se "posunula" frekvence LO pro horní pásmo? Je to možné? Problém určitě není v STB! Jde mi o to zda se někdo s něčím podobným setkal a zda to vyřešil jinak než vyhozením do popelnice. Má cenu zkoušet nějaké laborace s nastavením frekvencí LO a pod.? Nebo rovnou vyhodit...? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...Nezkusils zkušebně posunout v stb?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...Častá závada těchto typů LNB. Asi před rokem přestalo fungovat horní pásmo u jednoho výstupu. Druhý byl nezapojen tak jsem to přehodil na druhý výstup a vše bylo O.K. Letos na v březnu přestala fungovat část horního pásma jedné polarizace i u druhého výstupu. Druhá polarizace šla kompletně v celém pásmu bez problému. Proto jsem vyměnil za jiný LNB MONOBLOCK a vše bylo O.K. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...lance, taky jsem zažil, kdy mi vůbec nešli naladit programy z horního pásma(V i H), ze spektráku jsem zjistil, že horní LO kmital místo 10600 na 10950MHz. Byl to single LNB Smart Titanum.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...To SAXON: pokiaľ je problém v posunutom oscilátore LNB, tak sa mi už podarilo v minulosti pohybom skrutky na obale LNB, ktorou sa nastavuje kmitočet oscilátora, posunúť kmitočet o pár desiatok MHz. Je to ale poriadna bavečka. Vtedy som nemal ešte žiadne meráky a správnosť nastavenia som kontroloval len na analógovom sat.prijímači. Otázka je, čo spôsobilo v Tvojom prípade posunutie toho kmitočtu. Ja som to preľaďoval na funkčnom konvertore, ktorému nič nebolo. Vtedy, keď sa prechádzalo z 10 GHz na 9,750 som potreboval, aby mi frekvencia na mojom analógovom prímači, ktorá bola zobrazovaná na display, súhlasila so skutočnosťou. Bez problémov to niekoľko rokov fungovalo. Takže o nič nešlo, len taká bavečka. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...Díky všem za reakce, prakticky nemá asi cenu se s tím crcat, ale technicky pro zábavu mně to asi nedá![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Monoblock Twin TMT43 smart Titanium - prob...Ahoj Saxone - Křižák zatím válí, co? Flechovy komentáře na ESP taky supr, letos bude Giro no.1. Už se těším na Mortirolo a Finestre...![]() http://www.climbbybike.com/profile.asp?Climbprofile=Mortirolo&MountainID=12 - můj čas 1:11h - ti "dobytci" to pojedou kolem 50 min ![]() |
lance
![]() |
|
lanceVětšinou ho zničí silný statický výboj. Nejčastěji se to vyskytne po bouřkách. Poruchovost je lepší průměr s porovnáním stejné cenové kategorie u konkurenčních monobloků.Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
lanceJsem uplně nadšen. Roman fakt vypadá dobře, ta hlavní trojice(A-C-P) bude taky zajímavá.Ve čtvrtek 23.7 odjíždím se kamošema pod Galibier, v sobotu se přes něj jede královská etapa v kombinaci s 11 zatáčkami na konci(Alpe d Huez)... ![]() ![]() Snad to nějak v pátek před nimi projedeme. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonTak to Ti fakt přeju, užij si to![]() |
lance
![]() |
|
![]() |