Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Vymazení vůle motoru

U motoru Max NDA-4120M není po straně žádný nastavovací šroub , jde u tohoto motoru nastavit vymezení vůle?

Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M

jaro2
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vymazení vůle motoru

Poradím,nerob nič s niečím,čo funguje,hlavne ak tomu nerozumieš.Vymedzenie vôle prevodov v motore,býva zväčša vo vnútri motora,tak to daj niekomu čo sa tomu rozumie.Mechanikovi,prípadne elektronikovi,ale určite to nerob sám.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

třeba u DM 3800 to jde , , je to tam i v návodu.
Max má značnou vůli , což je nejvíce na východní a západních pozicích. Parabolou jde lehce pohnout , než zaberou převody..

jaro2

zkus vyhledávání

několikrát se to řešilo i dlouze,nikdo se nebude opakovat,ale jde to několika způsoby R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To už tu dlouho nebylo. Hledej a najdeš v diskusích spešl radu. To se zasměješ.
Jinak pokud to chodí tak to neřeš .

Janmaa
Registrace: 1/2015

Janmaa

smát se můžeš jen ty,protože kritizuješ všechno co jsi nikdy neviděl ,už z principu R^ :laughing: R^

pierrepetr

právě , že to nejde , musím pohout trochu parabolou , aby obraz naskočil , ale jen na chvíli.
musel bych teda motor rozbrat , nebo dát jiný....

jaro2

Nejprve opravdu pečlivě nastav motor, kolmost stožáru a parabolu . Dále vypni USALS a nastav družice ručně. Tím můžeš lehce uložit družice i s odchylkou která eliminuje vůli soukolí . V krajních polohách se vůle drží vahou paraboly. Otázkou je vítr. Pokud to nepomůže, vyměň motor. A na další šílenosti typu protizávaží nebo elektrobrzdy zapomeň. To by bylo pouze scifi.

Janmaa
Registrace: 1/2015

Stožár je naprosto kolmo , tam problém není..
Možná teda zkusit vypnout USALS pro některé satelity a dojet diseqC.
protizávaží , to mě ani nenapadlo..

jaro2

Janmaa

neber vážně,on kritizuje všechno co není z jeho hlavy

"A na další šílenosti typu protizávaží nebo elektrobrzdy zapomeň. To by bylo pouze scifi."

oba systémy fungují naprosto spolehlivě,i když každý na jiném principu,osobně odskoušeno,elekrobrzdy se používají hlavně u velkých parabol s úzkým vyzařovacím úhlem,i když na trošku jiném konstrukčním principu,než jsem uváděl já,navíc u velkých parabol vlastní vůli už tak dost omezuje táhlový motor

nepíšeš o velikosti paraboly,ta vůle se projevuje hlavně za větru a nejvíce v nulovém bodě a okolo,tady mě to spíš připadá,jako špatně nastavený motor,disecs řízení by to mohlo trošku dojet a tu nepřesnost nastavení eliminovat

pro mě je spíš """"scifi""" dávat parabolu na okno na sušák prádla R^ :laughing: R^

pierrepetr

parabola je FTE 105 , to jsem psal.
Už jsme řešily před časem tu Gibertini OP 125L , ta OK , výměna stožáru , kolmost, musel jsem jí pořádně prořezat - a motor jede!! Takže jsem třen táhlový nemusel kupovat.

FTE 105 + motor max , nejedná se o vítr , je to i v naprostém bezvětří..
Je tam vůle. V HD Boxu to jde nastavit pro každý satelit bud USALS nebo DiseqC. Ale v E2 Infinity jsem to nenašel..

jaro2

tak dej

discs pro celý orbit a zkus to zadat celé znovu,pokud ti zlobí krajní pozice,spíš mě to připadá jako špatná elevace na parabole vůči motoru,nebo oboje přesně nastavit,vůle za bezvětří nemůže vadit ,navíc jak psal janmaa,souhlasím,v krajních pozicích vůli vymezuje i samotíž ,tlak váhy systému na převody,105tka chce vypiplat R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra