Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Výběr DVB-T antény + zesilovač

Zdravím,
Obracím se na Vás ohledně výběru DVB-T antény, jelikož tomuhle vůbec nerozumím.
Na chalupě chci dát místo satelitu dvb-t za dob analogu tam byl poměrně špatný signál za dob digitálu tomu může už být jinak.
Vybral jsem tuto anténu má i LTE filtr.

http://www.czc.cz/fuba-dat-912b-lte/168652/produkt

pak jde o to že za anténou bude minimálně 10m koaxiálního kabelu mohu sice použít kvalitní Spaun, Draka nebo Belden, ale přesto si myslím, že bude nutné použití zesilovače.Protože na 10 a více metrech už budou podstatné ztráty.

Vysvětlil by mi někdo jaký musí být vztah mezi zesilovačem a anténou a doporučil mi někdo za dobrou cenu dostačující zboží při bezproblémový příjem.
Dále k čemu je dobrý LTE filtr je to znát opravdu to odstraní rušení dvb-t signálu od signálu LTE sítí od mobilních operátorů?
Děkuji Vám za rady

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výběr DVB-T antény + zesilovač

Takovej dotaz by se dal čekat od někoho, kdo se právě zaregistroval, ale po 8 letech pobytu na parabola.cz nevědět, že základem je změření signálů, to je teda fakt síla...

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Ano máš pravdu bylo by vhodné to změřit než zvolit metodu pokus omyl.

Ale čerpám i od sousedů, kteří to tam chytají na obyčejnou yaginu s integrovaným zesilovačem.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors

killors - na základě ne/informací které jsi tu ne/dal nelze absolutně vůbec nic radit! Dvbt není sat, tam se můžeš takto obecně nadálku bavit, ohledně dvbt však bez znalostí nebo alespoň upřesnění místní situace nemá absolutně smysl o něčem diskutovat, snad jen tolik, že 10m kvalitního koaxu samo o sobě neznamená podstatnou ztrátu signálu kvůli které by bylo nutno nasazovat zesilovač.

lance
Registrace: 10/2008

Pokud to chceš řešit takhle "od oka", proč se nezeptáš sousedů, jak to mají a neuděláš to samé? Vždyt to není tak těžké, najít si směr nejbližšího vysílače, porovnat to se směrem, který mají sousedé a skusit to s něčím "za pár korun". Nejdřív bez zesilovače, pak se zesilovačem atd. Když už chceš jít "touto cestou" a nerozumíš tomu a počítám, že chceš ušetřit. Možná to výde, možná né, nevím co jiného Ti poradit.../Snad mě napadla taková kacířská myšlenka - zavolat někoho, kdo Ti to změří a navrhne řešení/

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Antena, ktoru si uviedol, nema LTE filter, len je ladena mimo LTE pasmo (v pripade pasma LTE na 800 MHz len velmi tesne) - je to taky maly marketingovy odrb. Pokial ale uvadzas, ze si na chalupe, predpokladam, ze odrusenie LTE zatial riesit nemusis.
No a ostatne - vyhod antenu na strechu, natoc podla suseda a uvidis. Ako si sa dozvedel vyssie, bez merania nevies nic.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Kvalitní televizní antény se kupují ve specializovaných obchodech na prodej anténní techniky.Věř,že tenhle giga obchod nemá ani páru proč prodává zrovna tenhle nesmysl, s vymyšlenými parametry :-)

Máchal
Registrace: 7/2008

Absolutně jsi neuvedl nic o místních podmínkách a tudíž logická otázka, proč zrovna ten tříráhnový krám?

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Když má soused audi, ty musíš minimálně bmw. Když má soused stříbrnou střechu, ty musíš mít zlatou. A tak musíš postupovat i s anternou.
Je opravdu smutné, když chce člověk ušetřit pár korun za odborníka, když tomu nerozumí. Ale vyhodit za víkend pár tisíc za blbosti na výletě, žu nen takový problém.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Killors

Mám pocit, že jsi ze stejného regionu jako já, kdyžtak se ozvi, kontakt máš.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Díky za rady pánové, sousedi mají anténu s integrovaným zesilovačem, který zesiluje na základě intenzity a síly signálu. Tuším nějakou takovou žlutou Televes. Mám tam ještě takové polské síto též s integrovaným zesilovačem.
Signál tam je je to oblast Vysočina vysílač Javořice.
Já se v anténách nevyznám jen vím, že Fuba dělá dobrý a solidní paraboly jestli to samé platí i o dvb-t anténách netuším.

@Saxon: díky jsem z Budějovic ale tahle chalupa je cca 100km od ČB

killors

Ti sousedi musí mít nějaký inteligentní zesilovač který já neznám.To co tady popisujete,že zesiluje na základě intenzity a síly signálu je BLBOST na N.A že máte polské síto nevalné kvatity s TURBO zesilovačem to je taky perla.To já asi za chvíly budu bez práce a koníčka.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

@Baron: nerozumím tomu no ale co sem se dočetl že funkce BOSS Balance Output Signal System automaticky vyrovnává výstupní signál.

Ale nejspíš jsem to blbě pochopil nebo popsal

killors

To bude model DAT od Televes.

On Air!

Saxon

Má to automatické řízení zisku předzesilovače, nic víc. Žádné vyrovnávání slabých a silných signálů na svorkách se neděje. Logicky...

On Air!

Saxon

dej tam

,co mají sousedi,pokud nejsou přes kopec 5 km a děj se vůle boží R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pokud to máš 100km od baráku, tak ti ji maximalně ukradnou cigoši. Je to hlína...

On Air!

Saxon

Saxon

hlínu už nekradou,jedině měď,co to musí přeprodávat lichvářům R^ :laughing: R^

pierrepetr

Já nechci předzesilovač ale jen zesilovač pro koaxiální rozvod.
Jeho volba mě napadla určit útlum koaxiálu na délku + všech členů a na základě tohoto útlumu zvolit zesilovač.
Myslíte že by se to tak dalo?

killors

killors

tobě to nechodí?,že chceš nahrazovat ztráty v koaxu? R^ :laughing: R^

pierrepetr

antenne

no ja patram po necem vsesmerovym, co bude fungovat. Potrebuji to
do nerovneho terenu Vysociny zhruba mezi Javorici a Vetrnym Jenikovem. Treti smer je Rudny. Nechci dve, nebo tri anteny.
CHapu ze se dozvim, ze je treba zmerit signal :)

fido1
Registrace: 11/2007

Když si koupíš anténu satelitní, tak to nejspíš půjde i bez toho předběžnýho měření :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

fido1

nic neměř,hoď si z okna kus drátu a když to bude chodit,máš přesně,co potřebuješ,pár procent populace to štěstí má R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra