Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jak zapojit 2s SAT.box na 1 USALS motor?

Mám zajímavý dotaz potřebuji připojit jeden USALS motor na Sat.box a USB DVB-S tuner? Je to nějak možné?
Zkoušel jsem to přes EMP-Centarui Universal Relay 0/12V ,ale nechodí to moc /na VU+solo2 to blbne signál se ztrácí občas vypadne -když dám bez přepínače tak OK / 0/12V mám vyřešeno zapínáním externího zdroje 12V

pcword
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Problém bývá

v tom, že běžně prodávané přepínače jsou polovodičové, a některé přístroje si s nimi pak nevědí rady, nebo se stává, že silný signál z LNB projde i přes vypnutý kontakt a vznikají problémy. V tomto případě bych si asi pomohl tak, že do malé plechové krabičky se třemi F konektory bych udělal přepínač z přepínacího jazýčkového kontaktu. Mechanické přepínání je v tomto případě téměř tutovka.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Jak zapojit 2s SAT.box na 1 USALS motor?

Twin LNB a sólo koaxiály k přijímačům.Box satelit bude ovládat motor přes USALS.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Motor môže vždy ovládať len jeden STB,tzv.Master.Druhý prijímač je Slave.Ak by si ich pripojil súčasne,koleduješ si o malér,odíde ti motor a možno aj tuner na niektorom STB,vyrobíš skrat.Nezabudni,že po koaxiáli idú do motora napájacie napätie-13-18 V a aj prepínacie povely Diseqc a samozrejme signál,takže nejako to zlúčiť asi nejde,že.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Ale možná to řešení dát tam twin Lnb je dobré řešení na VuSolo2 si najedu na polohu a na usb tuneru mohu sledovat jen je nutnné tahat další koax to je trochu problém ale bude to dobré řešení

pcword

Dotaz nie je ničím zaujímavý a tvoja požiadavka je normálne riešiteľná.Ide o to,ako presne to chceš.Baron ti dal jeden tip.
Ak ti stačí "závislé" zapojenie,môžeš usb kartu zapojiť na loop stb(prípadne cez rozbočovač).Potom je ale potrebné to používať s rozvahou,teda napr. netočiť motorom súčasne stb aj kartou.

marian34
Registrace: 10/2010

Usb tuner neba Lnb out ani Vu+solo2 přemýšlím jaký rozbočovač?

pcword

napr. http://www.satelity.ellano.sk/vnutorny-rozbocovac---2-vystupy-f_32272.html
obidve vetvy power_pass

marian34
Registrace: 10/2010

to je pěkný,ale nevím zda nebude problém, když půjde i VU+na motor toto se mě moc nelíbí!!přes rozbočovač!!
Nerad bych si zmařil tunery!!

pcword

Ved motor nastavis iba na vu-cku, pc kartu bez akychkolvek diseqc povelov.
A kolizia nehrozi.
Rozbocovac podla mna ma schotky diody na vstupoch(to by mali mat aj stb, to by poradili opravari stb) a kolizia v/h napätia tiez nehrozi.

Kasr
Registrace: 8/2008

Já tuto věc řeším pomocí Quad LNB (z nouze by šlo i Dual), dvěma kabely do VU+ a jedním do PC tuneru. Bez přepínačů. Omezení je takové, že motorem může točit jen jeden vyvolený účastník, v mém případě VU+.

Wintermute
Registrace: 2/2007

wintermute:
přesně tak to mám i já a spokojenost.
Dřív sem přemýšlel že, tam ještě vložím třeba monoblock quad či multifeed, ale nevím jak by se to chovalo a zda by to šlo nastavit.

luco
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra