Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Dvb-T (T/2) Usb tuner

zdravím všechny na skle!
Mám prosbu ke všem,co mají osobní zkušenosti s tímto "zařízením". Rád bych pořídil k noteboku dvb-t usb tuner a chtěl bych se vás tady poptat,co by bylo "nejlepší" -jde mi především o citlivost tuneru na signál,nebotˇ opět jsem na cestách atd atd (na cenu nehledím).A pak ještě,zda-li je i Usb Tuner,který by zvládl Dvb-t/2.Ale to bych oželel.Především mi jde o tu citlivist.Díky všem za reakce!!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dvb-T (T/2) Usb tuner

Citlivost tuneru se asi nedopátráš. Měl jsem jich už několik a citlivost jsem nikdy neřešil . Daleko důležitější je dobrá anténa a systém na kterém chceš tuner provozovat. Měl jsem pro Windows XP,7 a nyní mám pro Android . V citlivosti nepozoruji rozdíl.

Janmaa
Registrace: 1/2015

citlivost

neřeš,pokud bude špatný signál,můžeš zkusit anténní zesilovač,ale pokud z antény poleze nula,tak 100x zesílíš nulu a máš zase nulu,cesta větší antény je lepší,jak poznamenal Janmaa,ale na cesty k notebooku tahat yaginu,není to pravé ,možná na náklaďák s rotátorem několikaprvková,nebo nějakej hybrid,co se všude nabízíR^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

no právě.

co jsem všechny našel,tak u všech těch Usb tunerů je "malá ext. anténa",která snad postačí a proto jsem chtěl tip na "nejcitlivější" tuner. Pochopitelně jak píšeš pierrepetrře,nemůžu s sebou tahat žádnou jaginu. Tak snad ještě nějaký ten tip. Notˇák jede na "vidlích sedm profi". Díky moc za ten tip Usb tuneru...

jamess96

jamess96

tip Usb tuneru... ti neřeknu,mám jen stejné možnosti,jako ty a zkušenost s tímto ne R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

neva.Asi půjdu do toho Evolve... Díky a měj sa fajně!

jamess96

Tady jsi na špatném foru.........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Malá externí anténa stači pouze při přímé viditelnosti na vysílač , nebo opravdu extrémním signálu. Já k tomu používám logáro HN54 a to frčí dobře i v horších podmínkách .

Janmaa
Registrace: 1/2015

to už je

celkem paní anténa R^ :laughing: R^

pierrepetr

Evolve

s tou malou anténkou na magnet, jede to jako z praku. Na DVB-T/T2 taky seženeš, včera jsem něco gugloval, Evolve DVB-T cca 500,- , DVB-T/T2/C asi za 1900 Kč, R^ R^
Záleží ovšem na signálu, přímá viditelnost u pozemáku moc nehrozí, ale když jsi pod kopcem, tak žádná sláva. Bývá lepší- čím výš, tím líp. R^ R^
Na logáro se vyprdni, to je s.r.a.č.k.a neskladná, s tím si akorát vypíchneš oko. Na cesty si udělej malou rozebírací anténku, nebo nějaku pokojovou a ber hotel v patře s oknem do ulice. R^ R^
Pokud Ti dají garsonku třeba na 2 měsíce, chtěj s balkonem na jih, sežeň si nějakou 60-tku parabolu a starej satelit ,nebo USB Stück, terej umí DVB-S, přivaž talíř gumicukem k zábradlí na balkoně, četku chytíš skoro všude. :laughing: :laughing:
Pracuj operativně :laughing: :laughing:

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Morous

na četku mu stačí internet,skoro všude R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jasně, a je tam i archiv :laughing: :laughing:
Ale když jsi na služebce víc dní a dojdeš na hotel, tak česká telka je milá a těší i česká mazanice :laughing: :laughing:

Morous

Morous

souhlas,taky vozím na dovolenou camping33 s přísavkou,ale nevíme jestli to není tírák a nechrápe v kabině,to směrování parabolky není příjemné,na každý zastávce u hranic,cuk sem,cuk tam,a ty GPS řízený není moc láce R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ten malej camping mám taky někde v garáži.

Morous

Morous

na esdéčka chodí od kolobřehu,přes garmishkirchen až do primorska,odzkoušeno R^ :laughing: R^

pierrepetr

Věřím, hlavně když je to sladěno s ozařovačem. Jednou to tady vysvětloval Liquere a měl stopro pravdu R^ R^

Morous

já jsem to

taky psal,jak jsem vybíral LNB a nakonec nejlepší no name 0.3 dB,ne no name,ale nějakej šít R^ :laughing: R^

pierrepetr

Na klíčenky se vykašli - vesměs otřesné parametry

TBS5881 - na cesty dostačující, na další studijní záležitosti bezkonkurenční. Pouze jediné omezení, nutnost externího napájení, ale to se dá při troše zručnosti vyřešit i pro napájení z palubní sítě. Pokud tedy cenu neřešíš, jdi do 5881, mam ji doma a je výborná. Má dokonce i CI, což je v podstatě podmínka pro sledování DVB-T2. Odzkoušen i modul pro SimpliTV(DVB-T2 z Rakouska)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

for Jamess96

https://www.parabola.cz/album/foto-566/

příklad dalšího využití karty TBS5881 - Příjem DVB-T2 signálu a analýza obsahu multiplexu
sekce Album: Příjem DVB-T2 z Rakouska s USB kartou TBS5881
Popis fotografií:
[1] Příjem DVB-T2 z Rakouska s USB kartou TBS5881

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra