Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Opačná polarita u frekvencí Astra 23,5°

Z ničeho nic se ztratil signál z Astry 23,5° (satelitní tuner v TV Finlux). Po zkontrolování signálu z paraboly bylo vše v pořádku. Ovšem TV stále hlásila žádný signál. Po zadání frekvence např. 12525,V,3/4,27500 - signál není. Ovšem po změně polarity na H, signál naskočí a programy ČT jdou naladit a fungují. Takhle obrácená polarita je nutná zadat u všech frekvencí.
V čem spočívá tato anomálie, že se musí prohodit polarita z V na H a opačně...? čím se to stalo ? :-/

japce
Registrace: 4/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Opačná polarita u frekvencí Astra 23,5°

Asi firmware.....zeptej se výrobce TV. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

pootocenim lnb... to uz se mi taky jednou stalo... :))) konkretne to byl mtv mux na thoru. na vertikalu nebyl signal ale znicehonic na horizontu byl :))) tak jsem se sel podivat ven na parabolu a ejhle... konvertor byl otoceny o 90 stupnu... :)))

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

Nebo mu otočili celou anténu.............nebo zemětřesení utíkej............

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Firmware - to nejspíš ne... do teď vše fungovalo v poho... najednou nebyl signál.. tudíž jsem to přikládal pohnutím paraboly.LNB bylo takové nijaký - zespodu rezatý, tak jsem ho vyměnil a až poté jsem signál naladil. Ale v TV jsem musel přehodit polaritu. LNB mám natočeno doprava z pohledu od paraboly...

japce

habr - vždy se najde nějaký b...

japce

Změřit napětí na RF-in při H i V a hned uvidíš, kde je zádrhel. Moznosti jsou dvě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon - v této oblasti jsem laik, můžeš mi přiblížit,co bych měl naměřit a následně zjistit ?

japce

Na vstupu receiveru pro LNB při vertikální polarizaci musíš naměřit cca 13V, při horizontální 18V. Vyzkoušej to na TP 12525, programy CT a Prima v SD ti musí hrát při 13V na vstupu RF. Pokud tam máš naopak 18V a přesto hrají, tak je problém v nastavení LNB.

On Air!

Saxon

LNB mám natočeno doprava z pohledu od paraboly....

To bude asi ten zádrhel. LNB musí být kolmo dolů!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Enik

přesně kolmo pouze v případě,že jeho nultý bod je právě 23.5E,tedy přesně nastavit a přitom měřit,ještě u motoru v nultém bodě,o čemž se nezmiňuje R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ještě jsem si vzpomněl, že jsem pred lety montoval UNI konvertor, který mel vystup Fkonektor pod uhlem 45st. Ale při troše logiky lze zjistit, jak měl byt LNB nainstalován.
Snad nebude japce takové pako, že bude mít výstupní konektor vodorovně...

On Air!

Saxon

Saxon

pravda,taky jsem se s ním setkal,ale pokud bude měřit,nic nezkazí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to saxon

Staré gardinery měli výstup asi pod 45 st. uhlem, ale nahoře byla ryska s ukatatelem - 0 střed +-, na svoji dobu výborné lnb-čka...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra