Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Jaké družice pro zajímavé FTA stanice?

Dobrý den,
jsem začátečník se SAT příjmem a potřeboval bych tipy na družice, kde vysílají zajímavé FTA.
Zajímají mě hlavně programy v angličtině (zprávy, popř. cestovatelské pořady). Hlavním důvodem pro koupi TV a satelitu je výuka angličtiny.
Fóra procházím cca 2 týdny a zatím mě zaujaly tyto pozice:
- 13
- 19,2
- 23,5.

Lze např. 19,2 a 13 naladit "šilháním"?

Díky za rady.

ZdenekCZ
Registrace: 4/2015
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
Odpověď v diskusním vlákně

re..

Anglicky jedine astra 28,2e

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

RE: Jaké družice pro zajímavé FTA stanice?

dej do vyhledávače kingofsat jazyk angličtinu a neuzamčené, popř. žánr která tě zajímá:
http://cz.kingofsat.net/search.php

RAFI007
Registrace: 1/2006

BBC World HD na 19.2E je naprostá nutnost, to nelze vynechat. Na 13E je Arte HD France, které poskytuje multi-kulti originální zvukovou stopu. U nás velice netypické. Francouzské HD programy na 9E vysílají taky volně s originálním zvukem.

toothpick
Registrace: 11/2014

Pro zpřesnění uvádím, že chci parabolu cca 85 cm (bydlím v paneláku).
Podle informací co mám k dispozici bych potřeboval pro BBC parabolu 200 cm.
Ale díky za tip
:8)

ZdenekCZ

BBC World HD vysílá do celé Evropy. A jak někdo psal, je to skvělá faktografická stanice, nejenom aktuální zpravodajství.

toothpick

Myslel jsem ostatní anglické programy. Jasný že BBC World News a další zprávařské programy chytnu i unás a z různých družic.

To marceles: Ty snad chytneš v ČR na parabolu 60 nějaké EN programy z pozice 28,2 ?

ZdenekCZ

Samozřejmě, že chytneš. Spoustu. Ale jenom ty nizko-rozpočtové zábavné programy a jenom SD-čka. HD musíš lovit jinde.

toothpick

zdenel cz

28,2e nanam naladenou ale dobre ji znam je tam spousta aji hudebnic tv. A jeste zajimava je 26e je tam take dost tv stanic v origo.zvuku treba mbc nebo sport alklass 1,2,3,4 hd

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

@toothpick: dík za informované připomenutí

knawi
Registrace: 3/2007

@toothpick

Jednalo se o výuku jazyku, nešlo o kvalitu obraz.Více příspěvků není více "HD"

RAFI007

Typicky HD programy mají i kvalitnější zvuk :D Už jenom proto, že se k jejich odbavování používá špičková technika.
Takže asi tak.

toothpick

asi bych

šel cestou motoru,pak si půl roku můžeš zjišťovat,co se ti bude nejvíce páčit a pokud to bude na víc míst,rozhodneš se podle pozic družic,jakou použít parabolu a LNB pro multifocus R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ZdenekCZ

Tady můžeš od frekvence 11,222/H studovat: https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/fta/

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Problém je v tom, že ta obrazová kvalita dostupných programů na 28.2E skutečně nebývá dobrá. Spousta z nich ani nedosahuje na standardní rozlišení 720i a/nebo mají velice nízký bitrate. Samozřejmě pro české diváky to bohatě stačí a mohou reagovat i podrážděně na zmínky o HD.

toothpick

Oprava: Mělo být 720x576. Nebo 576i. 720i je nesmysl.

toothpick

No nemůžu se zbavit dojmu jakých se tu užívá pojmů a dává se velký důraz téměř výhradně na HD vysílání když donedávna jsme všichni koukali na SD a byla spokojenost po kolik let.Nyní po zavedení HD se demonizuje a preferuje jen HD ale jaksi se zapomíná na to že je tu stále drtivá většina programů vysílajících v SD jelikož programy v nich /filmy,dokomenty atd./nesplnují zdaleka ani SD ,obdobně je tomu u 3D kde technický pokrok jde kupředu a to především za ůčelem prodeje ke kterému jdou ruku v ruce s výrobci ale už se zapomíná a klade min. důraz na to že kromě nějakých animovaných pořadů pro děti a pár nových filmů je to pro uživatele zatím a ještě dlouho budou tyto pokroky nevyužitelné.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Standardní kvalita je v pohodě, ale musí být vysílaná v maximálním rozlišení a taky hlavně s dostatečným bitrate. Jinak prostě s tím už do světa díru neuděláš. Dneska se ožralí teenageři natáčejí v Ultra HD na mobilní telefon.

toothpick

Některé programy na 28,2E mají pro učení angličtiny výbornou pomůcku - skryté titulky, které jsou doslovným přepisem mluveného slova. Dokonce i hudební. Ty mají jen jednu nevýhodu, jsou trochu opožděné a člověk si nemůže zazpívat, pokus nejde o ploužák.

DVBT1
Registrace: 5/2012

To by mě zajímalo, které přesně to jsou. Já vím například o SKY NEWS. Ale tam je právě problém s tím zpožděním. K čemu jsou opožděné titulky? Pro sluchově postižené.

toothpick

zdeňku

8 rokov používam 80cm parabolu nastavenú so stredom na 23.5E (to je totiž pre mňa hlavná pozícia a zároveň skylink používa "najhoriše" parametre pre príjem, takže potrebuješ najlepší signál).
"Šilhám" na 13E, 19.2E, 28.2/28.5E
správa, že na 28.2E potrebuješ 200cm anténu je taká "parlamentná" - polopravda. Ano, na BBC, ITV a ostatné stanice vysielané v UK zväzku potrebuješ skutočne veľký tanier.
Na cca 30 iných na výučbu ďaleko postačujúcich staníc je 80cm v pohode. Tu hore máš predsa link "Přehledy" a tam si odfiltruj 28.2 FTA programy a zároveň vidíš veľkosť paraboly ktorú potrebuješ.

Z pozícií 13E, 19.2E, 28.2E získaš ca 20 anglicky hovoriacich spravodajských kanálov. Od BBC, CNN cez čínske, francúzske až po RT (odhliadnuť od obsahu je aj vo výbornom HD!!!)
Ďalej práve staré filmy na ca8 filmových kanáloch na 28.2E (Movies4men, True entertainment atd) sú výborné pre výučbu. Angličtina v týchto filmoch je pre výučbu ďaleko lepšia než pozerať nové filmy v pôvodnom znení s francúzskymi titulkami.

Vrele na učenie doporučujem začať so spravodajskými stanicami. Je úplne najlepšie keď bežia v smyčke každých 15min niekoľkokrát rovnaké alebo podobné správy, navyše keď vieš z českých staníc o čo sa tam jedná.
Toť moja skúsenosť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Problém je následující: Vy ty Francouze podceňujete jenom proto, že mě se líbí :D
Stanice D17 France vysílá každý den seriál Přátelé v angličtině. Několik dílů za sebou. Na tom jsem se naučil angličtinu já.

toothpick

toothpick

nepodceňujeme, ale
1/ z "Přátelů" by mä osobne je.blo už po 5 minutách :)))
2/ v sitcomu je hromada "gagov" ktoré aj keď rozumieš všetkým slovíčkam nemusíš pochopiť - skús preložiť do angličtiny "vyjsť na psí tridsiatok"
3/ pokiaľ začína s angličtinou sú spravodajské stanice úplne najlepšie - čistý spisovný jazyk bez prízvuku a dialektu, veľa opakujúcich sa fráz.

Dagy2
Registrace: 11/2010

To je zajímavé. Já jsem myslel, že je to nejúspěšnější seriál všech dob:
https://www.youtube.com/watch?v=JyGO3LN5UJ4

toothpick

Pozicia 28E je dobra na anglictinu, 19.2E na nemcinu, na 13E si mozes oprasit rustinu. Ja nemcinou nevladnem, takze prioritu ma 28E, tuto poziciu si pochvaluju ju aj moji tinejdzery, obcas 13E.
Pokial mas zaujem o arabcinu, tak si vyberies nieco vsade.

JanoHels

28,2E...Z těch, které mám v předvolbách mají titulky - Viva, Heat, Kiss, Magic, Smash Hits!, The Box, Challenge/+1, Pick/+1

DVBT1
Registrace: 5/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra