![]() |
|
Nová LED TV 40-42=Dobrý den,potřeboval bych poradit s výběrem nové TV. Již 2 týdny čtu recenze a toto fórum. TV sleduji výjímečně a nyní mám jen TV kartu v PC. Hlavním důvodem pro koupi nové TV je výuka angličtiny (filmy s titulky a FTA programy ze satelitu v AJ). Požadavky jsou: - úhlopříčká 40-42" (budu sledovat ze vzdálenost 2-3 m) - DVB-S2 (někde jsem četl, že integr. tuner je na prd, ale pro mé použití by mohl stačit, sledovat budu hlavně SD signál, jelikož chci jen FTA příjem) - min. 100 Hz (nedopočítávaných) - možnost HbbTv, Youtube, TED.com, ... - výhodou bude magický ovladač (ukazovátko) - docela mě to chytlo v obchodě - ocením rychlost odezvy (nechci dlouho čekat, popř. mít trhané záběry) - dlouhá životnost (to je asi loterie) - cena do 13 tis. CZK. Použití: - DVB-T a DVB-S2 (jen FTA) příjem - cca 1-2 hodiny denně Zatím mám ve výběru: 1) Samsung UE40H6500 - cena 12 990 CZK 2) Samsung UE40H6670 - cena nový 14 500 CZK nebo půl roku starý 11 000 CZK 3) LG 42LB700V (obdoba je LB671V)- cena 12 990. Ohledně panelu jsem se dočetl, že VA je lepší než IPS. Mě se také víc líbí VA v obchodě, ale např. doma to může být již něco jiného. Na značku zatížený nejsem, takže si klidně koupím i méně známé značky, pokud bude dobrý poměr výkon/cena. Díky za vaše názory a zkušenosti. |
ZdenekCZ
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 21 |
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=Toto forum je uplne to nejhorsi misto na svete, kde by clovek mel chtit poradit s TV. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
ZdenekCZZkus stránku TV Freak.cz. Tam se dozvíš dost informací. |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 527 |
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=Len si dobre over ci ma naozaj 100 Hz panel .... az narazis na predavaca co to tiez bude vediet a nie len ten fake refresh rate co vsade pisu. To je volny trh, nedopatrat sa k informaciam. Inak sa nespoliehaj ani na recenzie na webshopoch, lebo odkedy tam hodnotia televizor podla toho ze ma super wifi pripojenie, je to naozaj vypovedne ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=Díky za radu. Už pročítám TV Freak a je tam fakt hodně čtení. |
ZdenekCZ
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=Tak nakonec pořízen půl roku používaný Samsung UE40H6670.Ještě zvážím zda se budu zaobírat tím integrovaným tunerem nebo koupím rovnou Vu+ Zero. Díky za tip na výše zmíněnou stránku, je tam mnoho informací. |
ZdenekCZ
![]() |
|
TV se nemůže rovnat1. ani průměrnému satelitu,2. ani průměrnému počítači. Ovládání, tedy počet povelů na dosažení cíle, je u TV zbytečně vysoký. Například: pro přepnutí z pozemní televize na satelit musíš provést: a) LIST=seznam pozemních stanic, b) zapnout tlačítko na změnu ovl.režimu, c) navolit Satelit d) potvrdit OK e) vybrat oblíbenou skupinu, družici nebo žánr f) teprve pak navolit žádanou stanici. Blondýny jsou bez šance. Jó a stanice mají nesmyslná čísla a jejich pořadí je někdy problém.Cena za jeden ovládač mi připadá příliš vysoká, je vykoupena komplikacemi. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
Samorost,mám možnost sledovat spokojenost uživatelů 4 typů televizorů se satelitním tunerem. Tři jsou SONY a jeden Philips. Nikdo z uživatelů (včetně mne) by se nevrátil k samostatnému satelitnímu přijímači. Pokud není satelit na "hraní" apod., ale slouží ke "koukání", není to špatná volba. Je však třeba si dát opravdu pozor na to, jak lze u konkrétního typu a modelu naladěné satelitní stanice třídit a jak snadno lze provádět změny v naladění. Pokud to třídění a ladění není kvalitně provedeno, tak od takové TV se satelitem ruce pryč. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
hochv tom má naprostý guláš,podle dotazů a chce vúčko.To je síla, žádná znalost, takže se budeme těšit na zajímavé dotazy.![]() |
filipes2
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
Zdeněk z českaV HD jde spousta programů na výuku jazyků,není třeba se omezovat na SD § §![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
standa3Predstav si, ze ja som od tv sony odpojil koax(mam tam modul aj kartu)!!!!!Oproti posratemu ipboxu 9900 co pouzivam, je to katastrofa- od prepinania stanic, epg...(a to ich smart tiez). Ked zoberiem do uvahy iba sd kanaly (dalsie sat stb, co mam doma su iba sd dvbs), tak vsetky vyhravaju minimalne 10:1. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 555 |
![]() |
|
KasrSto lidí, sto názorů. A srovnáváme nesrovnatelné. Máš možná jiný model Sony, možná může být ve hře nějaká vada. Já u své Sony nepozoruji žádný rozdíl v kvalitě proti použití STB. Srovnával jsem to s HUMAX HDCI-2000, GoSAT GS7055HDi a pro SD Topfield 6000. Nemám žádný důvod nepoužívat satelitní tuner ve své SONY TV. |
Standa3
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=určitě bych kouknul na Sony Bravie:https://www.mall.cz/led-televize-uhlopricka-92-107-cm/sony-bravia-kdl-42w706b?v=624624 podání jak obrazu, tak zvuku je kvalitní (narozdíl od korejské konkurence v dané ceně) |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=aha, pozdě... no tak ať telka slouží, jinak na Bravii integrovaný tuner lepší než na HD BOXu 7700... (obrazově), výhoda je i jeden ovladač |
rejča
![]() |
|
Standa3Mne nevyhovuje komfort ovladania tv oproti stb(a hlavne v enigme), epg a podobne. Ale aj napriklad napriklad prehravanie medii v sieti aj z hdd. Na mojom stb stlacenim jedineho tlacidla mi nabehne prehravac medii s rozpisom priecinkov na hdd a v sieti... |
Kasr
![]() |
|
Standa3Kup si nieco linuxove v enigme a tiez nebudes pouzivat sat tuner. |
Kasr
![]() |
|
KasrNyní jsi to trefil přesně. Pokud se uživatel chce bavit "fajnovostmi" v linuxovém STB, tak rozumím tomu, že mu TV se satelitním tunerem nestačí. Proto jsem psal o výhodnosti satelitního tuneru v TV právě pro běžné koukání.Nakonec i ta moje SONY TV má také zabudované WI-FI, I-vysílání ČT, přístup na You Tube a další blbinky. Umí velmi inteligentně přehrát přes USB z HDD fotky a většinu video fotmátů. A také lze naprogramovat nahrávání vybraného programu na USB, aniž by při nahrávání šel v TV obraz a zvuk. Přes WI-FI mohu posílat z NTB na TV fotky přímo bez routeru a s routerem si prohlížet fotky a videa uložené v PC. Více funkcí na jeden ovládač opravdu nepotřebuji. A to je TV za pouhých 11000 Kč. |
Standa3
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=Bezne pozeranie ano, ale k tomu ja potrebujem aj rychly prehlad o programoch, co u sony tv nehrozi. Na stb stlacim prostredne tlacidlo medzi "smerovymi" a hned vidim kde co je bez zbytocneho prepnutia programu. A v enigme este aj kolko minut je do skoncenia a graficky aj kolko z programu ubehlo a pri stlaceni i aj popis programu a to u vsetkych naladenych programov bez prepnutia sledovaneho. |
Kasr
![]() |
|
RE: Nová LED TV 40-42=@Kasr:U sony bravie stisknu jedno tlačítko, aktuální sledovaná stanice se zmenší do okénka (zvuk je zachován) a najede EPG, kde se můžou kouknout, co kde právě vysílá. |
rejča
![]() |
|
![]() |