Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Multiswitch EMP a LNB Quad

Ahoj Všem,má někdo zkušenost zda budou fungovat switche červené (2x20) od EMP i s LNB Quad? Signál od Quad je ještě pasivně rozdělen (každý vývod Quattro extra) na tyto dva switche. Quattro je v háji a mám v záloze pouze Quad. Když není v cestě rozbočovač tak mám vyzkoušeno z dřívější doby, že funguje dobře, ale s rozbočovači nevím zda bude v pořádku funkční. Má někdo zkušenost? Děkuji..

Pájík
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Multiswitch EMP a LNB Quad

EMP v nabídce takové produkty dneska nabízí. Bez zadání konkrétního typu Ti to nikdo zde asi nikdo nepoví. Zkontroluj si štítek a eventuelně se podívej na web výrobce, příp. kontaktuj mailem technickou podporu.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

TO: Gunter, na štítku je kompatibilita s Quad : http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=11&id=24
Ale jde mi o to že v cestě je pasivní klasický sat rozbočovač kvůli tomu že jsou ty switche dva. Nevím jak se to chová když to jde přes ty rozbočky - selským rozumem je to jen rozdělení na 2 větve, ale..ale..

Pájík

Teoreticky by to fungovat mělo normálně.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Ještě mně napadlo když se sejde 22kHz z obou switchů tak co to udělá? Jde mi o Skylink a ten je na horním pásmu a to by mohl být s přepínáním průšvih - tj. stačilo by nějak oddělit napájení z jednoho switche nebo jak? Děkuji za zkušenost případně konstruktivní radu..

Pájík

Jde o to že to nejde u těchto Switchů vypnout bohužel ...co nějaká napájecí výhybka?

Pájík

Zdravím, tuto sestavu jsem instaloval na několika bytovkách s červenými EMP 13/20,které spolupracují s LNB quadrem.
U některých dřívějších typů měly spínače 22kHz pro polovinu vstupů od LNB (ale to byly ještě modré typy) a některé modré musely mít quattro LNB.
Pokud jsou za LNB quadro ještě satel. rozbočovače, je nutné použít verzi s jednosměrným DC průchodem,aby se nehádaly napájecí zdroje obou switchů. LNB tak napájí jen jeden multiswitch. Tím odpadá i starost o signál 22kHz.Pro jistotu,jak radí gunter, podívej se na podporu výrobce.

mdsystem
Registrace: 10/2007

saxon

dotaz a jak se na 20 výstupech při quad LNB bude přepínat H/v polarizace a horní a dolní pásmo

chvalina2
Registrace: 3/2007

Reaguji ještě na můj příspěvek a upřesńuji - info o tom,že jsem tuto sestavu montoval, není chlouba, ale chtěl jsem Pájíka uklidnit,že EMP funguje s quadry a že lze signál rozbočit do více multisw. Mám tu zrovna před sebou červený typ 17/12 P.170-CP-12 a ten má zespodu spínače 22kHz pro každý vstup.

mdsystem

TO: mdsystem, pokud je používáno na skylink tak lze např. DC blokerem "odříznout " napájení pro horní pásma (dolní skylink neužívá) a mělo by teoreticky být stejné i při použití rozbočovače ve verzi s obosměrným DC průchodem ? tj. do dvou větví. Nebo musím odříznout všechny 4? Já tam jdu až odpoledne a přiznám se že momentálně nevím co tam přesně je za rozbočovače jestli obousměrné nebo jednosměrné. Nedorazil mi včas materiál tak vymýšlím nemožné. Děkuji za pomoc..

Pájík

Pokud to montoval rozumný sateliťák, tak tam budou DC jednosměrné rozbočovače ( i s quattrem by docházelo k ovlivňování napájení). Spíš jde o to, jestli instalované multipřep. mají možnost sepnout 22kHz. Pokud ne, tak je nejjednodušší dodat quattro, než vymýšlet externí spínání 22kHz. Lze samozřejmě zapojit z quadra jen dva výstupy (H a V odliší multipřepínač svým příslušným vstupem), ale vyšší pásmo lze sepnout jen pomocí 22kHz. Proto multipřep. bez této možnosti to neprovede, a je jedno, jestli signál z LNB je rozbočen na více multipřep. Snad jsem to vyjádřil přesně.

mdsystem

To: mdsystem, podle odkazu v třetím příspěvku, by možnost sepnutí 22kHz u těchto typů multip. měla být, pak by stačilo mít jednosměrné rozbočovače a je i s Quadem vyřešeno. Pokud nebude ani jedna možnost, bude nejlepší tam dát Quattro a budou uživatelé muset ještě počkat - achjo, dneska snad nic jiného lidi nedělají než koukají na bednu... ( zase pro nás práce :-))

Pájík

Jsem se do toho pánové tak zamotal, že nevím čí jsem... - když budou jednosměrné rozbočovače a jeden multip. bude mít možnost zapnout 22kHz tak mohu na jednom v propustném směru zapnout a do druhého půjde jen signál a tím se nebude nic hádat a mohu dát i Quad? - Pokud nebudou propustné rozbočovače tak 22kHz nezapnu a to Quad nemohu použít. - Pokud bude rozbočovač propustný v obou směrech bylo i tak vzhledem k hádání napájecího napětí pro Quattro původně špatně navrženo...je to tak? Děkuji za zhodnocení dedukce :-)

Pájík

to Pajik

obecne (a asi i pro EMP) by melo platit, ze samotny multiprepinac pro quad LNB (pouzit lze i quattro LNB) je zdrojem napajeni pro LNB, a to tak, ze na jednotlivych vstupech ma definovano 13V, 18V, 13V 22kHz, 18V 22kHz. Takze pokud se slucovacem s diodami rozboci signal do prislusnych stejnych vstupu vice multiprepinacu, melo by to byt o.k. (napeci napeti se totiz "dle tveho terminu" nemuze hadat, nebot napajeni zajisti pouze jeden multiprepinac, a to ten, jenz bude mit na prislusnem stejnem vstupu nejvyssi napeti a ani signalu 22kHz by to nemelo vadit) Problem by mohl nastat pouze v pripade pokud by jeden z multiprepinacu byl urcen pouze pro LNB quattro, t.j. s cca 15V na vsech vstupech, pak by se tento musel galvanicky oddelit.

kaos
Registrace: 2/2009

Souhlasím s kaos. "Hádáním se napájení" mám na mysli, že zdroje mají vždy malou odchylku napětí a při použití DC všestranně průchozího rozbočovače pak mezi multipřepínači prochází vyrovnávací proudy. Myslím ale, že už zacházíme do alternativ trochu krkolomných. Nezbývá, než počkat, co Pájík zjistí na místě.

mdsystem

Souhlas s kaos. Za předpokladu použití diodového rozbočovače (s rozsahem do 2,2GHz) a červených EMP(řada Profi) se nemůže nic v obvodu DC hádat a ovládání 22KHz by nemělo dělat problém.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To Saxon.

Kolego, červený EMP centauri PROFI 4/1 Dis. se mi neosvědčil, 2x zkolaboval - krátce v záruč. době. Ale ten v šedém kryt. venk. obalu: EMP "Clasick" 4/1 Dis.. A EMOS Přerov to nedokázal do dnes oblasnit - proč ?
:))) R^

CES
Registrace: 4/2007

Tím a soury za ne 100% pochopení.

Od Emosu již nic, ani Multisswitch, nebo Dis., ........... , ATD . R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

To platí již delší čas že od Emosu nejlépe nic.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Ahoj Všem,výsledek celé opravy je shodný s komentářem Saxona. V rozvodu osazeny diodové rozbočovače a od EMP namontovány multip. řady profi. Rozvod se chová korektně, ještě ale uvažuji že větev (samozřejmě 4x) která vedena k druhému multip. je delší a tudíž o něco ztrátovější - zda do kratší pustit méně a do delší více...
;)

Pájík

Pájík

změřit a podle toho jednat R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra