![]() |
|
Multiswitch EMP a LNB QuadAhoj Všem,má někdo zkušenost zda budou fungovat switche červené (2x20) od EMP i s LNB Quad? Signál od Quad je ještě pasivně rozdělen (každý vývod Quattro extra) na tyto dva switche. Quattro je v háji a mám v záloze pouze Quad. Když není v cestě rozbočovač tak mám vyzkoušeno z dřívější doby, že funguje dobře, ale s rozbočovači nevím zda bude v pořádku funkční. Má někdo zkušenost? Děkuji.. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadEMP v nabídce takové produkty dneska nabízí. Bez zadání konkrétního typu Ti to nikdo zde asi nikdo nepoví. Zkontroluj si štítek a eventuelně se podívej na web výrobce, příp. kontaktuj mailem technickou podporu.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadTO: Gunter, na štítku je kompatibilita s Quad : http://www.emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id_kateg=1&id_pkateg=11&id=24Ale jde mi o to že v cestě je pasivní klasický sat rozbočovač kvůli tomu že jsou ty switche dva. Nevím jak se to chová když to jde přes ty rozbočky - selským rozumem je to jen rozdělení na 2 větve, ale..ale.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadTeoreticky by to fungovat mělo normálně.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadJeště mně napadlo když se sejde 22kHz z obou switchů tak co to udělá? Jde mi o Skylink a ten je na horním pásmu a to by mohl být s přepínáním průšvih - tj. stačilo by nějak oddělit napájení z jednoho switche nebo jak? Děkuji za zkušenost případně konstruktivní radu.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadJde o to že to nejde u těchto Switchů vypnout bohužel ...co nějaká napájecí výhybka? |
Pájík
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadZdravím, tuto sestavu jsem instaloval na několika bytovkách s červenými EMP 13/20,které spolupracují s LNB quadrem.U některých dřívějších typů měly spínače 22kHz pro polovinu vstupů od LNB (ale to byly ještě modré typy) a některé modré musely mít quattro LNB. Pokud jsou za LNB quadro ještě satel. rozbočovače, je nutné použít verzi s jednosměrným DC průchodem,aby se nehádaly napájecí zdroje obou switchů. LNB tak napájí jen jeden multiswitch. Tím odpadá i starost o signál 22kHz.Pro jistotu,jak radí gunter, podívej se na podporu výrobce. |
mdsystem
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
saxondotaz a jak se na 20 výstupech při quad LNB bude přepínat H/v polarizace a horní a dolní pásmo |
chvalina2
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 411 |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadReaguji ještě na můj příspěvek a upřesńuji - info o tom,že jsem tuto sestavu montoval, není chlouba, ale chtěl jsem Pájíka uklidnit,že EMP funguje s quadry a že lze signál rozbočit do více multisw. Mám tu zrovna před sebou červený typ 17/12 P.170-CP-12 a ten má zespodu spínače 22kHz pro každý vstup. |
mdsystem
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadTO: mdsystem, pokud je používáno na skylink tak lze např. DC blokerem "odříznout " napájení pro horní pásma (dolní skylink neužívá) a mělo by teoreticky být stejné i při použití rozbočovače ve verzi s obosměrným DC průchodem ? tj. do dvou větví. Nebo musím odříznout všechny 4? Já tam jdu až odpoledne a přiznám se že momentálně nevím co tam přesně je za rozbočovače jestli obousměrné nebo jednosměrné. Nedorazil mi včas materiál tak vymýšlím nemožné. Děkuji za pomoc.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadPokud to montoval rozumný sateliťák, tak tam budou DC jednosměrné rozbočovače ( i s quattrem by docházelo k ovlivňování napájení). Spíš jde o to, jestli instalované multipřep. mají možnost sepnout 22kHz. Pokud ne, tak je nejjednodušší dodat quattro, než vymýšlet externí spínání 22kHz. Lze samozřejmě zapojit z quadra jen dva výstupy (H a V odliší multipřepínač svým příslušným vstupem), ale vyšší pásmo lze sepnout jen pomocí 22kHz. Proto multipřep. bez této možnosti to neprovede, a je jedno, jestli signál z LNB je rozbočen na více multipřep. Snad jsem to vyjádřil přesně. |
mdsystem
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadTo: mdsystem, podle odkazu v třetím příspěvku, by možnost sepnutí 22kHz u těchto typů multip. měla být, pak by stačilo mít jednosměrné rozbočovače a je i s Quadem vyřešeno. Pokud nebude ani jedna možnost, bude nejlepší tam dát Quattro a budou uživatelé muset ještě počkat - achjo, dneska snad nic jiného lidi nedělají než koukají na bednu... ( zase pro nás práce :-)) |
Pájík
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadJsem se do toho pánové tak zamotal, že nevím čí jsem... - když budou jednosměrné rozbočovače a jeden multip. bude mít možnost zapnout 22kHz tak mohu na jednom v propustném směru zapnout a do druhého půjde jen signál a tím se nebude nic hádat a mohu dát i Quad? - Pokud nebudou propustné rozbočovače tak 22kHz nezapnu a to Quad nemohu použít. - Pokud bude rozbočovač propustný v obou směrech bylo i tak vzhledem k hádání napájecího napětí pro Quattro původně špatně navrženo...je to tak? Děkuji za zhodnocení dedukce :-) |
Pájík
![]() |
|
to Pajikobecne (a asi i pro EMP) by melo platit, ze samotny multiprepinac pro quad LNB (pouzit lze i quattro LNB) je zdrojem napajeni pro LNB, a to tak, ze na jednotlivych vstupech ma definovano 13V, 18V, 13V 22kHz, 18V 22kHz. Takze pokud se slucovacem s diodami rozboci signal do prislusnych stejnych vstupu vice multiprepinacu, melo by to byt o.k. (napeci napeti se totiz "dle tveho terminu" nemuze hadat, nebot napajeni zajisti pouze jeden multiprepinac, a to ten, jenz bude mit na prislusnem stejnem vstupu nejvyssi napeti a ani signalu 22kHz by to nemelo vadit) Problem by mohl nastat pouze v pripade pokud by jeden z multiprepinacu byl urcen pouze pro LNB quattro, t.j. s cca 15V na vsech vstupech, pak by se tento musel galvanicky oddelit. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadSouhlasím s kaos. "Hádáním se napájení" mám na mysli, že zdroje mají vždy malou odchylku napětí a při použití DC všestranně průchozího rozbočovače pak mezi multipřepínači prochází vyrovnávací proudy. Myslím ale, že už zacházíme do alternativ trochu krkolomných. Nezbývá, než počkat, co Pájík zjistí na místě. |
mdsystem
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadSouhlas s kaos. Za předpokladu použití diodového rozbočovače (s rozsahem do 2,2GHz) a červených EMP(řada Profi) se nemůže nic v obvodu DC hádat a ovládání 22KHz by nemělo dělat problém.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
To Saxon.Kolego, červený EMP centauri PROFI 4/1 Dis. se mi neosvědčil, 2x zkolaboval - krátce v záruč. době. Ale ten v šedém kryt. venk. obalu: EMP "Clasick" 4/1 Dis.. A EMOS Přerov to nedokázal do dnes oblasnit - proč ?![]() ![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Tím a soury za ne 100% pochopení.Od Emosu již nic, ani Multisswitch, nebo Dis., ........... , ATD .![]() ![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadTo platí již delší čas že od Emosu nejlépe nic. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Multiswitch EMP a LNB QuadAhoj Všem,výsledek celé opravy je shodný s komentářem Saxona. V rozvodu osazeny diodové rozbočovače a od EMP namontovány multip. řady profi. Rozvod se chová korektně, ještě ale uvažuji že větev (samozřejmě 4x) která vedena k druhému multip. je delší a tudíž o něco ztrátovější - zda do kratší pustit méně a do delší více...![]() |
Pájík
![]() |
|
Pájíkzměřit a podle toho jednat![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
![]() |