Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Alternativní DO k Xtrend 8000 ?

Ahoj.

Jjezevec zde doporučoval programovatelný DO ESSENCE 4, který pak funguje s Xtrendem 8000. Koupil jsem ho, ale nedaří se mi ho naprogramovat, podle dodaného popisu. Nemáte s tím zkušenosti ?

Jjezevec tu radil že mu to funguje ...

Jinak včera jsem na ET8000 nainstaloval img OpenATV 5.0 - zatím se jeví jako stabilní, jen skin HD glass 16 mi při stisknutí tlačítka OK, kdy by měl zobrazit baner, hned po cca půl sekundě zmizí ... zatím používám Metrix HD.

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Alternativní DO k Xtrend 8000 ?

Riešenie pre HD glass máš na jeho fóre robia to všetky nové verzie ATV asi od januára.

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

pele1

Díky za info ...

ivo2001

pele1

Pele stojí ti? :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

sateliťák1
Registrace: 3/2015

Programovatelný DO-čka se v principu programují na 3 způsoby. Tenhle neznám, ale možná se chytíš..
1. K přístroji bývá dodaná tabulka s kody přístrojů podle značek. Tabulka bývá rozdělená podle druhu, např TV, Sat, Video apod. Potom jsou tam číselný kody. Kód se zapíše podle návodu do DO a zkontroluje se, jestli a co funguje.
2. Přístroj, třeba satelit, se zapne. Na DO navolíme režim, kdy DO vysílá po cca 1-3 sekundách sekvence kodů. Serii spustíme a na DO podržíme nebo mačkáme tlač vyp. V okamžiku, kdy se přístroj/satelit/ vypne, proces ukončíme, a v DO by měl zůstat správný kód.
3.Individuální nastavení jednotlivých tlačítek - provádí se tak, že DO přepneme podle návodu do příslušného režimu, starý a nový ovladač dáme proti sobě, ze starého vyšleme a z nového přijmeme a uložíme na příslušné tlačítko. Opět podle návodu. R^ R^

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Ještě poznámka

Alternativu 3 uvádím pro případ, že si uživatel může někde půjčit fungující originál :laughing: :laughing:

Morous

Morous

v nejhorším koupit a do 14 dnů vrátit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Taky řešení :laughing: :laughing:

Morous

Morous

jasně trošku prasárna R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ja osobne pouzivam HDMI CEC je to jednoduche a elegantni reseni jak pomoci dalkoveho ovladani k TV ovladat jak TV,tak i satelitni prijimac...

gsmobil

Už rok používám tento Do-"One For All-Essence4" a to dokonce i druhý v lož. Tenkrát jej doporučil Jjirka. Měl jsem několik DO a kódy mě nikdy buď nešly nebo nevyhovovalo rozmístění tlačítek a tak používám metodu učení z orig. ovladače stisk. 975, mazání pak 976. Jednou mě nešlo programovat dál a dle rady ze servisu v návodu chybí kód 981 pro smazání přeplněné paměti pro jednotlivé přístroje. Tlačítka jdou lehce mačkat, ale ty lesklé okolo "OK" šly dost ztuha, teď už to je lepší.
Ovládám jen TV, DVD a Xtrend ET9000.

dedafelix
Registrace: 3/2009

Halo tu Jjezevec

Doopravdy mám DO Essence 4 (One for all) a ET8000 Xtrend.

Programování Essence 4 je celkem jednoduché.
1/ Buď si to poslat českému zastoupení a oni vám tam zdarma naprogramují váš přístroj (ET8000).

2/ Nebo si to naprogramovat sám pomocí funkce učení tlačítek z jednoho DO na druhé DO (nutný originál DO).

Já jsem si to programoval sám.
Postup:
a/ Stiskněte tlačítko MAGIC - 3 sekundy - dokud nesvítí trvale modrá LED.
b/ Zvolte zařízení tlačítkem MODE (TV, Sat, DVD,...)
c/ Vyťukejte kód 975
d/ Nyní stiskněte tlačítko které chcete programovat např. číslo 1, nyní musíte na originálním DO držet tlačítko 1 tak aby se mohlo zkopírovat do Essence 4. Ovladače musí být umístěné proti sobě ve vzdálenosti cca 5-10cm. Po chvíli 2x blikne modrá LED. V tu chvíli je tlačítko 1 naprogramované.
Nyní může opakovat pro další tlačítka např. tlačítko 2.
Postupně musíte naprogramovat všechna tlačítka, která potřebujete. Možná se vám stane, že některá tlačítka špatně naprogramujete, to nevadí, programování lze opakovat pro tlačítka, která se nepovedla.
e/ Programování ukončíte stisknutím MAGIC po dobu 3 sekund. Modrá LED 2 krát blikne a zhasne.

Naprogramovat lze cca 100 tlačítek. Sám mám ET8000 a vše mi takto funguje. Je třeba si s tím trochu pohrát. Nezapomeňte, že originál DO má více tlačítek a je třeba se rozhodnout, která tlačítka lze postrádat. U mě je to např. většina ze spodních 15ti tlačítek na orig. DO. Jejich funkce lze obejít přes MENU nebo je naprogramovat v Image satelitu jako druhé funkce jiných tlačítek (Dlouhý stisk).

Jinak DO je velmi dobré, český návod je ale hnus. Část českého návodu je kolem stránky 45 a zbytek je někde kolem 165. Je to zpřeházené!!!
:zombie:

Pevné Nervy :)))

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Pozor na ET9000

Pokud někdo chce tento DO Essence 4 na starší ET9000(9200). Doporučuji raději nechat nastavit v českém zastoupení OfA.
Důvodem je to, že kódy některých přístrojů jsou složitější, delší a zároveň i vícebitové, a do paměti ovladače se manuálním programováním vejde jen cca 20-25 tlačítek. A to bohužel nestačí. V zastoupení vám přidají takovýto přístroj přímo do vnitřní paměti a nemusíte to programovat manuálně.
Vím to protože jsem dříve měl ET9000.

Na rovinu - Do nedosahuje kvalit zn. Logitech (přijatelné DO cca 2500Kč), ale vzhledem k pětinové ceně je velmi konkurenceschopné!!! A vůči levným DO z Lidlu apod. je rozhodně lepšíí!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec

Jjezevec

Budu se na to muset ještě jednou podívat ... bude to chtít více času a pevné nervy ... :)

ivo2001

Přesně tak. Pevné nervy.
Také jsem si s tím ze začátku hrál možná několik hodin. Ale zkuste to postupně a naprogramujte si např. jen to jedno tlačítko 1. Lehce se dá ověřit jestli funguje.
A až se zadaří s jedním tl. tak celý postup opakujte i pro ostatní
tlačítka.

Jjezevec

dalkove-ovladace ce zet General makro 6 a při zadání přístrojů nebo označení DO ti ho zdarma při objednávce naprogramují. U požadavku na složitější makra si naúčtujou asi 50,- Kčs Pak můžeš sám pomocí PC a využít databázi nebo učit samostatně, naučené kody lze samostatně uložit pro budoucí potřebu. Přešel jsem z Harmony One na tohle a bez problémů funguje s Technisaty, Onkyem, Vantage, Mascom, ideální náhrada za DO k Vantage, zvládá s přehledem ovládání Popcorn Hour (odzkoušené C200, A410). Adekvátní a levná náhrada za Logitech.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Abych nezapoměl, tak je možné samostatně naprogramovat tlačítka pro různé přístroje v jednom režimu. V STB přepínání programů pro Vantage + Hlasitost na Onkyo apod. Pomocí shift klávesy lze naprogramvoat další funkce na jedno tlačítko.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Jestli je to

pro Tebe složitý, tak s tím nečaruj a kup si nový. A ještě ušetříš..Například tady.5 minut hledání R^ R^
5 minut hledání :laughing:

Morous

Tady to je

http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=d%C3%A1lkov%C3%A9+ovl%C3%A1d%C3%A1n%C3%AD+et8000

Morous

Pro: Morous!
Nevím jestli dotyčný (ivo2001) má problém s originál DO?
Já osobě jsem ho zaměnil za OfA kvůli cvakání tlačítek, a zbytečně nadměrné velikosti.
Ne kvůli nefunkčnosti!!!

Jjezevec

Jjezevec

Mam problem s naprogramovanim.

ivo2001

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra