![]() |
|
ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY :-(Chtěl bych poprosit o radu, čim to, že mi nejedou všechny transpordéry na astře 23,5 ? Mám skylink a třeba 11 797 H je mrtvej, ale jiné mají signál na doraz. Co mám dělat ? |
faba123
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 93 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147 | |
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Všechno včetně 11797 jede jak zpraku - seřídit parabolu, zkontrolovat celou trasu od konvertoru po STB... vyloučit veškeré chyby v STB. Co víc poradit... |
pf09
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 3 404 |
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Jestliže máš HDTV SAT přijímač, patrně nedoladěná anténa, či špatně nastaveny parametry TP v Menu přijímače. Jestliže je přijímač starší (SD), nepůjde TP naladit. Možností ještě jsou. Zkus napsat víc. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Já vím, že normálně jedou. Neříkám, že to skylink nemá funkční, ale právě potřebuji poradit co konkrétně může být špatně u mě ? Měřil jsem to nahoře u konvertoru a je to stejné jako u televize, čili chyba bude asi v nastavení paraboly, ale kam s ní ? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...No a když už jsme u toho, mám dneska nový měřák DEVISER S30 Satelite meter a byl bych moc vděčen, když by mě alespoň malinko třeba po PM nebo ICQ či SKYPE poradila, jak s tím zacházet. Trošku něco chápu, ale potřeboval bych pár nutných rad. |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Měřil- a zjistil jsi, že to nejde? Kam s parabolou- zkus napřed elevaci. |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...doleva, doprava, nahoru, dolů :-) manželka na telefonu, přítel z hospody :-) Měřák je nejlepší. |
pf09
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Jinak mám pod sebou dvě paraboly. Jednu malou 80 a dole druhou větší 105 a na té 105 jedou pomalu na doraz všechny transpondery na 23,5. |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Pokud na ni nevidíš, tak si zesil zvuk na plný kule a vem si potřebné klíče a šroubovák :-)![]() |
pf09
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Jak říkám, měřák mám DEVISER S30 Satelite meter. Sílu signálu vidím, ale nějak nevím, když to není dobré, jak zjistím podle toho měřáku kam mám točit ? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Potřebuješ KVALITU signálu. |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Když zadám souřadnice, ukáže mi to jak to má být nastavené, to jsou ty dobré údaje, ale nikde nevidím info, na co to mám já a tím pádem kam točit, která hodnota je rozhozená ? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Bez meraka to vie male decko a s merakom este mensie![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Traky
Registrace: 8/2013 Příspěvků: 773 |
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Jasně, kvalitu a sílu signálu to ukazuje, ale když to není třeba takhle ideální, že to některé transpondéry nevidí, tak nemám tušení, jak vyčtu kam pro dobré nastavení točit ? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...já měřák nemám a jedou mi i programy ze 7a5°e na 60cm parabolu na dřevěném ráhně ukotveném ve stojanu od slunečníku na jednom konvertoru :-))))))) Boha Máriu, to je tak těžké to doladit podle té horní paraboly? |
pf09
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Traky, učím se to a proto tu jsem a žádám o radu ?? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Nechci to rovnat podle té spodní, chci se to právě naučit, abych dokázal použít ten měřák. |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Aj Fabo, je to těžké s Tebou. Napojím měřák na LNB. Zadám onu frekvenci. Na displeji se mi ukáže signál Síla- Kvalita (dB, %). Popřípadě BER, MER ... atd. Či si tyto údaje přepínám dle Menu přístroje. Jestliže tam nemám nic, něco je špatně. A něco může být, chyba obsluhy v požívaní měřáku, špatně napojený kabel měřák -LNB atd. Těžko radit tak na dálku. |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Je to tenhle : http://www.tvdigitalne.cz/deviser-s30-satellite-meter-dvb-s-s2.html |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Silesian, mám tam někde sílu či signál i na doraz, někde zas nic, ale já nevím, kde vyčtu to, jak satelit porovnat, aby to bylo ok ? Čekal bych že to někde ukáže třeba elevaci o tolik nahoru, nebo dolu, nebo azimut tam nebo tam, ale nikde to nevidím :-( |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Vypadá hezky. Jak vodotěsné stopky. Klid žertuju. Tos k tomu nedostal manuál nebo nějaké cedlo, nebo tak? |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Vidím při zadání souřadnic ideální hodnoty, které by to mělo mít, ale pod čím se ukrývá informace, jak to mam já a kam točit ? |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...To Ti měřák neukáže. Musíš sám pohnout parabolou a najít ten nejoptimálnější- nejlepší. Od toho tam máš ten display aby jsi jej sledoval co se děje když hýbeš parabolou. OK? |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Návod mám, ale je totálně zmatený, ale myslím, že pokud se někdo vyzná v měřákách, bude to podobné. Tady to velmi chválí : http://www.digizone.cz/clanky/deviser-s30-satellite-meter-diagnostika-satelitniho-signalu-za-slusnou-cenu/ |
faba123
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...Fabo, chválit to můžou třeba i v Japonsku, ale Ty s tím musíš umět zacházet. Pokud to nebudeš umět a nenaučíš se to, tak je to , dle mého, zmařená investice. Děláš sólo, nebo jsis to koupil jen pro svou sestavu? |
silesian
![]() |
|
RE: ASTRA 23,5 nejedou mi všechny TRANSPORDÉRY...neděláš si srandu, že ne?![]() |
pf09
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 147 | |
![]() |
|
![]() |