Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Pozicionér a skew kontroler Titanium Satellite ASC

Máte, prosím vás, niekto skúsenosti s týmto aparátom? Prípadne, viete o niekom takom, čo ho má? Dík.
http://www.titaniumsatellite.com/asc1

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pozicionér a skew kontroler Titanium Satel...

To jako skew LNB konvertotu je na mysli v uchycovači ná ráhnu ? Jinak se to nastavuje v ČR na 13°E a 16°E, LNB je kolmo a o efekt skew se postará polární závěs. R^

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

to platí pro naše hračky,pro třímetrovku se to dolaďuje R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Jasně a souhlas, no když dá zde někdo dotaz a na-se-re to do odkazu www. --- . ať si trhne. Jo když ten odkaz dá jako INFO, to je potom o něčem jíným. R^ :))) R^

CES

to: CES and pierrepetr

Ak by platil ideálny stav, tak máš pravdu, o skew sa postará polárny záves... Ale rôzne družice si polarizačnú rovinu z rôznych dôvodov pootočili podľa priania operátora, prípadne tam hrajú rolu aj ďalšie okolnosti... Mne však ide presne o to, čo vystihol pierrepetr, hlavne ovládať tiahlovým motorom veľkú parabolu. A táto mašinka ako keby to dokázala. Obzvlášť v spojení s prijímačmi s diseqc 1.2... A to je pri ovládaní paraboly aktuátorom úplné nóvum... Aspoň pre mňa...

medecal64

medecal64

tady se asi moc nedozvíš,je tady pár nadšenců,ale moc je není vidět,tady je to spíše na pokec,jak někdo dnes výstižně napsal,pak se nemůžeš divit dotazům "jaký je nejlepší LNB",atd.. R^ :laughing: R^

pierrepetr

Nechci Ti brát iluze,ale v protokolu DISEqC 1.3 mají receivery většinou pouze 60 pozic.Takže je nutnost použít manuální nastavení pozic,což je u velkých parabol stejně nezbytnost a navíc dobře udělaná parabola potřebuje víc pozic než 60.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

to: táhlovej

To áno, tento Titanium má pamäť na 99 pozícii. Ide o akýsi prídavný hardware nahrádzajúci staré rec. s modulom na pozicionér a polarizér...tie po nástupe dvb-s2 vymyzli. No ako som sondoval po nemeckých fórach, veľa ľudí s 3,7m toto zariadenie má. Preto ma zaujíma, či to niekto nevlastí a ako to práve cez protokol diseqc 1.2 funguje... A inak ďakujem pierrepetrovi za trefnú poznámku. Som tu nový, aj keď satelitmi sa zaoberám od roku 1990 a dnes som si tu tak lúskal staršími vláknami a veľmi veľmi som sa na tých debatách smial...Žena na mňa pozerala, že či mi šibe, bezdôvodne sa chechtať... Hlavne sa mi páčili debaty s izraelským cudzincami, čo chceli kukať "naše" programy...to bolo na sat oscara :)

medecal64

medecal64

Ano dá se a jasně, že polární závěs není 100%, na to co chceš. To máš profi aparaát, nebo si to postavil sám ? A borci to mají urobené, jinak OK super třída je na to kolelga vanspeed. Jinak projeď net, jistě to dohledáš, nebo potom si to dát na test stojan a zkoušet IA nastavení před intálem na pevno. R^

CES

no jasně

jirka jablonec,koukni do bazaru a máš na něj kontakt,myslím,že si pokecáte,tady je to drbárna R^ :laughing: R^

pierrepetr

to: CES

Presne tak, ja mám americkú sieťovú parabolu 3m a čínsky aktuátor a tam nie je žiadna stupnica, ryska, nič. Si tam len ty, inklinometer, satfinder, v lepšom prípade analyzér, vedomosti a krásne plynúci čas. Samozrejme manželka za chrbtom :) Nie, nestaval som si to sám, som taký "komerčný" c-pásmový dxer so snami malého chlapca... :) Ale moc ma to už 25 rokov baví... A dík za toho vanspeeda...pozriem sa tu po ňom...

medecal64

Je stejně lepší pozice volit manuálně,já používám pozicionér PACE995 se 128mi pozicemi - v receiveru mám každou pozici označenou pořadovým číslem,které se shoduje s čísle pozice v pozicionéru.Takže vždy určuji já,kam je parabola nastavena.Přes protokol DISEqC bys mohl naprogramovat pouze těch 60 pozic,kdežto manuálně tolik,kolik má v paměti pozicionér.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej

to: pierrepetr

Dík, idem na to...A tuším som tu dnes čítal, že je to tu partia pošukú... Zase sa smejem, sakra...

medecal64

medecal64

to jsem rád,že se směješ,já sem chodím osm let jen proto,každý den do noci se směju,možná,že se ti tady začne líbit R^ :laughing: R^

pierrepetr

to: táhlovej

To je analóg, že? Mal som Pace 914, jáj to boli časy... Ja používam Echostar d-2510 a mám to tiež nastavené na každú pozíciu zvlášť a pritom ešte určujem, aké skew má mať ktorá sústava (V-nízky, vysoký, H-nízky, vysoký, CL alebo CR). "Našťastie" v Ku som mimo hry, a do počtu, takže na to céčko mi zatiaľ tých 60 pozícii stačí... Ale ono sa to má zmeniť...a pretože som lenivý a chcem mať komfort, hľadám niečo pohodlné... A na EGIS rotory nemám prachy...:) Aj keď som sa oženil vceku dobre...

medecal64

medecal64

zkus to nafotit a dej odkaz,tyhle monstra mě zajímají R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

Tak, ak sem príde niekto s témou Taquilla a nič k tomu nepovie, tak to je nádhera! Už aj sa to vlákno vlákni, debata má intelektuálny rozmer hodný S. Hawkinga, graduje v dokonalom finále a mňa bolí brušné svalstvo. Kebyže to viem, že je to tu o tom, som tu už od začiatku...

medecal64

to pierrepetr

Mám jednu fotku v galérii... Umeleckú, žena je amatérska fotografka :)

medecal64

no Taquilla

je jen slabý odvar,o hodně jsi přišel,byly a budou tady lepší perly R^ :laughing: R^

pierrepetr

Taquilla

To si mi nemal hovoriť...teraz nebudem spať a budem tu snoriť po zábave...a zajtra ma čaká náročná práca...

medecal64

OT:moc hezké

,až na tu izolepu u LNB,ale to je jen kosmetická vada,Zdeno,to jsi mě připomněl dobu vojny,měli jsme na rotě v přijímači nějakého vojína Grýče z českého Těšína a my jsme mu říkali Zdeno,když jsme stáli v řadě a hlásil velitel naše jména,každý řekl "zde" ,on jediný říkal "zde---no",tak od toho byl zdeno R^ :laughing: R^

pierrepetr

to pierrepetr

Tá izolepa je tam tak schválne... Všetky komponenty sú špičkou a tak som nechcel vypadať ako snob... Musel som tam spraviť nejaký ten ľudský kiks... Ale máš pravdu, keď prídem domov, objednám konektory Cabelcon a poriadnu izolačku... :) A k tomu menu Zdeno (Zdeněk), je jasné, že s takýmto menom človek nezaprie českých predkov od Sušice...

medecal64

medecal64

Zdeno,to jsi měl napsat hned, že máš foto v galerii. Krásný kousek - nádhera, jak píše pierrepetr kontaktuj: Jirka Jablonec - vanspeed. R^

CES

@medecal64

Ako nám tá federácia kedysi pekně fungovala - moja mamka pochádzala z Veľkej Idy pri Košiciach.No a já jsem skončil až na Vysočině.Jinak ten PACE MSP995 je samostatný pozicionér s dálkovým ovladačem,takže není závislý na používaném receiveru.

táhlovej

ASC1 Titanium pozicioner

Pozeral som ten zazrak, vyzera to celkom zaujimavo, da sa to objednat z USA napr. cez Ebay (item nr. 141179921395).
U nas su ako polarotory rozsirene skor tie PACE MSP 200/995 alebo all-in-one SD prijimace ako Echostar a pod. technika z ery SD prijmu, tak asi budes jeden z prvych s takouto modernou hracickou pre DX-erov, ale k tej 3m MESH sa to uz celkom hodi, tak preco nie.
P.S.
este by si pripadne mohol vypilit na dvore nejaky ten kricek/stromcek, aby si mal vyhlad aspon po Thaicom, to je pre C-band tiez celkom zaujimava pozicia.

R^ :)))

warkiller
Registrace: 7/2011

K CES, táhlovej a wearkiller

Na toho Jirku z Jablonca sa hodlám obrátiť, to je jasné. Dobré veci len tak hockde nemajú. Čo sa týka samostatných pozicionérov, nemôžem zabudnúť na fotky starých Rockdaleov, či komponentov od fi. Drake. Ja som však nejaký divný, či skôr lenivý, lebo mne sa naopak páči, ak je všetko v jednej skrinke a ja len prepnem na družicu a program a ono sa mi to tam navedie...Aj keď hneď uvádzam, že aj ja rád chodím a hľadám nepoznanné a mnou nezaznamenané signály (lovím):) Preto ten Titanium. Nastavil by som ho a on by už chodil, kam chcem; nové frekvencie (atribúty) by som zadával ručne... Pekný sen... Mám jednu borievku čínsku v ceste k Apstaru 7 a tá už dostala zabrať, riadne som ju orezal, ale "našťastie" Thaicom ma netrápi, lebo som v intraviláne mesta a v elevácii už vadia paneláky a tak to nemusím riešiť... Jedine ak C4 či Danubiom :) A to by mi asi sudca nezožral...

medecal64
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 129

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra