Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Digi cz - výpadek programů -porucha?

Mám službu duál partner a u jednoho z přijímačů mě vypadla řada programů ( CT, nova, prima , ctsport, sport1 atd) Nevíte někdo zda rovnou volat zákaznickou linku a nahlásit poruchu s žádostí na výměnu receiveru nebo tento problém lze řešit? Pokud měl někdo stejný problém. Díky za normální odpovědi k tématu

FI711010
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Digi cz - výpadek programů -porucha?

lze řešit ,u poskytovatele.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Nahlásit poruchu to je jasný. Ale proč žádost o výměnu receiveru? To je snad na posouzení jejich technikem kde je krpa...

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Muze mit nekolik pricin:
Hlavni:
- Vada na LNB (test prohod kabely a znovu prolad STB, Oprva vymena lnb za noveho twina - cena cca 300, nezapomen ze je potrba nastavit pootoceni neboli skew cca 10 - 12 st pozitivne)
- Vada kabelu (otestuj stjnym zpusobem, vymena za novy cca 10 kc /m)
- Vada tuneru nebo zdroje (vymena prijimace)
Vedlejsi:
- problem u provozovatele s uplinkem - neprvdepodobne rvalo by tu vice ucastniku zajezdu DIGI TV CZ.

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik
Registrace: 5/2006

S tim technikem to neni tak zhavy :) Uz jich moc neni a stb se meni kuryrem.

linuxik

Je jich dost, maj přímo svoje zaměstnance. A výměna receiveru OK přes kurýra, ale to by napřed člověk musel mít jistotu že je to opravdu tím. Neumím si představit co při vadným konvertoru nebo rozhašený parabole pomůže kurýr s novým STB...

PoldaS

Digi CZ

No pokud by to bylo LNB tak ty programy nejdou na obou přijímačích. Zavolám tam a uvidím. Díky za odpovědi.

FI711010

Může bejt jenom jeden výstup KO. Nebo třeba zatekla voda do konektoru na jednom výstupu. Těch možností je hafo. Samozřejmě i ten receiver se mohl podělat, ale to ať si snad posoudí poskytovatel služby kterýmu platíš.

PoldaS

PoldaS

:O oni mají kmenový zaměstnance? To je teda novina! Já akorát vím, že spoustě montérů dlužili a tak to nikdo nechtěl dělat...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Reklamačky by měli řešit přímo zaměstnanci. Firmy se v tomto nějak neosvědčily. Teda podle toho co tvrdí sama Digi.

PoldaS

@PoldaS

myslím, že je to blábol, spíše to nechtěl nikdo dělat-platby chodily opožděně nebo vůbec a za třeba montáž paraboly Ti dali 650,-Kč (rok 2007-2009) takže bylo jasné, že se těch montáží chytli různí podivíni bez znalostí a měřící techniky...Ale třeba je to dnes jinak, nevím.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Odpoj první prijimac a zapoj ho na koaxiál kde ti nejdou na prijimaci programy a hned bude jasne kde je chyba. Pokud ti budou hrat programy, tak je chyba bud v recieveru pokud nemas na TP kvalitu u programu které ti nehraji nebo je chyba jen v zapisech na karte pokud ti prijimac ukazuje na všech TP DIGI TV velmi dobrou kvalitu signalu. Chyba muze byt také i na parabole. Co ti to pise za hlasku u programu které ti nejdou.

HYPER
Registrace: 11/2010

Digi CZ

Původně to hlásilo špatný nebo žádný signál, ted už je ani nenačte.

FI711010

To same ti pise i první prijimac když ho zapojíš místo toho co ti nejde?

HYPER

to hyper

bohužel nemám možnost to nyní vyzkoušet, jsem v zaměstnání...navíc bych musel přetahovat kabel přes dvě místnosti...zkusím to přes víkend a pak uvidím, jinak díky za rady.

FI711010

Proc by si mel pretehovat koaxialni kabel přes dve mistnosti když uz ho mas natazen i k tomu druhenmu prijimaci co ti nejde a je zapojen k 2 TV. Nemas nahodou ten krap dual prijimac HYUNDAY pro dve tv, ale je to v podstate jeden prijimac kde je s první tv propojen se scart kabelem a k druhemu televizoru je priveden obrazovy signal přes koaxiál, který je zapojen do anteniho vstupu televizoru? Predpokladam, ze mas dva samostatne prijimace podle toho co pises.

HYPER

to HYPER

mám dva samostatné přijímače, až přijdu domů tak to vyzkouším jak píšeš, ale mám ještě freesatUPC a Humax s motorem to vše propojeno přes dvd a mám strach se v tom moc hrabat abych to vše ještě nedodělal, zase tak technicky zdatný nejsem. Vše mi to propojoval kamarád tak možná řeknu jemu
. Dík

FI711010

FI711010

Když máš dva samostatné přijímače tak není žádný problém je mezi sebou prohodit a tím vyloučit či vyvrátit příp. vadu jednoho z výstupů LNB. Otázka max. 10 minut a to přeháním. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Reklamace

se daji resit napriklad osobne ve Stodulkach. JInak zavolas na infolinku a oni nekoho poslou.

ask
Registrace: 4/2005

Hmm nekoho poslou pred hodinou jsme tu mel pana ceka na technika 4 tejdy :) Je to vec tech techniku digi preda kontakt mnohdy 100 lety :).

linuxik

to HYPER aj ask

Hyper,a ak sú na tom Hyunday DUO také isté poruchy,mierne lepší obraz je na TV čo jde cez scartku,ale to je logické.
Velmi nechcem rec.rozobrať,ale ak opravara pošlú z mor.hraníc a cestovne a opravu treba platiť-tak si ho rozoberiem.Vyzerá to na chybu demodulátora,prip.nejakeho NZO,ale môže to byť aj na výmenu.Ale ked mám platit opravara/cenník nikde/samozrejme Digi nemá ani jedného zamestnanca opravara-tak ruším Digi.Ved je výber!

theo77
Registrace: 1/2006

FI711010

Určitě nejdříve zavolat infolinku Digi, kde vám seženou nejblžšího technika, který se s vámi spojí. V současné době Digi řeší reklamace velmi rychle, klienti si nemohou stěžovat, je to otázka 2-3 dnů, než k vám technik dorazí a reklamaci vyřeší.

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

@linuxík

Krm těmi to kecy někoho jiného, u reklamací Digi není v současné době žádný problém.

Skylink + O2TV

kvasnak

@gunter

Situace se změnila. Ke mně jezdí v případě reklamace několik let stále jedna firma, která dělá i pro Digi a nejsou žádné problémy, kdykoliv se s ní spojím.

Skylink + O2TV

kvasnak

linuxik
ty jsi asi jeden z těch mechaniků externích ( ne DIGI TV ) dřívějších fušérů asi , co jednima dveřmi je lidi vyhodili a druhýma přišli a chtěli za nekvalitní práci těžké peníze (SOUKTOMÍ firmy - na jednoho machra to bylo napsaný a montáže pak dělal zedník ) . Jsem rád , že skončili a DIGI TV je vyhodilo , měli to udělat dříve , ani korunu jim za práci nedat .
FI711010 .
JÁ I DŘÍVE s DIGI TV SPOKOJENÝ , záleželo kdo ti to dělal ( bez výpadků , i servisem , ale musel ses starat ne čekat atd. ) ,nebo jak tomu majitel DIGI TV DOMA rozumí a doladil si to sám TŘEBA NATOČIT LNB atd. . Dneska spokojenost taky na všechno , do 3 dnů vše OK .ZAVOLÁŠ info linku a domluvíš se bez problémů , mají možnosti a využívají toho že ti ho pošlou nový přístroj a starý pošleš zpátky vše zadarmo , nebo zajet mechanikovy , na stránkách digi tv mají ADRESY , telefony a na počkání se vymění .Pozor mění se s kartou , která je spárovaná , pokud chceš i D.O.není problém a pozor musí ti dát dodatek ke smlouvě o novým přímači včetně karty .
Pokud to jde na jednom přímači a na druhém ne , máš závadu na něm ty , vesměs kondensátory ( PLNO LIDÍ SI TO DĚLÁ SAMO tajně do 100 kč ) , nebo podlepit kartu -špatný dotek . Lepší je Partner box než duál partner . R^ Hodně zdaru

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra