![]() |
|
vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazVopred dakujem za rady na moje otazky z minuleho tyzdna, dospel som k zaveru, ze vu+ bude pre mna volbou, momentalne uz riesim len ci solo2 alebo duo2.K tomu diskutovanemu obrazu - je na tom duo2 lepsie/rovnako/horsie ako solo2? Vdaka! Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
na tose tedy těším,jak to budou majitelé obhajovat na různých zobrazovačích,bez srovnání,lahůdka R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obraztvoja otázka dáva zmysel , ale asi pre slepých. kto aké okuliare bude nosiť, bude in. vu plus má také isté funkcie ako nastavenie v telke. http://leteckaposta.cz/512514825vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazCo furt řešíte ten obraz, HD jsou v pohodě a SD-čko /skylink/ vypadá napr...na všem. Opravdu to má cenu řešit tak na 55 palcové obrazovce, pak nějakou diskusi připouštím. Na Tvém místě bych vzal solo2, bude Ti stačit, ten další display /nastavení/ na duu2 se mi zdá za ty peníze zbytečný. Pokud si peníze hlídat nemusíš, tak duo2 to jistí. Dá se sehnat za dobrý peníz i Ultimo, i když je starší, stačil by Ti taky a můžeš si docvaknout poz. digitál a budeš to mít komplet. Neboj, budeš spokojenej...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazTy malé rozdíly v obraze mezi jednotlivými modely jsou minimální /pokud vůbec nějaké/, záleží na tom, co tam dáš a jak si to upravíš. Těch možností je strašná hromada. Můžeš dát VTI-čko /uživatelsky jednoduché a příjemné/, nebo BH-čko, o kterém se "povídá", že má lepší obraz. Vzhledem k tomu, že všechno jde nastavit, tak rozdíl mezi jednotlivými modely nepoznáš. A to je vše...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazJinak nejsem žádný expert, sám jsem před skoro třemi roky potřeboval pomoc /můj první linux a hned Ultimo/, ale od té doby jsem až na solo a duo2 měl v ruce všechny modely, takže neteoretizuji, ale mluvím to, co jsem viděl a nastavoval. Musíš si to přebrat sám...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazkvalita obrazu sa nezakladá,kto aký image používa.v každom image je jeden a ten istý spôsob nastavenia obrazu.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
@oneeeeeproč ty fotky nedáváš na nějaký free hosting kde kliknu na odkaz a fotka se objevý hned,aniž bych je musel stahovat :OSkylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 664 Galerie: jackino |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazOba prijimace pouzivaju chipsety od Broadcom. Solo2 ma BCM 7356, duo2 novsi BCM 7424. Specifikacie si mozes najist, co sa tyka subjektivneho dojmu nevidel som nazivo, mozno tam nejaky rozdiel bude. Chce to velku obrazovku (aspon 55) a bystre oko. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE : obraz vu+můj subjektivní dojem je, že vu+ mají horší obraz než o třídu levnější Amiko Alien2 nebo i Arivy 102E , a vůbec nejlepší obraz jsem v poslední době viděl na AB cryptobox 550 , mám 600 Hz plazmu 42 palců LG :) |
donpedro
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 148 |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazVed to presne zapada do mozaiky. Plazma nedokaze vylepsit obraz, preto majitelia plazmy maju na VU ten tzv horsi obraz.A nie len na VU. Preto je lepsia a lacnejsia a konci...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
donpedro....to jsi mě pobavil, co očař? Ty máš doma nějaké VU+ že to můžeš objektivně porovnat. Všichni co tu píšou o obraze VU+ a buď ho viděli pár minut nebo o tom slyšeli ať se raději zdrží komentářů. Jinak osobně solo2 vti image poslední verze, obraz velmi slušný.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obraz@gunter, to víš aspoň někoho je třeba zkusit přemluvit když tě doma ani žena nebere vážně ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
Tomik535a Ty máš doma co - mudrlante? Mi tu leží hdbox 7119, alma 2210, dream800hd-klon, solo2,xtrend ET4000, cryptobox 550...tak asi srovnávat mohu...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazNení to směšné, se takhle dobírat a špičkovat? Někdo to vidí tak a někdo zase jinak, tazatel si musí vybrat sám. Nikdo mu nechce nic vnucovat, nejsme podomovní prodejci čehokoliv... :)))Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazNapíši Vám to takto, nejlepší obraz již vzhledem k použitému hardwaru mají Cooltreamy, ale VU+DUO2 i přes Broadcom má obaz minimálně stejný, jako CST TANK nebo TRINITY, porovnavám na SONY 55". |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazMam doma Vu ultimo,Dreambox 800 SE orginal,ted jse mi dostal do rukou Coolstream Trinity HD2,který má podle mě nejlepší obraz.Vu ultimo putovalo do dětskeho pokoje,Coolstream používám jako hlavní sat.To je muz názor,nikomu ho nenutím. |
dawe
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 21 |
![]() |
|
Je to otázka swJe to otázka software. Downscaling je najlepšie upravovať tri lineárne. Jednotlivé image majú mierne odlišný Downscaling software. Osobne VTi a PLi obrazy ok, ak ale niekto chce vyhladzovanie hrán pixlov pri Downscaling si musí ppozrieť video enhancement extension a do inštalovať ho prípadnesi ho nnaprogramovať sám. Skrátka ide iba o mmatematickýaalgo rytmus spracovania strát pri rôznejvveľkosti pixlov. Niektoré moderne TV to rrobia same. Ja mám plazmu 50 inch screen a SD obraz bez patričného script je ozaj so stratou. Mámvy+ Solo2. Duo2 cči solo2 to je to isté čosa ttýka Downscaling & downsampling. Čím nižšie rozlíšenie vysielané ho video streamttým viac badať straty. Odstráni sa to inštaláciou vhodného image resp vhodného scriptu. Hardwarovo vu+ 1.3 GHz dual core procesor zvláda Downscaling bez problémov.Gibertini 125x135 * LNB Chess Gold 4th edition 0.1 dB * Optibox DM 3800S * 53W - 90E * VU+ SOLO2
|
albal
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazDakujem za nazory na tuto citlivu obrazovu temu :)Zvazoval som aj ine boxy (dreambox, xtrend). Snazil som sa o sklbenie roznych poziadavkov, pricom som hladal najlepsi kompromis pri splneni (aspon ciastocnom) nasledovnych priorit: 1. linux 2. pocet CI slotov 3. hbbtv podporu 4. podporu sky uk karty 5. CI+ podporu - (moj skylink ready modul je CI+, vzadu sa pise "Module Irdeto Secure DVB CI & CI PLUS", karta je Irdeto 01, s cislom 427....) - podla toho co som cital by tato karta mala fungovat aj bez CI+ modulu, avsak ako dlho bude tato karta fungovat? Momentalne tlacia do outu jednu kartu, v buducnosti moze prist rada na tuto. Snazil som sa v tomto pripade mysliet do buducnosti, avsak CI+ podpora je asi neriesitelny problem podla toho co som cital... 6. streamovanie sd/hd kanalov/videi cez internet (preto silnejsie cpu) 7. specifikacia ip tunnelu pre konkretny streamovany kanal/aplikaciu (napr niektore videa na youtube idu len s konkretnou zahranicnou ip) 8. samozrejme spominanu kvalitu obrazu na sucasnej starej 42" plazme bez hdmi, stym ze keby som sa rozhodol pre 50 alebo 55" novu plazmu v blizkej buducnosti, aby ma ten obraz nemrzel dodatocne :) 9. sviznost (botovanie, repinanie, atd.) samotneho systemu 10. zahrievanie / ventilator - nechcem aby mi nieco pod TV hucalo ked mam tv potichu (xtrend ma tendenciu viac "vetrat" podla toho co som cital) Uvitam akekolvek usmernenia skusenejsich :) Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazZnalci by tu mohli připojit VU+ uno twin tuner s bcm7413,cena by byla i přijatelnější-7300,děkuji ! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
@seattlePočkej si na VU+Ultimo2 nebo se běž někam podívat kde to mají a můžou ti to vše předvést, z toho co se tady dozvíš budeš mít pouze v hlavě zmatek. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
seattledo roku 2020, netreba nič kupovať. čo model to nespokojnnosť.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazje nejaky predpoklad doby vydania na ultimo2 ? zatial som na to nenatrafil.no "predvadzacia jazda" v obchode by bola top riesenie, ale silno pochybujem ze nejaky predajca by mal taky eminentny zaujem predat jeden kus sola2 aby so mnou presiel celu takuto proceduru... Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazkoncom roka by mal byť v predaji nový model vu plus s hdmi 2.0,s h 265, a tak ďalej.ak však budem dávať na reči ,závistlivcov a lakomcov,tak nebudem mať nikdy nič. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazTak na toto cakat radsej nebudemGibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
![]() |
|
RE: vu+ solo2 vs. vu+ duo2 obrazMam obe dve zeleza image BH - tv sice veterana pioneer kuro - a obraz pri zakladnim nastaveni stejny ( rozdil beznym oken neviditelny ) - nastaveni uz je veci kazdeho "soudruha" - ti co to neumi tvrdi, ze ma VU spatny obraz....vice radeji nekomentovat - ma rada: ani s jednou masinou neprohloupis |
aquaflex
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 87 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |