Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vypnutí pevného disku

Prosím o radu, možná to bude vědět Dagy2. Mám TechniCorder ISIO S a nevypíná se mi pevný disk. V nastavení DVR-nastavení - vypnutí pevného disku je nastaveno "po 10 min", ale položka není podsvícená a nelze měnit hodnoty. Pokud nenahrávám a jen sleduji TV disk se zbytečně točí. Jestli to souvisí se softem, tak mám tam verzi z května 2013: 2.52.13.3 (2381d) BL1(417). Díky za vysvětlení či radu.

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vypnutí pevného disku

Není tam zaplej nějakej Timeshift?

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Timeshift zapnutý není, procházel jsem nastavení, ale na nic jsem nepřišel. Je možné, že těch 10 min. je nastaveno napevno, když to není podsvíceno? Ale disk se točí pořád.

tadek01

tadek

nebude, nebude :((

Timeshift ako funkcia ktorá by stále bežala u Technisatu nie je. Timeshift sa musí ručne aktivovať ako nahrávanie.

Normálne Technisat funguje presne ako si našiel v menu, tiež viď manuál strana 173 "Ausschaltung fest platte" - nastavíš čas 5sek ÷ 10min a disk po tomto čase vypne. na mojom HDS2 to poznám len tak, že pri zapnutí nahrávania alebo pri prehľadávaní nahrávok trvá ca 5÷10sek kým sa disk roztočí. Inak to nepoznám že nebeží. Vieš istotne že disk beží?
FW máš posledný a myslím že už ani iný nebude. To je asi daň za international edition - písal som to viackrát - nebrať. dotiahnu FW do určitého stavu a tam to končí. Funkcie sa ďalej vyvíjaú len pre nemeckú verziu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

samozrejme

hovoríme o pevnom disku ak je to Technicorder, nie o diskoch pripojených cez eSata a USB tie nejdú vypnúť

Dagy2

Dagy2 díky za odpověď. Samozřejmě, že se jedná o tuner se zabudovyným pevným diskem. Chtěl bych vědět, zda je chyba v přístroji, když není podsvícený řádek pro nastavení minut pro vypnutí pevného disku, je tam stabilně šedě vidět +10 minut a nelze to změnit. Měl jsem DigiCorder S1 a tam to šlo nastavit. Při sledování TV (ne filmů na disku) je slyšet mírný šum a disk se tedy asi točí. Ten TechniCorder ISIO S1 jsem kupoval v Omku v Praze, nedostal jsem ale CD s německým návodem, poze krátký český. Na CD mám něm. návod k Digit ISIO S1, ale ten zase nemá vestavěný pevný disk.

tadek01

Skontroluj nastavenie iných funkcií

Mám síce Technisat HDS2+ , ale ten sa od DigiCorder ISIO S až tak nelíši, takže by som doporučoval skontrolovať nastavenie iných funkcií, ktoré prakticky znemožňujú uspatie disku. Napríklad media server, rýchly štart a podobne.

namorvx
Registrace: 1/2006

tadek

1/ to bola zlá výmena Digicorder S1 za Technicorder. Stratil si tým kopu funkcií z nemeckej verzie, ktoré technicorder nikdy mať nebude

2/ všetky návody máš na stránke technisat.de, samozrejme k nemeckým verziám do posledného puntíku, k IE verziam povrchne.

3/ mierny šum môže byť od ventilátora a nie od disku. vypnutý disk spoznáš tak, že keď pri sledovaní TV zmáčkneš tlačítko nahrávania trvá nábeh disku a začiatok nahrávania tak 5÷7 sekund. ak to nabehne ihneď, disk bežal

4/ rychlý štart nemá prečo držať disk v pohotovosti, ten s tým nemá vôbec nič spoločné. Media server, UpNP tiež nie. Keď je "dotaz" na disk tak sa disk spustí, rovnako ako u NAS serveru.

v návode nie je písané žiadne obmedzenie pre vypnutie disku, môže to byť natvrdo na 10min alebo je tam bug.

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra