Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink - nutna vymena cistej CSLINK IRDETO

Prisiel mi list zo SKYLINK-u, ze mi posielaju IRDETO kartu "Vymena M7" za 13,9€. Nic som si samozrejme neobjednaval (pozeram len programy AKOZE zdarma). Vie mi niekto vysvetlit preco, ked uz mam CSlink kartu IRDETO, kt. som kupoval v 10/2011?! V liste argumentuju starym systemom CryptoWorks, ktory sa mna ale netyka.
Nestaci, ze zvysili poplatok za programy zdarma z 1,2€ na 1,6€, teraz mi chcu nanutit dalsiu kartu.
Otazka teda znie, preco nie je mozne na karte CSlink ktora je irdeto a na ktorej programy "zdarma" funguju rozhodit aj ostatne platene programy?

dublaha
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink - nutna vymena cistej CSLINK IRDET...

Protože chtějí vypnout caid pro karty CSlink Irdeto a chtějí provozovat jen Caidy pro Skylink Irdeto a ICE karty. ;)

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys
Registrace: 2/2009

Tak ked to chteji, nech to vymenia vramci servisu, teda za servisny poplatok a nie za pytaju peniaze za nieco co ini chtejí ale zakaznik to neobjednal... :fuming: Adolf kde si?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Měl si měnit když to bylo výhodné ne až když konci cslink. Kdo pozdě chodí, potom platí!

satman1
Registrace: 9/2010

To je sice pravda, ale platilo sa vzdy !Nikdy to nebola sluzba ale zarobkova cinnost.... Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

satman1

No jo ale někteří tehdy žili v přesvědčení, že když budou čekat a vyčkávat, tak to budou mít nakonec zadarmo. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Ani se jim nedivím, že čekali, když jim jistý pán, co má podobné jméno, jako dva bratři boxeři, že tady bude CW ještě hodně dlouho a, že se lidé nemusí ničeho bát.... pak rázem zmizel u konkurence. :laughing:

Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)

wladys

satman1

Kedy som mal menit ked som kartu len koncom roka 2011 kupil ako CISTE IRDETO a predajca mi tvrdil, ze kedze je to irdeto tak to bude v poriadku.
A len tak pre info Skylink tvrdil ze serv. poplatok nastavili na 1,2€ kvoli tomu, aby ho dlho nemuseli menit. A ajhla presli dva roky a uz 1,6€. SMRADI ...

dublaha

O tom se psalo uz delší dobu, ze Skylink bude menit i nove karty CSlink Irdeto caid 666. Je jasne, ze CSlink konci. Tech karet nebude mnoho v databazi.Na tyto karty nejde objednat ani zadny placeny balik. Pokud by si to mel přes SIPO/inkaso, tak to mas porad za 1,2 eura u vas na Slovensku pokud jsem to dobře pochopil ze stranek Skylinku. Je to na tobe jak se rozhodnes zda zustanes nebo zvolíš jinou moznost prijmu.

HYPER
Registrace: 11/2010

dublaha

Pokud se nepletu, tak Skylink hodně dopředu informoval, že bude třeba tu Irdeto katu vyměnit a na podporu toho měl různé akce. To, že jsi tak neučinil a čekal na zázrak, že z popela vstane Klička a rozjede svojí novou platformu CSlink na CSlink irdeto kartách, bylo tvé rozhodnutí a teď se nemůžeš divit. ;)

wladys

Pokud mas uhrazen SP dejme tomu do zari letošního roku na karte Cslink, tak se ti prevadi doba platnosti na novou kartu Skylink vymena M7.

HYPER

dublaha Máš dvě možnosti vyměnu nebo časem čumět z okna

miku

Já už jsem přešel k Tmobile . Kdo i pozdě přejde k Tmobile vydělá že Satmane1 ze Skylinku.

zdeno001
Registrace: 11/2007

dublaha

Ať koukám jak koukám do slovenského ceníku Skylinku, tak tam nikde tebou uváděnou cenu 1.6€ za měsíc nevidím. Je tam stále cena 1.2€ za měsíc.
Ale jo, vím, že jsi podělil roční poplatek počtem měsíců. No a uvedl jsi tu částku, co vyšla. A teď čekáš, že ti někdo napíše, že když zaplatíš na dva roky, tak to dělá zase jen těch 1.2€, abys mu mohl napsat, že to udělá jen blázen, zaplatit na dva roky dopředu. Do tebe je vidět jak do sklenice vody.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Napisat, ze Skylink daval DLHO dopredu vediet, ze to bude potrebne menit je zvlastne. Opakujem, ze kartu som kupoval v oktobri 2011 a vtedy nikto nevedel, ze sa to bude musiet menit. A co znamena dlho dopredu ked od 10/2011 do 02/2014 je 28 mesiacov a uz je nutna vymena. Preto vznika aj otazka ked si teraz kupim kartu SKYLINK tak o dva roky ju budem musiet zase menit?
Touto debatou asi nic nevyriesim, dakujem vsetkym za odpovede a prajem prijemny zvysok dna.

dublaha

Nie som znalý vecí okolo kariet a kódovania, ale vždy ma to zaujímalo a tak využijem toto vlákno a opýtam sa niekoho, kto o kódovaní vie niečo viac. Technická životnosť karty je plus mínus 10 rokov. Na karte sú zapísané nejaké údaje (neviem či natvrdo, alebo prepísateľne), pre každý kódovací systém iné. Výrobná cena karty, neviem presne, ale niekde som čítal sa pohybuje na úrovni cca 2-3 euro (ak sa mýlim, opravte ma). Pochopil som, že keď sa prechádza z jedného kódovacieho systému na druhý principiálne (cryptoworks na irdeto), tak tie karty sa asi nebudú dať využiť. Ale -keď sa robí zmena v rámci jedného kódovacieho systému (tento prípad cslink verzus skylink), tak by sa snáď tento hardware dal využiť bez fyzickej výmeny (prepísaním pamäte na karte)a samozrejme za podstatne menej peňazí pre zákazníka. A o to vlastne ide. Ľudu je jedno, či je taký alebo onaký kódovací systém, dôležité je, aby keď si za niečo zaplatí, tak to chvíľku aj fungovalo bez ďalších starostí a hlavne bez ďaľších dodatočných nákladov. Poprosím niekoho znalého problematiky, aby sa vyjadril.

rolis7
Registrace: 8/2007

ja bych spíš popřemíšlel jestli zustat u Skylinku vubec...podíval bych se co je za možnosti u vás protože za nejaky rok se SP opet zvyší duvod bude stejne trapny jako je ted. Ja co si pamatuji tak Skylink obklada lidi (stavajici zakaznici si nevaží) připlacel jsem si Novu abych ji mel na satu pak slovaky, pak vymena karty pak SP ted zvyšen SP takže ja na ně už.....a v lete mi koncí SP a přejdu jinam bud T-Mobile a nebo DVB-T ale u teto firmy už nezustanu....

tompr
Registrace: 1/2006

tompr nechapu proc si stezujes, ze si platil za to ci ono. Ja mel kartu CSlink a taky jsem doplacel, abych mohl sledovat Slovenske programy. V podstate se to dotklo vice uzivatelu prvních karet jak u Skylinku, tak Cslinku v zavislosti na probíhajících nabídkách při koupi nove karty. S tim T-mobile bych byl trochu opatrnej po koupi novym vlastníkem a radeji bych zatím pockal co a jak se bude dit ohledne kolem satelitního vysilani u T-mobile. Znas to: novy vlastnik, nove ceny.

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra