Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Technisat technistar sir

Zdravím všechny a poprosím o odpověd má někdo v přímači Technisat technistar sir najednou karty freesat +Skylink?
Pokud ano běhá to dobře nebo nějaký problém?
Díky

Petrmuz92
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

technisat

Běhá to dobře, Skylink ve čtečce + Freesat přes modul technisat. Na obou kartách rozšířená nabídka, takže i HD programy ok. Co nefunguje jak má tak je EPG u freesat - nepřekládá se.

Dolfino
Registrace: 9/2012

RE: Technisat technistar sir

Dik za odpověd prosim te ten modul technisat je to model technicript Cl+?

Petrmuz92

Technisat HD8-S

Mám dotaz ohledně tohoto přístroje a následné upravy videa..jak upravit nahrané video z tohoto přijímače aby bylo možné následně např.vypálit na Dvd nebo přehrát na flešku dohromady a ne rozděleně na sekce..postupoval jsem tak že jsem nahrál pořad na připojené zadní usb (externí HDD)pak jsem nechal nakopírovat na flešku v předním usb.jaký program použít na další zpracování a kde ho najdu.děkuji všem za radu..

tomek
Registrace: 1/2006

petrmuz, dolfino

Technicrypt sú všetky moduly od Technisatu. treba vedieť na aký systém to chceš použiť - cryptowors, betacrypt, conax, irdeto pi-sys atd. Tak pozor aby si si nekúpil nejakú blbosť.

Dolfino, čo to znamená, že sa "EPG nepřekládá" u freesatu. ako že je napr. v maďarčine?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Petrmuz92 :modul mám na mysli technicrypt CI+ - předpokládám novou kartu freesat, to jsou ty co začínají 4.
Dagy2 : Přesně tak názvy pořadů jsou převážně anglicky. Možná to jde nějak odstranit , ale popravdě nepovažuji to až za tak zásadní problém abych se tím zabýval.
Tomek: programy mediaport,TS4NP , existují k tomu podrobné návody, vzhledem ke zdejším pravidlům nedám odkaz, google a troška pracovitosti to řeší velice rychle. V podstatě to velice pěkně popisuje Dagy2 :) a několik dalších.

Dolfino

dolfino

preklad EPG sa určite nedá nastaviť v TS. ten načíta to čo je v streame a zobrazí. ak si naladíš nejakú ruskú stanicu tak je v azbuke a nedá sa s tým nič urobiť. Takže takto to púšťa do vysielania frísat. Máš aspoň EPG na 7 dní dopredu? Mne to ešte na 19.2E u UPC fungovalo len 2 programy dopredu.

Ešte je zrejme iná možnosť, pre EPG u frísatu. Niekedy bol "centrálny" EPG vysielaný na jednom z TP a tento zrejme obsahuje lokalizovaný EPG. Potom z tejto jednej adresy načitujú prístroje UPC celé EPG.
Myslím že na kingofsat sa dá nájsť tento stream. Možno by stálo za pokus nastaviť v technisate do EPG (u prístrojov s SFI+, to asi SIR nie je) tento TP.

Dagy2

Dagy2 : EPG je na 5 dní

Dolfino

tak to ještě jde.
U němců jedou na 4 týdny :fuming: nevím jestli se tam někdy dostaneme

Dagy2

Dolfino

Prosim tě jsem koukal na ten modul a jsou dva druhy technisat technicrypt Cl+ a technisat technicrypt Cl+ IR ,který máš?

Petrmuz92

VideoReDo TVSuite V4

zkus,ale nepíšeš jestli ti to jde přehrát v PC

pierrepetr
Registrace: 5/2006

petrmuz

písal som ti vyššie, že TechniSat Technicrypt CI+ sú úplne všetky moduly od technisatu.
Za názvom výrobcu (TechniSat) a názvom komponentu (Technicrypt = CI/CI+ modul) je ešte ďalšie označenie, ktoré rozlišuje pre ktorý kodovací systém je modul určený:
CX = conax
VA = viacess
CRW = cryptoworks
IR = Irdeto PiSys
viď tu https://www.technisat.com/de_DE/Zubehör/352-1714/
tak asi pre Pi-Sys kartu od Skylinku potrbuješ "IR"
pre ICE kartu buď CRW alebo IR
pre NC+ kartu CX atd

Dagy2

TechniCrypt IR Skylink

https://www.technisat.com/cs_CZ/TechniCrypt-IRDETO-CI+-Skylink/352-1674-9114/

Dagy2

to tomek

Každá sranda něco stojí. Já jsem si pořídil z bazaru druhý Technisat a problém s přehráním není žádný.Flaška se nahraje na jednom a přehraje na druhém přijímači. Dokonce je jedno, zda je na USB vpředu nebo vzadu, zda je HD nebo SD.Lze vyřezat reklamy a podobně.
Jiná kombinace je Technisat+Ariva.
Nahrávka se pořídí na flashku nebo HDD Technisatu, například na USB vzadu. Do předního USB se vloží druhá flashka, která ale je, pozor, zformátovaná v Arivě na NFTS. Na ní se Technisatem zkopíruje nahrávka zezadu. Soubor se dělí až po 4G. Při stanicích SD to bohatě stačí na celý film s rezervou. Pro HD nelze v Arivě přehrát vůbec.
Závěr: Lepší je pořídit 2 přijímače stejné značky a typu a problém s přehráním není žádný.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

samorost

a čo tak použiť ten Mediaport a nič nie je delené.
a prehratie HD formátu beží na 99% na tých strojoch kde beží ts nahrávka z TechniSatu. Stačí umazať 4.

Dagy2

to Dagy2

Mediaport.
1. Musím zapnout PC.
2. Najet Mediaport.
3. Přes síť stáhnout nahrávku z Technisatu do souboru v PC. To trvá cca 15 minut.
4. z PC nakopírovat přes USB na flashku. To trvá podle typu 5 minut.
Mediaport se mi jeví vhodný pouze pro méně časté přenášení.
Moje paní po celodenní práci chce sledovat nahrávku v ložnici (a přitom usne). Kdybych měl denně dělat proceduru 1 až 4, vzteknul bych se. On ten Mediaport má také své vrtochy. Umí se seknout a podobně.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra