Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TV pro starší

Co byste radili koupit za TV pro padesátníky, když úhlopříčka by měla být min. 46 palců, satelitní tuner v TV není nutný,neboť je k dispozici kvalitní externí satelitní reciver, v místě instalace TV je k dispozici pouze internet / ne příliš rychlý / přes WIFI a přitom peníze nejsou určující faktor ? Přemýšlel jsem o Samsung "osmičkové" řadě, ale zdá se mi, že plno věcí z toho co tato televize nabízí nenajde u mne uplatnění. Dík za radu.

kvcl
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TV pro starší

si ma pobavil s tým názvom vlákna - necítim sa starší po stránke techniky :)

ja za seba hlavne čím väčšiu obrazovku - to bol hlavný dôvod prečo som menil CRT 85cm. Nevidel som už puk pri hokeji.
z tých "blbostí" ktoré som si myslel tiež zo začiatku že nepotrebujem pomaly zisťujem že sa dajú použiť:
- DLNA na prehrávanie filmov z NAS alebo streaming z telefonu keď syn občas donesie zo zápasu nejaké video
- app má teraz napríklad význam HBO GO ktoré mám v rámci platenia HBO balíku u skylinku, tiež filmboxy sú tam
- HbbTV a i-vysielanie, ktoré nahradí TXT
- youtube v súčasnosti urobil veľký pokrok v kvalite, nie je problém nájsť videá 1080p a v 3D

len ten wifi internet je asi problém. Mám 5MB a pripojenie riešim pomocou ProLinku cez 230V sieť.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Starsi padesatnik :))) , kteremu nevadi par korun denne za elektrinu, by se mel podivat na plazmu od Panasoniku. Zadne LCD se jim nevyrovnana (at si rikaji LCDckari co chteji) a navic je posledni sance je koupit, Panasonic konci s vyrobou. :((
Treba Panasonic TX-P50VT60E

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

A nejlépe když mu bude blikat, tak ať si ji koupí. Třeba proto, že pavsla to nevidí a jen on má pravdu a žádní lcdéčkaři na něho nemají. Pana Kinga.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

jako mladší padesátník, mi plazma těžce vadí. Stejně jako aktivní 3D brýle. Blikačky do unavených očí nemusím.
Mladí se naopak cití dobře - jako na diskotéce :)

Naše výhoda je, že v našem věku už nám nevadí tolik cena za lepší LCD :)

Dagy2
Registrace: 11/2010

Přesně. Zrovna nedávno jsem z pasivního 3D philipsu 7er přešel do 8er s aktivním 3D a je to pro mě zvlášť na bílých plochách(stejně jako u plazmy) nesledovatelné. Dvoje aktivní 3D brýle skoro za tři litry jsou u mě odsouzeny navěky do šuplíku.

Tomik535

Nevim, komu by mnou navrhovana TOP plazma za skoro 50 tisic pripadala, ze blika... To byl problem pred lety.
Ale psal jsem, at se na ni podiva, rozhodnout se musi sam... ;)

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

I když píšeš prvně podívat, pochop že větou ať si lcdčkáři říkají co chtějí, nejsi schopen přijmout jiný než svůj názor. Dopředu jsi ho odsoudil. Ale to je jedno, furt dookola.

Tomik535

Dnešní LCD maj většinou dobrej obraz, za těch posledních pár let to šlo hodně ku předu, což zažraný plazmáci nechcou pochopit. Známej si nedavno kupoval do kuchyně nový 32" LCD se zabudovanou wifinou a vybral to nejlevnější co našel, což byl nějakej samsung za 8000 kaček a obraz to má dobrej. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Jistě, LCD led pokud má větší bílou plochu, tak je to hnusná svářečka na oči, to nespraví ani 50 tisíc. Ale jinak LCD LED jsou už dneska docela pěkné omalovánky.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jistě, plazma pokud má větší bílou plochu, tak je to hnusná svářečka na oči, to nespraví ani 50 tisíc.

Tomik535

Tomiku, škoda, že nevíš o čem mluvíš. Mám dokonce pocit, že na tuto vlastnost se dá u některých modelů najít ku.rvítko v menu. To by to mělo snad trochu eliminovat. Ale to mám pouze z některých diskusí. Na plazmě toto nikdy není potřeba.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Kubiku, škoda, že nevíš o čem mluvíš. Mám dokonce pocit, že na tuto vlastnost se dá u některých modelů najít ku.rvítko v menu. To by to mělo snad trochu eliminovat. Ale to mám pouze z některých diskusí. Na lcd toto nikdy není potřeba.

Tomik535

hele, papoušek.

kuba

Jj,už je to tady zase. V práci máme panel s 11 tv - 8 led,3 plasmy, vše 50-60 palců,nakrmené ze stejného zdroje signálu, za pár dnů mi bude 52,už se těším, až vyměním svoji lcd za plasmu R^ . A na čtení nosím brýle už víc jak 10let, jinak je nepotřebuju. R^

decmen
Registrace: 2/2008

jo jo, čerstvý padesátník v minulém roce a těším se na novou plazmičku TV Panasonic VIERA 3D TX-P55VT60E, konečně cena padá dolů, no jo, komu není rady, tomu není pomoci... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

hele, kubíček (nevhodné slovo)íček.

Tomik535

asi zase někdo z M.Š prolomil tomíkovo heslo !!!

:laughing:

tonek
Registrace: 1/2009

asi zase někdo z M.Š prolomil toníkovo heslo !!!

:laughing:

Tomik535

pořád stejný kraviny ,jako jestli je lepší auto na benzín nebo naftu.Nebo ta a ta značka je lepší....vše má své pro a proti a vše se může jednoho dne po..at nebo člověka jen potrápit.

universe
Registrace: 5/2013

Navíc, kdyby plazmy byly pořád žádané, tak by asi Paňas s výrobou nekončil... :)

Harnadek
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra