Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

kvalita signálu

zdravím,měl bych zase jeden dotaz.mám multifeed 13E 23,5E 19,2E se středovou pozicí 19,2E ,parabola 80 montovaný firmou a docela mi vadí výpadky signálu při zhoršení počasí na Skylinku.Sílu i kvalitu signálu mám u zbývajících dvou přes 80,ale u toho co sleduji nejvíc (Skylink),se mi pohybuje S 65 Q 75.Jde s tím něco dělat nebo je to tak běžné?Díky za radu.

warof1
Registrace: 1/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kvalita signálu

Jestli to máš v záruce, tak reklamuj u montéra.

bretah
Registrace: 9/2012

Samozrejme že s tým ide niečo urobiť. Doladiť parabolu. Mám stred na 23,5 E, vedľa 19,2 E, 13 E, a všetko ide bez problémov. Rovnako to ide naladiť aj na stred 19,2 E a z každej strany ďalšia pozícia. Podľa mňa vietor urobil - škrt.

Pompey

omláť to tej firme o hlavu.
Síce esteticky to vyzerá dobre mať stred na 19.2E a na každej strane jedno ďalšie LNB, ale montážnik by mal vedieť, ktoré TP sú problematické a ktoré pôjdu aj na naslinený prst a vybrať stred podľa toho. Navyše ako píšeš, najviac sleduješ 23.5E a ostatné je doplnok. Takže zvoliť 23.5E nie s najväčším ziskom je asi zlá voľba.
Sám mr.Skylink povedal, že FEC u TP zdieľaných s beneluxom nemôžu zmeniť lebo by zhoršili podmienky pre benelux kde sa používajú menšie antény. Inými slovami, naše TP majú nastavenia, pre ktoré je potrebné nastavenie tutti-frutti. A to ešte nemáme 25.2.

takže osobne by som otočil (nechal otočiť ako claim) parabolu na 23.5E a po bokoch 19.2E a 13E
A zrejme máš ešte voľný vstup do diseqC prepínača, tak tam kľudne doplň 28.2E.

Dagy2
Registrace: 11/2010

v záruce to už nemám,je to tak již delší dobu.nějak jsem to bral tak,že to tak prostě má být.ale jak se tak čím dál víc zajímám o satelitní techniku a procházím rúzná fora tak mám sto chutí si to zprovoznit sám.chci dát parabolu na jiné místo,ze střechy bytového domu na fasádu,ale nevím jestli by nevadily stínící stromy,je to zase pro změnu v přízemí a navíc je to o dost dál,vychází mi to na 50m kabelu.nebyl by v tom nějaký problém?.

warof1

V bytovém domu ? Na fasádu ? NE ! V přízemí 3xNE !!!

mmc
Registrace: 1/2006

to už jsme malinko odbočili od původního tématu,nicmeně tento problém budu muset do budoucna řešit,protože dům neprošel revizemi z důvodu spletence všemožných kabelů kolem hromosvodu,nedodržení bezpečných vzdáleností atd.zatím je klid,ale nechci riskovat,že to budu muset uplně zrušit a být odkázaný na pozemní vysílání.brr,hrozná představa :))) teoreticky bych tu parabolu mohl zvednout do úrovně druhého patra,ale víc ne.

warof1

1/ na streche
pokiaľ máte na streche "výťahový domeček" tak by som to dal do závetria na stenu tohto domečka.
na streche je najhoršie miesto z hľadiska bezpečnosti pre ochrany proti blesku. Pre parabolu by som určite volil ochranu vzdialeným zberačom, t.j. hlavne nepripojiť parabolu na bleskozvod ale nájsť miesto (alebo doinštalovať zberač, tyč) tak aby bola parabola chránená "tieňom" bleskozvodnej sústavy - vzdialenosti nájdeš v norme na guglovi

2/ vzdialenosť stromov od antény je tiež daná ich výškou nad umiestnením paraboly. Snáď to vychádza na 15m od paraboly. na guglovi nájdeš na to grafické výpočtové programy - zadáš GPS, družicu a stránka ti ukáže vzdialenosti a výšky prekážky ktoré nevadia

3/ mám 85cm Gibertini nasmerovanú na 23.5E. Sila prakticky na všetkých TP 100% (samozrejme otázka čo meria STB), ale qalita u TS ukazovaná v dB (nie v %) býva celkom dobrý ukazateľ. U mňa sú všetky TP 10.5÷11.3dB. Bez ohľadu na DVB-S/S2, FEC atď.
Bez problémov s počasím funguje aj 13E, 19.2E, 28.2E.

Dagy2

Chlapi neblázněte. I na obyčejnou osmdesátku se dají bez problémů nastavit tyto tři pozice i když bude 23,5E na kraji. A pokud to někomu vypadává tak je to prostě fušeřina, nic víc. :(

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

nic není na pořád....

Každý koaxiální kabel stárne a s tímto stárnutím je spojeno zvyšování útlumu pro průchozí signál. No a zmiňovaných 50 metrů tam zcela jistě signál pěkně zeslabí. Taky se stává, že časem parabola nepatrně poklesne a změní elevaci.....Jak říkám, nic netrvá věčně....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

teda namontoval jsem plno parabol, ale nikdy by mě nenapadlo strkat 23E (při této variantě mf) do středu! Jak píše BIDLO jde to normálně udělat standartně a poádně. Jen se musí vědět jak a podle čeho ladit. Předpokládám máš potíže se signálem na tp s mod. 8PSK

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Dagy sam mr JG nevi co pomalu říká,protoze v Beneluxu urcite malou parabolu nepouzivaji všichni, protože nektere programy je nutne prijimat i z pozice 23,5E. Tudiz je jasne, ze museji pouzivat paraboly stejnych rozmeru jako u nas. To jest 80 parabolu. Pod pojmem mala parabola si predstavuju parabolu od 30 do 60 cm. Holandani a Belgicani jsou od nas sice dal, ale footprint Panevropského svazku u Astry 3B je zachytitelny v pohode na 80 cm parabolu az po cele Britske ostrovy. Jina otázka je u pokryti ve svazku Stredoevropskem jako je tomu u TP 12525/V DVB-S s programy CT. Je sice pravda, ze je to norma DVB-S2, ale zase tak markantni rozdil by to nemel byt pokud je dostatecne silny signal z TP. A pokud by byl, tak si holandan poridi 85 parabolu. :)))

HYPER

@HYPER

je to tak, svého času jsem hodně používal tento "vlámský astrablock" :)))

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@hyper

http://en.kingofsat.net/beams.php?s=126&b=225
benelux 45cm÷60cm, čr/sr 80cm
takže JéGé Tajovský to asi v tomto prípade tvrdil správne.

Dagy2

Tak pokud ma Belgican pouze prijem z Astry 19,2E, kde jsou programy TV Vlanderen, tak to potom je jasny. Jedine, ze by používal na 60 monoblock 3 stupne ještě pro prijem z Astry 3B a nebo parabolu od technisatu Multitene 45 s dodavanym origo LNB pro prijem z vice druzic.

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra