Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem DVB-T z Prahy a dalších středočeských

Zdravim, lze za idealních podmínek a vysoko umístěně směrové anteny přijímat dvb-t (jako kanaly sport5 kino svět,metropole,atd) z pražských či středočeských vysílačů vevýchodních čechách, hradec,pardubice,jaroměř apod, má s tim někdo zkušenosti? Vím že kdysi se dalo i za idealních podminek přijímat například radio 1 i v hradci králové, díky :ogre:

zori
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem DVB-T z Prahy a dalších středočeský...

Nové Město n.M. Praha jako z praku a stabilně, ale jelikož tam zrovna nejsem, tak neřeknu které vysílače konkrétně.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

tak to je neuvěřitelný, jako fakt? Tak pak dej vedet jakej kanál abych zkusil ty nejsilnejsi...,díky :O

zori

Odpoledne v Novém Městě budu, tak se podívám a písnu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Za Březnicí okres Příbram, sleduji bez problému Sport 5 z kanálu 59. Signál je bezproblémový a stabilní.

hifik
Registrace: 7/2007

K59 Cukrak chytam ve své ITA kdyz jsou příznivé podminky 10km zapadne od CB. Kanalovka Vaten, kanálový predzesilovač 22dB. Za inverze v pohodě, často i za nižších teplot v zimě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak jsem se na to podíval, a 100 procentní příjem je na kanálech 41,53,59, ostatní je slabota, nebo nic. Ale ty tři muxy jdou celej rok.

kuba

Chlumec n.C., kanály 37,53,59 jdou s velkou rezervou, nejslabší je u mě 42, anténa dlouhá kolorka horizontál, až bude tepleji, zkusím ještě naklopit o 45° :lookaround:

decmen
Registrace: 2/2008

Je to jak kde!Já mám 13 muxů,kousek ode mne 0.Jde to asi pruhama,bohužel,je nutno laborovat a hodně.

zzaner
Registrace: 9/2006

zajímavý výkon

Na hranici ve Všerubech jede Rakovník pár km vedle ani ťuk

korkoran
Registrace: 10/2006

korko

opravdu zajímavý výkon !

ale Tvůj !!!

co tak něco teorie šíření rádiových vln ?

:O

tonek
Registrace: 1/2009

díky za informace, pokud muzete - jakou antenu byjste doporučili na dálkový příjem na kanál 59 (46) není až moc dobrá tato: Anténa Engel MAX-90 DVB-T , čili ve východních čechách nemáme šanci na kanal 46 (kino svět,noe,metropol) nebo se někomu podařilo? My zatim jen nejake polske kanali jako eska tv, tvp apod plus CtHD :O

zori

Jak už se psalo výše, záleží na místních podmínkách, nevíme odkud přesně jsi, já nedám dopustit na antény zde z Chlumce popř. Vaten. R^

decmen

jsem z mírného kopce ,ale né přímo na něm :-) a Černilov nedaleko Hradce Králové, ok děkuji, již hledám, prý i allcad jsou dobré...

zori

To je kousek vzduchem ode mě, metropol,sport5 a spol. bys mohl chytit, dej pak vědět, ať se daří R^

decmen

zori

Černilov je sám problematický pro slabší signály,nelze to střelit od boku,změřit sílu pole a pak volit typ antény,případně i zesilovač,buď to zvládneš sám,nebo si zavolej anténáře R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

klasik-vertikal vaten se zdá jako dobrá volba, nebo je lacinější zaměření signálu, abych pak nezjistil že se tu nechytáme s ničim...kolik to může stát že :-) , je to spíš koníček než nutnost... ;)

zori

zori

"je to spíš koníček než nutnost...",tak si hraj,zkoušej různé antény,různé zesilovače,pokud ti to v obchodě rádi budou vyměňovat,tak to je jen čas a benzín do Hradce a až si pohraješ , abys pak nezjistil, že se nechytáš s ničim... R^ :laughing: R^

pierrepetr

no právě , a proto mě zajímá pierrepetře za kolik zaměříš signál abych si neprojezdil "benzín" :laughing: :laughing: a nevytáčel prodejce víš :dead: R^

zori

zori

nejezdím měřit,dělám jen komplet zakázku,zkus zavolat někoho jiného, na hradecku do toho dělá spousta firem,třeba ti to pojedou změřit ,i v Černilově je nějakej televizák a myslím,že dělá taky do antén,mohl by vědět rovnou,jestli to tam chodí,jméno si nevzpomenu,bydlí tam někde myslím na hlavní ulici ,někde u bývalého konzumu,ale pár lidí z Černilova na něj nadávalo,no zkus ho R^ :laughing: R^

pierrepetr

ok, rozumim, máš pravdu s tim zaměřenim, a tomu našemu černilovskymu antenakovi se ozvu. Zatim zkusim starší allcad antenou nejaký ten průzkum ,myslim že to tady bude dost ujetý...,jinak všem děkuju! R^

zori

tak poslušně hlásím, že zatím na antenu ALCAD BU116 LTE - 50cm nad střechou fungují na 80procent polský 49.kanal (tvp atd.) a 35.kanál (polsat,tvn,puls2 atd.) z českých jen kanály 38,40,45,60,21 ale po středočeském cukráku atdani vidu,otázkou je pomůže směrová dálková od vaten 2metry jak jsem psal na kanál 59,46 popř 37,47 ? alesponna zlepšení dosavadního signálu? Technika budu kontaktovat až vyzjistíme koho, protože většina tvrdí že se nechytám a že sport 5 nevysílá zadarmo tak "já nevim" :laughing: :laughing: R^

zori

Zatím vysílá volně(auta)-sport5,active,zoom,love,šlagr,Gold,očko,čtd-art,batandov,prima,cinemacool,nova,atd(od nejvyšších). :)

zzaner
Registrace: 9/2006

zori

ty tam máš antenní rotátor?,nebo to zkoušíš z jednoho směru?,jak vidím na Trutnov,Praha je bokem R^ :laughing: R^

pierrepetr

ano rotátor manuální vystrčený na tyči z vikýře , jedna je namířená směr Pce a pak ta na Trautenau , prý je tu dost "odrazů", obávám se že na Prahu budu potřebovat stožár cca 20 metrů ,ale uvidíme třeba i Němce z Lobau :laughing: :laughing: Praha bude, i když anténák z Černilova říkal, že ji v naší lokalitě přijímat nelze... :bomb: :laughing:

zori

zori

no tak jsi toho antéňáka našel R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra