![]() |
|
Detekce satelitního HDProsím odborníky o názor na děj, který se pravidelně opakuje v blízkém okolí mé T 55:1. Když u sousedů zaparkují na dvoře dvě auta v jisté pozici, Technisat HD8SX na frekvenci 12109, kde jsou také HD stanice, vypadne. Síla signálu 7.3 dB, kvalita 0 dB. Projíždějící auto po 40m vzdálené silnici od Severu k Jihu, na krátkou dobu vyžene kvalitu na 7,7 dB a pak zase spadne na nulu. Podotýkám, že celá družice Astra 3 jinak funfuje na Technisatu normálně, včetně jiných HD. Auta odjedou a vše je v normálu! 2. Když vyměním Technisat za Arivu 252 na stejné anténě, Ariva na této frekvenci jede normálně kdykoliv bez ohledu na auta sopuseda, oba teploměry jsou nadprůměrné a neliší se od jiných frekvencí na Astře 3. Otázka: Jsou to různé druhy detekce signálu, z nichž Technisat má méně progresivní??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDTa auta jsou vždy stejná, nebo jaká-koli ? Co v nich maj ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDNemaju v nich náhodou GPS ??? |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
to PISTOK153a i kdyby snad mely GPS, GPS navigace pouze signal prijima a pokud by ruseni bylo na kmitoctu sat mf, muselo by byt na 1509Mhz (GPS je nejbliz na 1575Mhz) |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
Nalezena jiná souvislost1.Technisat, odmítající 12109, je dalším přijímačem, druhým tohoto typu a koupeným přes bazar. Auta odjela a problém s frekvencí zůstal. V přijímači byly naladěny stanice před mnoha měsíci. Na této frekvenci byla kdysi FEC 9/10. Po přeladění na FEC 3/4 funguje.2. Zajímavé ale bylo, že špatný FEC měl za následek Kvalitu nula, ale při průjezdu auta po silnici, Kvalita vyskakovala na plnou dosažitelnou hodnotu. Po přeladění drží Kvalita trvale. To tedy znamená, že auta nejsou tak nevinná, jak by se zdálo! Téměř každý průjezd znamenal výkyv Kvality. 3. Problém se zablokovaním stanice na omezenou dobu vnímám ale delší dobu na Technisatu HD 8SX i na jiných frekvencích a nesouvisí s počasím ani se špatnou instalací. Naopak při dobrém počasí jsou výpadky častější. Vždy je však napadena pouze jedna frekvence z celé družice. Doba výpadku se mění od zlomku sekundy do desítek minut. V blízkosti je několik parkovišť u rodinných domků i pro více aut. Střechy aut jsou dobře ozářeny satelitním signálem. Vyzařují něco? Existuje poloha auta vůči parabole, při níž by mohlo dojít ke koncentraci rušivého signálu geometrickým uspořádáním? Moje zkušenost říká, že ano. Teorii, vysvětlující rušivý vliv, jsem zatím nenašel. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE:Detekce satelitního HDA to jsou auta osobní nebo nákladní ? |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 669 |
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDZkus jiného výrobce konvertorů.Případně zahoď ten satelitní blázinec na čem to "dělá".Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
to zezeRozhodující je tvar střechy. Nákladní mají kabinu řidiče, která má střechu často rovnou. Pak je řada SUV s rovnou střechou. Sousedi mají dvě auta, mikrobus WV a Forda s 5 dveřmi.Obě auta mají střechu rovnou, nikoliv plynule aerodynamický tvar v zadní části auta.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostSíce mi to pripadá ako z ríše divov, ale aj tak by ma zaujímalo v prípade tvojho popisu: "Projíždějící auto po 40m vzdálené silnici od Severu k Jihu, na krátkou dobu vyžene kvalitu na 7,7 dB a pak zase spadne na nulu." Po túto dobu, zvýšenia kvality, aj naskočí obraz? ;)Obávam sa však, že hladáš problém tam kde žiadny nie je... "Na frekvenci 12109 byla kdysi FEC 9/10. Po přeladění na FEC 3/4 funguje." Náprava: Treba naladiť správny FEC. "Zajímavé ale bylo, že špatný FEC měl za následek Kvalitu nula, ale při průjezdu auta po silnici, Kvalita vyskakovala na plnou dosažitelnou hodnotu. Po přeladění drží Kvalita trvale." Náprava: Treba naladiť správny FEC. "Existuje poloha auta vůči parabole, při níž by mohlo dojít ke koncentraci rušivého signálu geometrickým uspořádáním?" Existuje, pokiaľ je auto v priamom smere elevačného uhlu príjmu paraboly, prípadne sa auto správa ako odrazová plocha a signál smeruje bokom do pomocného reflektora, ktorý je namontovaný naopak (to však predpokladám nie je tvoj prípad)... ;) P.S. Premiestni parabolu a otestuj tento nezvyčajný jav znovu. ;) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDJak píše kamil k4, dej jiný LNB konvertor. Zkontroluj koax. kabel. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@samorostTak vidíš že Ferguson Ariva je špičkový vyrobek :)) |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
to ManetoMám dvě stanoviště.Jedno je u východní strany domu. Je zde T 55 a krmí satelit v ložnici. Byla zde svého času i T 90, 2m prime focus a celá řada dalších parabol. Další stanoviště mám 20m západně na balkónu. Zde je T 55, Panorama 60x40 a 90 offset.Pro obývací pokoj, kuchyň a další místnost. Vlivy aut na silnici dlouhodobě registruji na obou stanovištích, svého času i na C pásmu ještě v době analogu. Na C pásmu jsem chytal 80E a auto zezadu (!) rušilo. Krátkodobě se signál dostal pod minimum. Při špatném FEC je souvislost se změnou Kvality průjezdem auta prokazatelná. Náhoda? Fikce? Utkvělá představa? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
to MikuRozumím tomu, že jsou lepší přijímače, než levná Ariva 252.Musím konstatovat, že Ariva 252 má citlivost vyšší než Technisat. Umí Blind Scan,je to satelit i pozemní přijímač, řadí kanály do 32 favoritních seznamů bez ohledu na druh příjmu, umí DVB-T2, které na ostravsku zatím nejede. Na HD kanálech má obraz velmi dobrý, na SD podprůměrný. EPG slušné. EMU nepotřebuji, sdílení také ne. Musíme se nutně posmívat tomu, kdo má pouze Fabii, když existují BMW a Mercedesy? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
zkus jinýLNB jen tak zkusmo připojit u paraboly a nech ho jen viset na kabelu,pak kontroluj bargraf,při průjezdu,pokud to bude dělat dál,koukni na kabel,jestli to neleze do něj,nějakou prasklinou,možná ta auta mají nějaký vysílač,třeba pro vyhledání při krádeži a harmonická tě může rušit,rušení přes ozařovač LNB bych vyloučil,jen tak spekuluji,nikdy jsem toto neřešil R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
to Maneto dodatekObraz nenaskočil, pouze "teploměr" Kvality lítal až na úroveň 7,7 dB, což je na příjem z malé T 55 dost. Časová souslednost s průjezdem auta zřejmá.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDRe: LNB jen tak zkusmo připojit u paraboly a nech ho jen viset na kabelu- zajímavé, pokus se to upřesnit jak to "visení" realizovat. Re: koukni na kabel,jestli to neleze do něj,nějakou prasklinou - To je ještě zajímavější myšlenka. Jak by ta prasklina měla vypadat, aby tam něco vlezlo? Fakt uchvacující myšlenky tě napadají. Na to ani dvacetiletá praxe nestačí abych to pochopil. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubíčkua tvoje rada?,jen kritika a kecy kecy R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDTady rada není na dálku možná. Proto neplkám blbosti jako ty.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
tak neplkeja dělej něco užitečného R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDTvoje odpověď se týká hlavně tebe. Ty plkáš nesmysly, já je jen komentuji.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
to pierrepetrPoprosil jsem synovce, aby mi udělal službu a jezdil s "Masterem" po cestě, abych našel konkrétní polohu na silnici. Měli jsme spojení přes mobily a hodinu 00-01 v noci ztrávili touto bohulibou činností, já číhal na výkyvy u přijímače. Měnil jsem frekvence a výkyvy Kvality byly malé a tedy neprokazatelné.Druhý den nahrávám z ČT HD a uprostřed nahrávky je výpadek, aniž by bylo důvodem počasí. Technisat, ta potvora, se sekne a nevrátí se do nahrávání, i když výpadek signálu je pouze krátkodobý. Posmívaná Ariva 252 má pouze krátkodobý výpadek v nahrávce a rychle se zotaví, nahrávka je celá. No, jo, ale Ariva neumí rychle vyřezávat reklamy jako Technisat. Medialink jsem k obrazu svému nevzkřísil, i když jsem nahrál doporučený SW. Restarty mne znechutily. V dnešní době přemíry reklam stojí zato, provádět nahrávky pořadů. Buď reklamu rychle přetočit, nebo ji přímo vyřezat z nahrávky. Snad jsou hoši s Dreamy s více tunery spokojení, já mám místo toho kombinaci dvou přijímačů, z nichž má každý klady i zápory. Automatický přepínač vstupů HDMI, který reaguje na poslední změnu, vytváří iluzi jednoho, poněkud lepšího přijímače. Množství výkyvů při průjezdu aut vylučuje, že jde o aktivní signály vozidel, tak bohatí Češi zatím nejsou. Mám řadu důvodů se domnívat, že jde o pasivní "odraz". Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
pokudkomentuješ tzv. plky,tak plkáš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
samorosti zezadu paraboly,pasivně? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDPetře, nebylo by lepší místo napadání vysvětlit, co jsi tím myslel, jak uchytit, a jak prasklina?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubíčkutazatel to pochopil,narozdíl od tebe,pokud ne,jistě by se zeptal R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Detekce satelitního HDPodle čeho jsi poznal, že to tazatel pochopil? On se k tomu vůbec nevyjádřil, takže opět jen tvůj výmysl.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |