Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Dva tunery a linux

Prosím o radu - linuxové přijímače používám už delší dobu, ale hodně dlouho jsem se o ně (novinky atd.) nezajímal, takže mám teď problém se zorientovat, jaký kus hardwaru je momentálně nejlepší.

Potřebuji dvoutunerový satelitní přijímač s linuxem. Velice bych uvítal něco se solidní podporou (dostatek vydávaných imagí, do kterých se snadno a přehledně dají stahovat pluginy; přehledné návody pro instalaci apod.), v každém případě aby tam mohla běžet enigma2 (nebo jestli je už i něco lepšího pro tyto přístroje?).

Musí to umět softcam s cs (mgcamd, oscam apod.), ale to je asi samozřejmost.

Kromě toho mi hodně jde o solidnost a stabilitu. Momentálně mám AZBox ME a už je to naprosto nesnesitelné - pokud tam chci mít enigmu (OpenRSI, ale vyzkoušena i řada jiných imagí), pak tam buď musím mít starší verzi OpenRSI 2.1, která ovšem postrádá nebo v ní nefunguje spousta funkcí. Anebo si tam dám OpenRSI 3.0, kde funguje všechno, ale po pár desítkách minut (maximálně) sledování HD programů vypadne zvuk a přístroj se musí restartovat (našel jsem na fórech, že tento problém s AZ Boxem zdaleka nemám jen já).

Proto bych byl velice rád za nějaký přístoj, kde mi poběží enigma2 bez problému a se vším, co v ní běžet může, ale zároveň to bude opravdu stabilní a bez nejrůznějších výpadků.

Klidně budu investovat do něčeho nákladnějšího jako je Dreambox (ani ale netuším, jaká verze je teď nejlepší), anebo se spokojím s něčím levným za pár tisíc, pokud to splní moje požadavky na kvalitní HD signál s dvoutunerovým nahráváním, na možnost pluginů pro enigmu2, solidnost a stabilitu. Celkem dobrou zkušenost mám s HD-Boxem, ale vyrábí, respektive inovují se vůbec ještě?

Díky moc za tipy.

Stassen
Registrace: 11/2011
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

Stassen

Xtrend 9200/9500

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

s jakýmkoliv

linuxem,nešlápneš vedle R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

dream

VU atd. R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

stale

nadpriemerny DM 8000HD

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

RE: Dva tunery a linux

VU Duo2

Xtrend 9500/sa hreje moc/

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

https://www.parabola.cz/clanky/4851/vu-plus-solo2-vykon-nade-vse/ ak ti to bude tak stačiť. Poprípadne duo2 za viac ako 500 €. rozdiel je v luxuse a väčšej pamäte. Momentálne je tam najlepšia podpora.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Stassen napsal:
"Momentálně mám AZBox ME a už je to naprosto nesnesitelné - pokud tam chci mít enigmu, pak tam buď musím mít starší verzi OpenRSI 2.1, která ovšem postrádá nebo v ní nefunguje spousta funkcí. Anebo si tam dám OpenRSI 3.0, kde funguje všechno, ale po pár desítkách minut (maximálně) sledování HD programů vypadne zvuk a přístroj se musí restartovat."

"s jakýmkoliv linuxem,nešlápneš vedle". Sedí naprosto. Šlápnul přesně doprostřed...

Dagy2
Registrace: 11/2010

vzal bych asi Xtrend et 9200, je to takový poctivý kus hw

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Včera jsme u mne doma měli satelitní kroužek se dvěma kamarády co mají linuxové Dreamboxy jak originál tak klony. Měli na testování můj dvoutunerový Edision Optimuss O2. Naučili mne nakrmit přijímač Enigmou2 OpenRSI.
Samozřejmě softcam s cs (mgcamd, oscam apod.),.....

Překvapilo nás svižné přepínání programů v porovnání s Dreamboxem a mne hlavně svižný přístup na můj síťový disk, ze kterého jsem měl problémy s levným linuxovým Argus Pingulux přehrávat stažené velké filmy MKV (16GB) typu Avatar, nezvládal rychlé scény-přehrával trhaně.
Optimuss O2 se s velkými filmy v E2 hravě popral. Výborně točí motorem, dali mi setting - celý dostupný orbit a po zadání mého USALS Optimuss O2 přejížděl ihned tam kam má......
Samozřejmě
Teď budu testovat další složitosti co zvládá můj stařičký dvoutunerový Argus VIP2.
Mám na 1 tuneru diseqc 1/10, kde na 1.pozici mám motor a dalších 9 pozic napevno z dalších parabol a na druhém tuneru další Diseqc 1/10 už jen navybírané napevno družice, abych nečekal na přetáčení motoru a mohl se při souběžném nahrávání dívat na co chci.....

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Téměř 3. roky používám ET9000 a zatím nevidím důvod pořizovat něco jinýho. :p

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Zdá se vám normální doporučit tazateli linux, když nic jiného nechce?
A ještě mu říct, že v této kategorii nemůže šlápnout vedle a ejhle, zrovna tazatel vedle šlápnul. :)) To je na vyšetření.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

DM 7020 HD, pripadne jeho V2

Peep
Registrace: 10/2010

Dva tunery, linux, interní HDD.

Mám Skytec BlackBox s E2 Blue edition a interním diskem. Naprostá spokojenost např. displej čitelný z velké vzdálenosti, z HDD po LAN mi to stahuje 12 mbit/s atd.

VU+ SOLO 4K (2xDVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), EDISON OS NINO+ Combo (DVB-S2+ DVB-T2/C HEVC), Toroidal T90 1W-19E-23E, 49" 4K Panasonic.

jkaval
Registrace: 3/2008

Díky všem, obzvlášť Dagy2 a Tomik535 za to, že si moji úvodní zprávu přečetli a upozornili některé další, o co mi jde :)

Značek padlo vícero, já se na ně samozřejmě podívám. Bohužel jsem se nedozvěděl, jak je to s těmi novými typy... teď mám na mysli opravdu inovované verze, bylo by třeba možná fajn tam mít takové detaily jako USB 3.0 nebo gigabitovou síťovku? Pokud něco takového vůbec u satelitních linuxových boxů už je.

Podporu (aby se mi tam dobře instalovaly image i pluginy, bylo odkud snadno a pohodlně instalovat, případně jsem se dobral i nearogantní pomoci od výrobce nebo na fórech), zmínil bohužel jen oneeeee (VU+ SOLO2)... Jak to vypadá u těch dalších přijímačů? S podporou pro enigmu2 od výrobce asi těžko můžu počítat, ale aby tam byla aspoň opravdu dobrá komunita lidí (byl bych vděčný i na odkaz na nejaktivnější fórum k danému boxu).

Stassen

Ještě si dovolím připomenout moji situaci: chtěl bych opravdu jen uvést do obrazu, co je teď nového a s čím jsou jen ty nejlepší zkušenosti z hlediska funkčnosti a stability. Nezajímal jsem se o linuxové boxy asi 2,5 roku, tak bych předpokládal, že se i ony trochu posunuly (třeba Dreambox 7020 byl už tehdy :))) ). Je to přece jenom taková "šedá" oblast, o které se moc nepíše, maximálně vycházejí jednotlivé recenze a v nich se najednou zorientovat není úplně snadné. Nerad bych si znovu koupil šunt, jak se mi to bohužel stalo s AZ Boxem (navíc mě dost zklamala i ta podpora, kde se člověk pomoci nedobere buď vůbec, nebo si připadá jako onuce - a to jsem měl starý Dreambox už předtím a nějakou základní komunikaci, instalaci s linuxem jsem zvládal).

Uvedl jsem, že mám dobrou zkušenost s HD-Boxem, ale tam mi taky připadá, že ten nejnovější dvoutunerový velký box je vývojově starý přes dva roky.

Stassen

Pardon

Omlouvám se, u toho Dreamboxu teď vidím ten dodatek V2 a to vypadá opravdu jako novinka :) Takže to bude pro mě první horký kandidát, byť cena 17 000 není úplně příjemná, ale pokud to všem ostatní dává "na zadek", pak se pro něj asi rozhodnu...

Stassen

Stassen

usb 3 ešte nemá žiadny box. gigabitovú lan ano.pár značiek. vu plus solo2 a duo2. a na internet ich nemusíš ani pripájať na satelit. nezamrznú.a pluginov je kopa.iptv tam ide super a aj vo full hd. stači stiahnuť iptv vu+solo2 a pozrieť. http://leteckaposta.cz/447449848

oneeeee

Aj AL Bundy kupil klimu po Rommelovi.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

http://www.csfd.cz/film/70809-zenaty-se-zavazky/

Tomik535

Podľa neoficiálnych informácií by sa v najbližšej dobe mali dostať do predaja nové verzie linuxových satelitných prijímačov Dreambox 7020HD, 800SE, 500HD s označením v2. Všetky nové prijímače budú vybavené s pamäťou 1GB Flash a 512MB RAM. Procesory by mali zostať rovnaké ako v prípade doterajších prijímačov 7020HD, 800SE, 500HD (400MHz MIPS). V prípade prijímača Dreambox 7020HD v2 sa veľkej zmeny asi nedočkáme, keďže tento prijímač už 1GB Flash pamäť a 512MB RAM má aj v aktuálne predávanej verzii.

tak zase nič moc,čo sa týka procesoru ,bieda.
VU + SOLO2 je Digitálny satelitný HDTV prijímač s operačným systémom Linux, ktoreho jadro je je procesor dual Core CPU 1,3 GHz .1GB RAM
to je to najdôležitejšie, procesor. Pamäť sa dá rozšíriť cez usb. ak ti to nevyhovuje. tak potom už len duo2. https://www.parabola.cz/clanky/5038/vu-plus-duo2-dvojita-davka-sily-a-kvality/

oneeeee

Ale k comu ? Aby pubosi skusali vselijake pluginy a potom chodili na fora ze maju GS ? Alebo velka pamat a potom system pouziva polovicku naco tam je? To je len hra s cislami, ten procak vyuzijes vtedym ked sat pouzivas na ine, teda multi-kulti prehravac.Inak je na dve veci.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

oneeeee: Díky, vypadá velice dobře. Teď nechci porušovat pravidla nebo k tomu nabádat další, ale kde je k tomu nejaktivnější komunita (u nás nebo i v zahraničí) - AB-Forum? A případně stránka producentů nejlepší enigmy2 pro tento box (mám na mysli něco jako http://www.openrsi.org/ pro můj už zmiňovaný AZ Box)?

Stassen

ab forum je určené na vu plus. nájdeš nás tam.

oneeeee

Ještě si ale předtím vyslechneš kydy o tom jaký mají VU+ špatný obraz a jednu obehranou písničku o černém panterovi. :lookaround:

Tomik535

R^ R^ R^ :laughing: :laughing: :laughing:

Stassen na azbox robi aj openatv img, ale to si lahko najdes, nechcem davat link.

liquere
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra