![]() |
|
Satelit na dvě TVZdravím,mám satelitní přijímač propojený přes staré video s modulátorem na druhou TV pro děti.Toto řešení mi až doposud relativně stačilo,ale nároky dětí se zvětšují a nebaví mně neustále sledovat i v obýváku pohádky.Tahat další kabel od antény se mi na bytovce moc nechce.Je nějaké relativně snadné řešení?Nejde mi o kvalitní obraz,nepomohl by např. nějaký dvoutunerový přijímač? V satelitní technice se moc nevyznám,díky za odpovědˇ. |
warof1
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
warof1Tak pokud se Vám nechce tak nemá ten problém vůbec smysl řešit. Kolik asi myslíte že potřebujete kabelů na dvoutunerák? :)))Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 200 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVDo rozvodu vtěsnej i DVBT.A je vyřešíno.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TV@Bidlo, taková kontrolní otázka.. ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVnevím,2x tolik? :))) nejde o to,že by se mi nechtělo,ale sousedské vztahy jsou napjaté a jestli to chápu správně,tak bych musel tahat kabel do dětského pokoje,což by narušovalo estetický vzhled domu :))) |
warof1
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVDruhý koax potrbuješ natiahnúť od paraboly k sat. prijímaču nie do detskej izby. Tam už kábel od sat. prijímača určite natiahnutý máš.Bol som majorom dobre bolo, nebudem majorom streľať sa z teho nebudem.
|
muju
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
Pročřešení je i do pokoje kde je ten první kabel a po bytě dotáhnout ten druhej kam je potřeba ne? ;) Třeba. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVtak vidím,že mám značné rezervy.já myslel,že mi doporučujete dva sat.přijímače plus dvě karty.ona je ještě jiná možnost? |
warof1
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVJednoznačne,ak chcú deti pozerať niečo iné,tak potrebuješ v prvom rade aj druhý kábel z paraboly,ako už bolo spomenuté a samozrejme prijimač s kartou.Ale zrejme ,ako píšeš je problém práve s tým káblom od paraboly.S určitým obmedzením by to šlo aj bez toho kábla,ale neviem či by Ti to vyhovovalo.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVtak já jsem si původně myslel,že bych jeden tuner půjčil dětem a druhý bych si nechal :))) ale to bych stejně musel tahat kabel,takže to ho rovnou natáhnu,jak píše hobo,uvnitř bytu až do dětského pokoje.díky za rady i ten nepatrný sarkasmus ;) |
warof1
![]() |
|
jde to i jedním kabelem!Kromě toho druhého kabelu bude potřeba ještě u paraboly TWIN LNB!......ale k věci: vyhledejte si na internetu článek "Johansson 9640KIT: z twin LNB pouze jedním kabelem na dva přijímače"....je to ovšem o hodně dražší, asi tak dva a půl tisíce! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVJá se obávám že pokud chce zcela nezávislý příjem na obou místech tak stejně absolutně nepochopil o čem je řeč.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVZrejme to bude tak.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVBuď to co píše Tondach nebo ještě řešení s Unicable, jestli má přijímače co to podporujou. Ale levný není ani jedno z toho. Druhej kabel a twin konvec vychází cenově nejlíp. A na sousedy hodit bobanec, ať si huknou když maj problém :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVSpíš tipuji že chce nezávislý příjem, ale tak aby to skoro nic nestálo, taková klasika po česku. Přijímač má totiž jen jeden.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
warofmožností a ich kombinácií je plno, otázka koľko do toho chceš investovať. V rýchlosti ma napadajú:A/ inštalácia antény a káblov 1/ twinLNB na anténe + 2koaxy do bytu 2/ twinLNB na anténe -"zlučovač" dvoch koaxov do jedného - existujúci koax do bytu - "rozbočovač" späť na dva koaxy. 3/ LNB unicable - existujúci koax - možno napojiť až 7 STA prijímačov B/ prijímače 1/ 2 SAT prijímače do každého jeden kábel + hlavná a next karta 2/ 1 twinSAT prijímač do neho dva koaxy (napr. TechniSat Digit ISIO, nejaký linux a pod). TV1 cez HDMI, TV2 smart alebo MMC a pripojenie cez streamovanie pomocou ethernetu |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
Mometálněbych si troufnul tvrdit že v tom má hokej nejvyšší urovně. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVwarof1,jedno LNB s dvomi vystupmi.jeden vystup z neho bude tvoj, a druhy bude malého.podmienka je mať dva pristroje a dve pristupove karty/irdeto/.to je vsio.ja to mam tiež. |
sano1
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 439 |
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVzase tak velký hokej v tom nemám :))) jen ještě jeden dotaz,kdybych ten přijímač co mám v obýváku šoupl s Next kartou dětem a pořídil si nějaký dvoutunerový kvůli nahrávání,natáhl dva kabely (jeden do obýváku a druhý do dětského pokoje) tak mi to bude vše fungovat? |
warof1
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVwarof1: ak ti primač dekoduje kartu,tak neni problem/ten daj detom/.ty si kup napriklad HD-BOX9200-twin tuner.maš vnem aj 2uničitačky.no a samozrejme 2 samostatne koaxialy pre napojenie.vela zdaru. |
sano1
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVjo,díky za vše. |
warof1
![]() |
|
RE: Satelit na dvě TVwarof1,ten HD BOX9200 má cz,sk - menu,a myslil že to je dokonca český výrobok.prepojiť s TV HDMI kablom a obraz jak fotka.scart kabel nedávaj.ale zaleži aky máš TV.malemu dopraj radosti.čau. |
sano1
![]() |
|
![]() |