Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Satelit na dvě TV

Zdravím,mám satelitní přijímač propojený přes staré video s modulátorem na druhou TV pro děti.Toto řešení mi až doposud relativně stačilo,ale nároky dětí se zvětšují a nebaví mně neustále sledovat i v obýváku pohádky.Tahat další kabel od antény se mi na bytovce moc nechce.Je nějaké relativně snadné řešení?Nejde mi o kvalitní obraz,nepomohl by např. nějaký dvoutunerový přijímač? V satelitní technice se moc nevyznám,díky za odpovědˇ.

warof1
Registrace: 1/2014
Odpověď v diskusním vlákně

warof1

Tak pokud se Vám nechce tak nemá ten problém vůbec smysl řešit. Kolik asi myslíte že potřebujete kabelů na dvoutunerák? :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

RE: Satelit na dvě TV

Do rozvodu vtěsnej i DVBT.A je vyřešíno.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

@Bidlo, taková kontrolní otázka.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

nevím,2x tolik? :))) nejde o to,že by se mi nechtělo,ale sousedské vztahy jsou napjaté a jestli to chápu správně,tak bych musel tahat kabel do dětského pokoje,což by narušovalo estetický vzhled domu :)))

warof1

Druhý koax potrbuješ natiahnúť od paraboly k sat. prijímaču nie do detskej izby. Tam už kábel od sat. prijímača určite natiahnutý máš.

Bol som majorom dobre bolo, nebudem majorom streľať sa z teho nebudem.

muju

Proč

řešení je i do pokoje kde je ten první kabel a po bytě dotáhnout ten druhej kam je potřeba ne? ;) Třeba.

hobo
Registrace: 1/2007

tak vidím,že mám značné rezervy.já myslel,že mi doporučujete dva sat.přijímače plus dvě karty.ona je ještě jiná možnost?

warof1

Jednoznačne,ak chcú deti pozerať niečo iné,tak potrebuješ v prvom rade aj druhý kábel z paraboly,ako už bolo spomenuté a samozrejme prijimač s kartou.Ale zrejme ,ako píšeš je problém práve s tým káblom od paraboly.S určitým obmedzením by to šlo aj bez toho kábla,ale neviem či by Ti to vyhovovalo.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

tak já jsem si původně myslel,že bych jeden tuner půjčil dětem a druhý bych si nechal :))) ale to bych stejně musel tahat kabel,takže to ho rovnou natáhnu,jak píše hobo,uvnitř bytu až do dětského pokoje.díky za rady i ten nepatrný sarkasmus ;)

warof1

jde to i jedním kabelem!

Kromě toho druhého kabelu bude potřeba ještě u paraboly TWIN LNB!......ale k věci: vyhledejte si na internetu článek "Johansson 9640KIT: z twin LNB pouze jedním kabelem na dva přijímače"....je to ovšem o hodně dražší, asi tak dva a půl tisíce!

Tondach
Registrace: 3/2004

Já se obávám že pokud chce zcela nezávislý příjem na obou místech tak stejně absolutně nepochopil o čem je řeč.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Zrejme to bude tak.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Buď to co píše Tondach nebo ještě řešení s Unicable, jestli má přijímače co to podporujou. Ale levný není ani jedno z toho. Druhej kabel a twin konvec vychází cenově nejlíp. A na sousedy hodit bobanec, ať si huknou když maj problém :D

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Spíš tipuji že chce nezávislý příjem, ale tak aby to skoro nic nestálo, taková klasika po česku. Přijímač má totiž jen jeden.

BIDLO

warof

možností a ich kombinácií je plno, otázka koľko do toho chceš investovať. V rýchlosti ma napadajú:
A/ inštalácia antény a káblov
1/ twinLNB na anténe + 2koaxy do bytu
2/ twinLNB na anténe -"zlučovač" dvoch koaxov do jedného - existujúci koax do bytu - "rozbočovač" späť na dva koaxy.
3/ LNB unicable - existujúci koax - možno napojiť až 7 STA prijímačov

B/ prijímače
1/ 2 SAT prijímače do každého jeden kábel + hlavná a next karta
2/ 1 twinSAT prijímač do neho dva koaxy (napr. TechniSat Digit ISIO, nejaký linux a pod). TV1 cez HDMI, TV2 smart alebo MMC a pripojenie cez streamovanie pomocou ethernetu

Dagy2
Registrace: 11/2010

Mometálně

bych si troufnul tvrdit že v tom má hokej nejvyšší urovně. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

warof1,jedno LNB s dvomi vystupmi.jeden vystup z neho bude tvoj, a druhy bude malého.podmienka je mať dva pristroje a dve pristupove karty/irdeto/.to je vsio.ja to mam tiež.

sano1
Registrace: 4/2009

zase tak velký hokej v tom nemám :))) jen ještě jeden dotaz,kdybych ten přijímač co mám v obýváku šoupl s Next kartou dětem a pořídil si nějaký dvoutunerový kvůli nahrávání,natáhl dva kabely (jeden do obýváku a druhý do dětského pokoje) tak mi to bude vše fungovat?

warof1

warof1: ak ti primač dekoduje kartu,tak neni problem/ten daj detom/.ty si kup napriklad HD-BOX9200-twin tuner.maš vnem aj 2uničitačky.no a samozrejme 2 samostatne koaxialy pre napojenie.vela zdaru.

sano1

jo,díky za vše.

warof1

warof1,ten HD BOX9200 má cz,sk - menu,a myslil že to je dokonca český výrobok.prepojiť s TV HDMI kablom a obraz jak fotka.scart kabel nedávaj.ale zaleži aky máš TV.malemu dopraj radosti.čau.

sano1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra