![]() |
|
Domácí kino hlasitostZdravím,mám dom. kino LG 7420p a mám stále problémy se zvukem.Hlasitost efektů je o dost silnější než hlasitost řeči. Všechny repro mám ubrané na minimum a středový mám zesílený. Řešil jste někdo tento problém ? |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE:Domácí kino hlasitostMám tentýž problém. Některé filmy z TV jsou bez chyby a některým se nedá rozumět. Byl jsem nucen, vyhrabat starý stereo- 10-kanál equalizér a seřídit zvuk, až jsem tomu rozuměl. Nedomnívám se, že jsem už tak hluchej.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostU mě v paneláku je problém s tou hlasitostí,kdybych byl někde na vesnici tak to neřeším. |
slava68
![]() |
|
RE:Domácí kino hlasitostJá už jsem se stím něco natrápil,ale bohužel většina filmů je natočena tak,že dialogy jsou potichu , hudba a akční scény řvou což při dnešním technickém pokroku nechápu.Když to nastavím podle testovacího DVD , tak je to neposlouchatelný. |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 669 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostAhoj. Nevím jestli máš u takto levného kina možnost nastavení úrovně nízkofregvenčních efektů ( LFE )ale pokud ano tak uber do mínusu třeba -10 dB. A nebo používej kompresi dynamického rozsahu. U mne u SONY je to (D.RANGE COMP)a nebo snad noční provoz. Jen se pokouším poradit. U mne to funguje perfektně. Jarda |
tatin
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostKrom středovýho / centrálního / mám do mínusu.Přesto jsou efekty o dost víc hlasitější než řeč. Ten noční provoz tam můžu dát,ale někde v recenzích jsem se dočetl,že nejlepší je mod Bypass 5.1 tak používám ten. |
slava68
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostFaktem zůstává, že to co jde z TV, je zvukařská katastrofa. Zkoušel jsem to z TV do sluchátek, je to stejně hrozný. Chudáci, co maj jen repráky v TV.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
mno, má to řešeníjá to řeším na TV... mám na něm satelitní tuner a automatické vyrovnání zvuku dám z OFF nebo Normal na Night (noc), potom je dynamika ok... (televize Sony 42W653A)jinak je to u některých filmů nejen v TV katastrofa - člověk, když nechce budit sousedy, aby koukal s ovladačem a furt zeslaboval, zesiloval, zeslaboval, zesiloval... a z TV to mám svedeno do domácího kina (má optiku či analogový výstup pro zvuk - ale tam jsem musel přepnout výstup ze sluchátek na aux out, pak vše ok) jestli mají i nová domácí kina automatické vyrovnání zvuku nevím, moje staré ne |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostPři použití satelitního přijímače (Topfield, Optibox) připojeného hdmi kabely do A/V receiveru Yamaha ZCELA BEZ PROBLÉMŮ! Nastavit se dá cokoliv a jakkoliv! Kazí vám to ty TELEVIZORY! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostZ Dvb-t Hyundai analog out pres stary Pioneer vse O.K.,tedy az na Ocko Gold....to je zvukovy masakr.Filmy s ceskou stopou 5.1 to je tedy nekdy katastrofa,lepsi je original s CZ titulky.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostJá přehrávám mkv v kině, zvuk tv mám zeslabený na minimum,takže slyším pouze kino. |
slava68
![]() |
|
Snadpřeci nikdo není takovej trotl aby poslouchal zvuk přes dom.kino a ještě i měl puštěný zvuk na TV. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
@hoboAsi mal na mysli mestské alebo letné kino ;) |
robso
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 288 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostna 99% som si istý, že chyba je niekde úplne inde než ju hľadá. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostnemusí být, já mám pár mkv taky nazvučeny moc dynamicky, abych slyšel slabé dialogy, tak musím dát hlasitost tak, že při akčních scénách je to slyšet o dva bloky dálstejný problém je i v kinech ale nechá se řešit právě korekcí, která sníží dynamický rozsah zvuku někdy mi přijde, že je dynamika větší než u vážné hudby |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE:Domácí kino hlasitostDialogy jsou potichu,tak zesiluješ a pak příjde akční scéna a vysadil bys okna. |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 669 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostDalogy potichu bývají většinou u zmršených dabingů. Pusť si origo zvuk. Mimo to se dá u každého aspoň trochu kvalitnějšího multikanálového zesilovače, nastavit hlasitost každého kanálu zvlášť , nezávisle na sobě.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostJeště jednou si dovoluji příspěvek..Z TV nikdy nemůžeš dostat kvalitní domácí kino. Pojmem domácí kino se rozumí, že máte možnost si to vychutnat v plné hlasitosti. Pokud býváte v paneláku tak si nekupujte domácí kino. A pokud ano tak musíte připlatit. Za 7000,- není domácí kino, ale vyhozené peníze. Za 7000,- je mnohem lepší stereo. Můj první příspěvek se týká filmů ani tak ne DVD ale BR. Za příplatek si můžeš nastavit co potřebuješ. Chlapi nic ve zlém ale tak to je. Já si nemám na co ztěžovat a bývám také v bytovce ale za AV Receiver jsem dal při nákupu 18000,- a myslím, že to není nic moc. Všechno v dobrém. Jarda |
tatin
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Domácí kino hlasitostDal jsem ten dynamickej mód a je to lepší,přesto musím mít dialogy centrál / naplno .@Dagy2 to je to zbylé 1% |
slava68
![]() |
|
![]() |