![]() |
|
pokojová antenaporadí mi někdo kvalitní pokojovou antenu?díky moc |
sajfa
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 170 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: pokojová antenaVidlička z příborníku. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 258 |
![]() |
|
sajfakdyž už tak s teleskop.vysouvacími prvky.Tu co mám já tak nemusí u tebe ovšem příjímat korektně. |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: pokojová antenasajfa, řeš raději pořádnou anténu než náhražky. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
I =fušeřina= může fungovat.V paneláku nám s analogem zrušili STA. Je zde jen rozvod kabelové TV a já pro hlavní příjem používám TV se satelitním tunerem. Můj starší HDD rekordér SONY má tuner jen DVB-T. Tak jsem příjem pro nahrávání na HDD a obraz do kuchyně vyřešil touto "fušeřinou":Starou amatérskou Yaginu s dipólem na cca 40 kanál, dvěma direktory a H-reflektorem mám postavenou na skříni v ložnici. Anténa je vyrobena na dřevěné nosné kostře, prvky jsou z měděného drátu 4 mm. Před anténou je 30 cm panel a ve výhledu na vysílač Hošťálkovice (20 km vzdušnou čarou) další dva paneláky. Na anténě je zesilovač z vyhozeného síta. Výsledek: Na rekordéru mi bargrafy ukazují signál 96% sílu a 100% kvalitu. Z rekordéru je anténní signál veden asi 15 m koaxem do kuchyně na DVB-T settopbox, kde je kvalita také 100%. Přijímám kanály od 37 do 54. Není to "profesionální", ale je to plně funkční. Kvalitní anténu nemám venku kde umístit. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaKvalitna izbova antena neexistuje. Je to vzdy len kus "kus drotu" so zosilovacom - na jedno kopyto. Ja som sa pri vybere izbovej anteny (tam kde ju pouzivam v pohode postacuje) riadil je estetickym spracovanim :-) |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaMěl jsem taky pokojovku a je to o ničem,koupil jsem malé husté "české" sito, do toho 18db zes.teroz,průchodku a přilepil jsem ji za okno,jede všechno ,3muxy naše ,Pařez-oba,3 muxy poláků-no neberte to !!! :O :)))Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaMám víc jak 10 let pokojovku Vivanco TVA 32 se zesilovačem na experimenty a chytám na to Žilinu k52 na 137km a Lysou Horu na 113km |
ruvy
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: pokojová antenapokojovka ?? pletací jehlice, kus drátu...pokud to nebude stačit, tak někde na/za/do/pod skříň položit např.: - celovlnný dipol z antény Color http://televiznianteny.com/zaric-color--p12858.html - nebo malé logáro - např. BEN-20 DTT, eventuelně se zezilovačem: BEN-20 DTT/G, - nebo to "malé" síto http://televiznianteny.com/digi-pro-p12707.html http://televiznianteny.com/sito-male-p12708.html |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: pokojová antena"Kvalitní" pokojovku jsem ještě neviděl. :)))Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 200 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaKto ma pokojovku ma isto pokoj. ;) Jedine ze byva super vyhodne k vysielacu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaPresne tak,vždy je to iba záležitosť kvality signálu.Keď nie je dostatočný,tak nepomôže ani desať izbových antén.Čiže čisto individuálná záležitosť a vhodné ju voliť iba pri príjme blízkých vysielačov.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
izbovu antenunekupuj sajfa. vyskusaj prijem na cca 75cm dlheho medeneho drotu ktory ti v mieste dobreho prijmu uplne nahradi izbovu antenu. z dovodu estetiky ho schovaj za tv. ak prijem nebude dostatocny, uvazuj o normalnej sirokopasnovej vonkajsej antene...VIEM, že NIČ neviem!
|
major13
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 339 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaNepouzil by som medeny drot. Lepsi vysledok dosiahnes pouzitim koaxialneho kabla, ktory na konci odizolujes (v dlzke cca 10-15cm - v podstate si to mozes priblizne napocitat na frekvenciu MUXu), tak, ze zachovas opletenie. Opletenie stocis a oba droty - zivy aj opletenie roztiahnes tak, ze vytvoris dipol. Najdes najlepsie signal a prilepis na okno/stenu, vertikalne/horizontalne ... ako vyjde najlepsie podla urovne signalu.S tymto dosiahnes lepsi vysledok ako s kupenou izbovou antenou, ktorou by bol len prut bez zosilovaca. Pokial dosiahnes aky-taky vysledok s tym, ze obras sem tam zakockuje, kup si izbovu antenu - jeden prut so zosilovacom (tykadlam sa vyhni). Pokial na to nechytis nic, treba najist priestor pre vhodnu vonkajsiu antenu. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
Ufones"když už tak s teleskop.vysouvacími prvky.Tu co mám já tak nemusí u tebe ovšem příjímat korektně"víš pro které pásmo jsou ty vysouvací prvky? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
Evolveo SHARK 35dBMoje zkušenost s touto anténou skvělá. Přečti si diskuze lidí, kteří si ji koupili. Mohu doporučit, v pohodě utáhne i dvě TV. Tam kde byl problém s příjmem některého multiplexu nezklamala. |
Arsenalek
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 193 |
![]() |
|
RE: ArsenalekLen pre úplnosť, ten kúsok plastu, plechu a zopár polovodičových súčiastok sa nedá nazvať anténou :). O diskusiách a hodnoteniach produktoch v e-schopoch si môžeme tiež pomyslieť svoje. Na tvojom mieste by som radšej podobné odporúčania nedával, pretože neznalým ľuďom určite nepomáhaš, nabádaš ich na kúpu nezmyslov za predraženú cenu. Rv |
profak
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
Pane profaku....vidím, že jste opravdový odborník s nedostižnou výší intelektu. Nezahazujte se se mnou, neboť jsem jen totální trouba. Najděte si k diskuzi někoho na úrovni. Přijemnou sobotu ;) |
Arsenalek
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 193 |
![]() |
|
Arsenalekbez znalosti místa příjmu a síly pole,toto doporučení nelze dát R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pokojová antenaPanove takovy vtip dnes instalace a soused na nas prej jestli delame i telestrial, tak ze ano a on ze mam prave zminovanou "antenu" Shark a ze pokud ji hodi do Horizontalu tak chyta Bukovku cca 10 km vzdusnou carou prima vyditelnost, kostickuje je se jako (nevhodné slovo), ale pozor pokud ji narovn do Vertikalni polarizace chyta prahu Zizkov fakt zajimave co si o tom myslet :).Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: pokojová antenaJinak porid si neco venkovniho a na drzak a vrtani se fakt nevymlouvej.Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: pokojová antenamožná dát venkovní anténu dovnitř ???ale jak se to bude menovat nevím ??? :bigeyes: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonkudvoumetrová yagina se blbě v obýváku směruje R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pokojová antenajenom těm v paneláku !:))) |
tonek
![]() |
|
péťosito ?!? :lookaround: |
tonek
![]() |
|
tonkudo obýváku vkusná dekorace,možná čtyři dokola a papouška R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |