Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Astra 2F EU beam náhlá ztráta signálu

Zdravím, pořád mě leží v hlavě chování ohledně astry 2F. Protože několik lidí z baráku má rádo anglické kanály. Tak některé TP a pár programů z EU beamu překlápíme pomocí transkodéru do STA.
Mezi ně patří travel channel a more movies. Na střeše máme 115cm anténu a stejně signál nic moc. Mnoho kolegů si ani s 80cm neškrtlo. Signál kolem 11dbi.
Právě na tomto TP kde se nachází travel channel a more movies dochází každý den nyný kolem 10 hodiny k razantní ztrátě signálu. Nedovedu si vysvětlit za jasné oblohy jak je možné, že signál spadne z 11dbi na 6dbi a zase se vrátí na původní hodnotu a to během 30minut.
Nedalo mě to tak jsem psal SES. O tom jak je možné, že na footprintu uvádějí příjem možný s parabolami o rozměru mezy 60-75cm. Přitom v praxi tomu tak není. A ještě o tomto úkazu. Nevím zdali mě pochopily asi anglicky se neumim dobře vyjadřovat. Ale napsali mi tři věty, které vůbec nic nevysvětlili.
Že některé kanály jsou pouze pro UK. A další kanály vysílané do evropy na požadavek vysílatele pouze pro Belgii, Francii, Itálii, Lucembursko, Nizozemsko, Portugalsko, Španělsko, Německo, Slovensko.
A že se nacházím na jakýmsi 1st null. Proto takto nestandartní chování. Že je to z důvodu omezování práv a bůhví čeho.
Takže což to pominu, ale spíš mě zajímá ten půlhodinový výpadek. Pozoruje to taky někdo? Naštěstí se mě to už povedlo tak vyladit, že nedochází k rozpadu obrazu, ale je to divné.
Dík za odpovědi.

bourka
Registrace: 4/2012
Odpověď v diskusním vlákně

bylo by dobré napsat

1. kde jsi
2. definovat transpondér, abychom si to nemuseli hledat.
3. jestli tu 115tku máš nastavenou na 28,5 nebo na 28,2 nebo kompromis.
4. "se mi to povedlo tak vyladit" souvisí s bodem 3.
5. odpověď SES zkopírovat v originále
6. těch mnoho kolegů s 80tkama to nastavovali dle bodu 3. kam?

lkfreak
Registrace: 9/2009

a ještě, kde

máš ten LNB, jestli v ohnisku, či šilháš.

lkfreak
Registrace: 9/2009

RE: Astra 2F EU beam náhlá ztráta signálu

Takže Za

1,Jiho-východ Čech

2, Frek. 12,552/Pol. V/ SR 22000/ FEC 5/6

3, Napřímo pouze jedno LNB Inverto black twin

4, Vyladěno na získání nejlepšího SNR z astry 2F

5,
Dear ,
Thank you for your question. Some services are only for the UK. Therefore, you cannot get some channels. Signal of Astra 2F for EU is focused on country of Western Europe. EU signals from Astra 2F are focused on UK, Belgium, France, Italy, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Spain, Germany, Slovakia. You are in 1st null zone because you have problems with the signal.
best regards
Department contact with customers
SES S.A. your satellite company

6, Mnoho jich mělo nastaveno nejlíp pro astru 1N. Po dolaďění u nějakých chytali TP z astry 2F téměř s nulovou rezervou. Vždy mají ohodně lepší signál z Astry 1N UK beamu než z astry 2F eu beamu.
Snad to stačí omlouvám se za neupřesnění informací.

bourka

Domnívám se,že šíření signálu mimo deklarovaný footprint nemá žádnou logiku(to je právě ta popisovaná zona s nulovým signálem u A2E).U toho poklesu signálu A1N bych to tipnul na rušení nějakým vnějším zdrojem(wifi???)- u nás na baráku mi takhle zrušili frc.10936V na K140 i K120(na frc.10847V mám signál cca 12,4dB).Na OP105,kterou mám odstíněnou polohou za zdí,mám signál na frc.10936V cca 10,6dB,na frc.10847 je cca 11,2dB).

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

Tak nejsi sam kdo ma pokles kvality. I ja pozoruju občas tak jednou az dvakrát do mesice pokles na vsech TP 12515/H az 12670/V 22000 5/6 EU beamu z Astry 2F. Nekdy kvalita klesne az na hodnotu 2dB na Technisatu a pak se zase vrati. Obloha bez mracku nebo s oblacnosti bez deste. Standartne mam hodnoty od 5 dB do 6,3 dB během celého dne. Pokud prsi, tak je kvalita kolem 4 az 5 dB.Za hodne hustého deste se kvalita ztrati. Parabola 85Emme Esse, LNB IBU TWIN na silhacku. Prijem Chomutov SZ Cechy. Tento jev jsem zpozoroval minuly tyden.

HYPER
Registrace: 11/2010

Též mám pokles. I kvality.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

QTH: Šaľa, Slovensko 6.1.2014 14.22 hod.
Na T90, LNB Smart single universal
Travel Channel (Hous Hunter program) uroveň 90 kvalita 73
More Movies (Doroty) dtto.
Edision Argus Picollo, Frek. 12,552/Pol. V/ SR 22000

olav
Registrace: 5/2010

olav u vas na Slovensku by to mělo byt uz ok. To jenom na uzemi Cech a Moravy by mel byt jiny tvar footprintu s nižší urovni signalu, kde jsou udavane hodnoty spis pro paraboly 85 az 90 cm. Oni sice uvadi u EU beamu pro Astru 2F, ze to ma byt pro paraboly 65 az 75 cm, ale v praxi to odpovida spise EU beamu pro pripravovanou Astru 2E, která bude během unora uvedena do provozu na pozici 28,2E. Zajivave to bylo také u EU beamu z nove Astry 2G, která bude vypustena letos nekdy během brezna az cervna, kde byly udavane paraboly u EU beamu 60 cm. Jsem na to zvedav, ale spis si myslim, ze tam byla chyba a bude to obdobna situace jako u Astry 2F a 2E.

HYPER

@HYPER

jihozápadní okraj Ostravy, Travel i More Movies jede t-90, střed 19°E inverto black ultra přijímač VU+solo2, přes 15m kablu a 10portový diseqc snr 62,agc 95. Valí to jak z praku

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

ano na Slovensku

zdá sa je to OK
juhozápad Slovenska, 85 Gibertini, stred 23.5E, Chess twinLNB, 20m kábla, DiseqC 4/1, TechniSat HDS2, ca 9dB. Tiež jak z praku v podstate všetko čo chodilo na EUbirde 28.5E fičí teraz z 28.2E.

Dagy2

gunter tak to mas dobry.Vsak Ostrava je kousek od Slovenskych hranic. ;) Kdybych to mel na stredu, tak by to bylo samozrejme ještě o něco lepsi s tema hodnotama kvality u EU svazku z Astry 2F. Když to preklopily, tak jsem se snazil znovu doladit LNB na silhacku a provadel jsem i Skew. Bohuzel se nic nezmenilo. Zajimavosti je,ze hodnoty kvality z TP UK svazku z Astry 1N jsou o něco lepsi nez u TP EU svazku z Astry 2F.Nekdy mam pocit u tech zmen kvality u TP EU svazku z Astry 2F, ze něco zkousi a doladuji před uvedenim do provozu Astry 2E na pozici 28,2E.Hosi, uz jen asi 5 tydnu by nas mělo delit od prijmu UK svazku na paraboly mensich rozmeru a proto uzijme si to. :)

HYPER

@HYPER

stejné zkušenosti stejné pocity.
Doufám, že aspoň nechají tu ROI verzi channel 4 co šlape na Freesat from sky karty. Protože i na tomto TP je polovina hudebních kanálů, které nedávno přešli na FTA.
Má šanci, že to tam zůstane. Tak aspoň něco. Nevím jak bych 2m anténu dostal na střechu 8 patrového domu. Jako estetiku a kam to umístit by nebyl problém o tom žádná, ale to jak to dopravit. Když se do vikýře vejdu sotva já. Jedině, nějakou segmentovku na 4-6 segmentů. Nevím jestli něco takového existuje.

bourka

bourka

no môžeš sa popýtať u sk armády a polície. Posledne vyvážali vrtulníkom na 3 veže to je ca 20-te "patro" asi 5metrovú výrivku do malého bytíčku šéfa nejakého úradu. Polícia uzavrela kvôli tomu pol mesta.
Tvrdili, že to nič nestálo, pretože tie vrtulníky aj tak musia z technických dôvodov lietať :)))
Tak dvojmetrovú anténu zvládnu aj s niečim menším.
PF2014

Dagy2

Já řeším podobný problém.Dva samostatné přijímače Vantage7100,každý má svojí parabolu 105cm a diseqc motor.Obě fungují v rozsahu 75E-30W.
A zmíněná frekvence 12,552/Pol. V/ SR 22000/ FEC 5/6 na jednom přijímači nejde...Nechápu.

.......

jito
Registrace: 12/2005

Az to skonci s prijmem BBC HD,ITV HD, kde prevazne sleduju fotbalove prenosy v primem prenosu a nocni sestrih utkani ligových zapasu kola PL, tak to budu mit alespoň na ty hudebni programy Heart, Capital a další. Je jich tam dost a vždy si tam něco najdu a posloucham vecer muziku pokud nic zrovna nedavaj pro me v televizi. Jediny co zustane z FTA je Walessky program S4C, kde davaji jeden zapas jejich nejvyšší souteze. Kvalitou je to ovsem ale něco jako nase kapr liga. :))

HYPER

No neznám nikoho po ruce s nějakým vrtulníkem :))) to bych když tak vytáhl nějakým lanem. podle mě by se to dalo udělat kdyby šlo do tuhého. Ale....
vždycky určitě bude tato pozice zajímavá. Zvláště pro ty co mají averzi jako já na německé stanice.
Např pick tv, Viva, movie 4 men, more movie, true channels, cbs, a ty hudební kanály. Pro ty kdo si opatří Freesat from sky kartu možná i ta channel 4 a sony movies.
Takže změny budou itv bbc jasná věc, že půjdou pryč. Ale může to dopadnout hůř. Můžou klidně všechny FTA programy dát na UK beam a kodovaný a ty béčkové kanály nechat. To bych věřil, že by ta pozice ztratila smysl.

bourka

bouřka

když iž jsi to sem pastnul tak si to přečti

EU signals from Astra 2F are focused on UK, Belgium, France, Italy, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Spain, Germany, Slovakia. You are in 1st null zone because you have problems with the signal.

opakuji!

You are in 1st null zone because you have problems with the signal. ;)

tonek
Registrace: 1/2009

@ bourka

stavíme ve firmě mw spoje a když máme nějakou velkou ludru co nejde nacpat do výtahu nebo donést po schodech tak to většinou řešíme vrátkem

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@gunter

tak nějak jsem si to představoval. Nebo si nějak poradit nahoře přes kladku by někdo tahal a někdo dole druhým provazem by jistil aby to nebřinklo do okna.
Ale zatím je to představa a záleží i na pár nájemnících co mají přijímače jestli to tak budou chtít. Z baráku tu máme 3 skybox a ostatní jen nějaký výběr v DVB-T. Už se do toho narvalo peněz víc než dost. Takže bohužel v tomhle jsem malý pán. Už abych měl svoje vlastní. To bych na zahradě zabetonoval nějakou trubku a už bych to tam griloval. :)))

bourka

No uvidíme..mě nešlo nic pod 11 giga ani náhodou..přitom 2F Eu chodí kolem 8-9 dB normalne..jsem holt na Moravě spíš ke Slovensku..výpadky byly jak to tady dříve psal killors..až to překlopí a do hry půjde ještě 2G,tak se uvidí..nevidím to tak černě..:-)

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

bourka a čo táto možnosť?

u niektorých programov - napr spomínaný Travel ch - môžeš využiť mutácie označené +1, ktoré sú na iných TP než základný program a teda v niektorých prípadoch majú snáď aj iný footprint.
Vysiela samozrejme to isté len posunuté o 1h dozadu.

Dagy2

@Dagy2

Víš ono by to bylo hezké ale transkodér co to překlapí do dvb-t umožní jen takhle přijímat 2TP. A vypleskat možnost jen kvůli jednomu kanálu na tomto TP. To není ve hře. Proto tam máme jen ty TP co mají pokud možno co nejvíce zajímavých programů. Takhle to dělat byla ta největší pitomina co mohla být.
Stejně ty lidi co mají o ty programy zájem už mají přijímače případně i se sky kartou.
Možná že časem to použiji na příjem slovenských stanic a přidám na parabolu ještě jedno LNB a bude vymalováno.

bourka

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra