![]() |
|
Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light PlusZdravím vespolek :-)prosím o radu, příp. o zkušenost,zejména od Vás, kteří některou z těchto mašinek máte osahanou. Pro nastínění situace: Do nedávna jsem měl k dispozici měřák který mne trošku zmlsal (AMA 300 od KWS) který je ale firemní a já si potřebuji pořídit svůj. Chci něco, co má šanci se časem zaplatit, tak zatím váhám mezi dvěmi níže zmíněnými. Combolook color s2t2c +cena (umím ho za cca 900E) +V ber i C-ber v DVB-T +konstelační diagram (ale jen v dvb-S/S2) -absence V-beru u DVB-S :( -absence echa (zatím jsem se bez něj vždy obešel i na poměrně velkých TV rozvodech) -absence konstelačního diagramu u DVB-T a C Dotazy: -je spektrák dost rychlý reálném čase? -dá se nějak inteligentně (třeba tím bočním knoflíkem ) scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektrální obálky. - je ten konstelák v QPSK /8PSK použitelný? Viděl jsem jej jen na fotografii ale přijde mi že je ha 2 věci Ale jak říkám, je to jen z fotografií. Každopádně z AMA i z EvoMaxu jsem zvyklý na něco jiného. - umí analogovou TV? Má analog C ale není to omezeno jen na S-kanály? Naladím na něm i kanály co jsou v STA, tedy řekněme od C3 do C69 v CCIR a OIRT..?? ATOM LIGHT PLUS + celkpvě působí profesionálněji + Vber a C ber ve všech měřených DVB.. +Echo (ovšem nevím jak moc dobře chodí a hlavně, zda je nutné jak jsem psal tak zatím jsem se bez něj vždy v pohodě obešel a nechybělo mi + vizuálně snad použitelný konstelák, ikdyž jeho použitelnost je s otazníkem, k velikosti displaye (zvláště u QAM 64 nebo 256...? -obavy z foliové klávesnice - o cca 20.000 CZK vyšší cena Dotazy: -je spektrák dost rychlý v reálném čase? -dá se nějak inteligentně scuknout spektrum aby bylo na obrazovce celé a nebo alespoň třeba horní pásmo? Jsem zvyklý nastavovat družice podle spektra. - je ten konstelák opravdu použitelný? - umí analogovou TV? - má za případné výhody opravdu smysl připlácet těch 20.000? Prosím, neměl by někdo k dispozici CZ návod ke Combolooku k nastudování? Zajímá mne hlavně obsluha,především obsluha spektráku, aby se s tím dělalo dobře. Moc děkuji za Vaše odpovědi.. Mára |
Mára
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 15 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
MáraJa bych šel do Rovera. Echo neni o velkých rozvodech, ale o specifických místech, kde instalujete DVB-T. Muze vam odhalit problém v přijmu i v instalaci jedné antény k jedné TV...Spektrák u Rovera je v pohode, spektrum, neboli obnovování interval zobrazení se da ješte zrychlit, i kdyz na úkor rozliśeni měřeného pásma v menu spektraku. Na nastavování parabol ma super funkci MAXHOLD. Konstelak u satelitu taky nepotrebuju, ale DVB-T ho chci. Velikost obrazovky u konstelace zas takový problém neni, diagram lze zoomovat až do 1/8. Analogovou TV byl Atom měl umět zobrazit video, to ješte zjistím. Každopádně umi spektrák, takže i analogovou TV můžeš měřit. Scuknout spektrum lze dostatečně, změnu rozmitání, tedy SPAN máš velice rozsáhlou. Sám používám Rovera Digicube, kde me trápí pouze napájení meraku, tou baterií Rover tento merak totálně zazdil. Dej si pozor, jakou ma Atom baterii, nic jiného nez Li-ion, nebo Li-Po neber!! To je asi tak vse. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Každopádně přechod na tebou vybrané modely z profi přístroje od KWS bude pad po všech stránkach, to je jasné. Já vlastním na instalaci SAT od KWS model Varos109 a nic lepšího jsem v životě v ruce nemel. Bezkonkurenční obsluzný komfort, snadná obsluha i v náročném terénu, vydrž baterie, přesnost měření, čitelnost displeje - SUPER! Kam se hrabou Promax, Televes, Sefram, Rover apod.Na meření terestriky bych chtěl neco podobného, ale KWS děla speciál Varos uz jen na kabelovku. Na terestriku zatim kaslou, na to jim pry stačí AMA. Snad se dočkáme. Nyni koukám na novinku od Rovera HD TAB7. Budu ho mít pujcený od Sortec pro clanek do časopisu DVBSAT magazín, docela by se mi líbil. Je lehký, vysoký jen 4cm, velký displej, lithiová baterie, umi T2, umí MER by Carr, umožňuje option pro meření DAB a nechybí mu nic, co již umí Digicube. Proste paráda. Snad jen ta cena by mohla byt nižší...:-)) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Pouzivam uz asi 2 rok ATOM LIGHT PLUS a bateria zatial v pohode. Vydrzi aj narocnejsie denne montaze /cca 2 hod nepretrzite/. Nabijam vzdy cez noc tak ako odporuca vyrobca. Ak je toho menej tak nabijam len 2x do tyzdna. Je to dobry kompromis cena/vykon. Akurat ma jedno minus a to ze vyrobca uz nerobi upgrade na T2. Membranova klavesnica zatial bez problemov. To echo je super pomocka. Ja mam predajnu v Malackach a u nas je problem s preechom v DVB-T. Vysiela tu Mux s Markizou na 56 k z troch silnych vysielacov /Kamzik, Javorina a Borsky Mikulas/. |
ACD
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 160 |
![]() |
|
@SaxonTo jsi řekl pěkně s tím Varosem, ta "pozemní" verze-obdoba KWS 109 citelně chybí.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
gunterCo tobě budu povídat, viď? ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Varos 107 ve verzi pro DVB-T/T2 by byl super,ale KWS nic takového nepřipravuje(ověřeno).Varos 107 vzniknul díky požadavku kabelovek v SRN.Jinak kombo má KWS Varos 306.Rozšířit ho lze o T2 a DAB/DAB+.Nevýhodou řady AMA je velikost a hmotnost,ale jinak super.Jinak tu 109ku můžu Saxonovi potvrdit,vynikající měřák. |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Jediné,co chybí na KWS 306 je,že nemá možnost napájení na výstupu 24V,ale jenom 5V,13V a 18V. |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
DAB...Přísahám, že jsem v nějakém popisu ve specifikaci HDTAB7 viděl v nabídce možnost option DAB measure(konec 2013), ale nyní za boha ten popis nemohu nikde najít, ani na italském webu. Asi to bylo ve snu, nevím... ;)Jinak DAB digitální parametry lze měřit co vím na Prolinku4(option) a ten Varos 306. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re: for SaxonPsal jsi o Varos 109. KWS dělá Varose 307, resp. 306, ten má i C a Terestriku. Měří stejně dobře jako AMA asi i jako Varos 109, ten osobně neznám z praktické práce jen ze specifikací) ale ta 306 je větší.. Je to tak na půl cesty mezi Amou a 109 ´velikostí. Na montáže je ale velikostí v pohodě:-) Trochu mne sklamal display (zvláště iu první verze) a mechanické provedení oproti AMA.. to víko je takový tlustostěnný plast :-)Říkáš, že i Atom Light bude výrazně horší co se týká displaye atd..? To mne trošku děsí...?! Hodně jsme dělal i s FTE Mediamax který je o kategorii "levnější" než AMA a chodil také dobře.. tak mne udivuje, že by Rover byl nějak výrazně horší...? Co se týká Echa, vím, že to není o velikosti rozvodu ale především o práci v jednofrekvenčních sítích. Pracuji ale převážně v Praze + okolí a tady bych snad mohl řešit jen Praha-Město a Cukrák... Proto se právě ptám, protože zatím jsem jej nikdy nepotřeboval, resp, když jsem jej neměl, nemohl jsem zjistit, zda by mi někdy pomohl a nebo nikoli... Ten Combolook tedy úplně zavrhuješ...? Díky, Marek |
Mára
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...S tím displejem to netvrdím. Můžu porovnat jen displej Rover DIGICUBE a Varose 109, zde je lepší Varos, hlavně na ostrém slunci.Combolook bude výkonostně níž než Atom plus. Přístroj bez echa bych dnes už nechtěl. Do toho Atoma si můžeš potom koupit HW modul T2 i C2, když budeš chtít. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Re:.Ten Atom v základu neumí T2...?? Myslel jsem že nezobrazuje ale že jej měří... C2 (zatím) nepotřebuji, to je spíš opravdu pro kabelovky a zatím ještě nepříliš aktuální... V tom má navrch ten Combolook, ten T2 má...Koukal jsem po tom TAB 7 zajímavý přístroj... V DE za 2890E, zajímalo by mne, jak to bude cenově tady.. Paradoxně ty Rovery tady vycházejí o něco lépe než v DE alespoň, co jsem koukal.. Každopádně děkuji za postřehy a info, mám nad čím přemýšlet...:-) M. |
Mára
![]() |
|
Atom - verze plusAIN FEATURES:ATOM LIGHT PLUS STC DVB-S/DVB-S2/DVB-T & H /DVB-C & DOCSIS D.S. Pre-memorized SAT transponder navigation in all worldwide satellites and in all the worldwide standard TV channel plans Assisted satellite dish pointing, double input (DUAL LNB) and Sat Finder functions All DiSEqC commands and SCR with automatic search, USALS motor protocol Constellation visualiz., MER, PER, LDPC, BCH, aBER, bBER, EVM, ECHOES, Noise Margin & Level/Power meas., Spectrum Analysis CABLE MEAS: DOCSIS downstream, INGRESS mode, LEAKAGE mode, BARS SCAN and TILT Factory HW upgrades: MPEG 4 HD (until 31.12.2012) NOT AVAILABLE Factory HW upgrades: DVB-T2 and DVB-C2 (until 31.12.2012) NOT AVAILABLE NB: All technical features are subject to change without notice. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...2890E - pokud by byl kurz ještě před "Kellnerovo fintou", tak bych to něj šel bez rozmýšlení. Každopádně jsem na něj zvědavej, až bude doma.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxona pre DIGICUBE neexistuje nejaká náhrada za tú "skvelú" batériu ? |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
AtomAtom má dobrý poměr výkon cena, ale Ni-Mh baterka už je poněkud přežitá záležitost. Nicméně bych se toho nebál a kdo potřebuje ten měřák používat opravdu intenzivně, pak to záložní Li-Ion akupak jistí. Takový jsem si nechal udělat z 3x 18650. Dneska to stojí pár korun a vejde se krásně dovnitř brašny na bok měřáku. Každopádně dva roky záruky interní baterie přežije no a pak už hurá do tunningu:-) |
AirTime
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
Soudruzi z Ro.Ve.Ru se s tím nemažou...Koukal jsem, že up grade tuner pro Atom na T2 vychází na asi 950,-E, docela mazec.. Teda, jestli je ta cena opravdu taková.. To už se totiž cenově pak blíží k tomu TAB 7 který má T2 už v základu... |
Mára
![]() |
|
@Márata cena za úpravu T2 je opravdu taková, nedávno se o tom psalo na abforu. Mám dojem, že dokonce dotyčný na něj čekal 2-3 měsíce, což je taky docela darda.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
HDTAB7http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk&akcie=no&type=&menu=&novinky=no&catid=15&vyrobca=&subcatopen=15&sekid=194&spos=0&view=2721 mal som ho na skusku a je super rychly... ;)nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Do Atomu T2 tuner uz zabudni aj keby si chcel. Inak pouzivam Atom light+ a spokojnost. Teda zatial, nemam ho dlho :-)nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
LoonDíky za reakci. R^Koukal jsem zatim jen na YouTube a zda se opravdu rychlý. Rovněž ten tabletový rozměr mě zaujal. Těším se... ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@MaraDnes uz kupis novy ATOM Light+ za necelych 1200€. Zrejme isla cena dole po uvedeni na trh jeho nastupcu HD Light. Ten stoji nieco okolo 2300€ a uz ma v zaklade aj DVB-T2 a zobrazuje MPGEG4. Ten HD TAB7 je naozaj sikovna masinka, mal som ho chvilu v ruke. Uvazoval som o jeho kupe, pretoze sme potrebovali riesit nejake instalacie T2v zahranici, ale nakoniec som to vyriesil HD ONE STC. Je to sice naozaj len zaklad, ale potrebne parametre zobrazi a cena je necelych 1200€. Ked vsak potrebujes nahlad programu, pripadne vecsi displej, tak skor pouvazuj nad tym HD Light. Ja nepotrebujem sledovat TV program, tak zatial si vystacim s tym HD ONE. Ono v DVB-T2 je v podstate aj tak vsetko kodovane a slot maju az tie vyssie rady. |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
@dodiakprosím mohl bys hodit nějaký přímý link na ten "tvůj" Rover, nějak mám v těch modelech chaos...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...http://www.roverinstruments.com/prodotti.php?idprod=168On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jaký měřák? Combolook S2T2C vs.Atom Light...Saxon: Ten HD ONE STC není až tak špatný za ty prachy. Nepotřebuji se dívat na obrázky, potřebuji měřit. A "starý" jsem ztratil.Ještě že mám další dva staré nouzové. Ale je to skoro ostuda s tím dělat....Ale bude to muset ještě min. měsíc počkat, protože kupuji barák na Zavadilce. A jestli si dobře vzpomínám, tak někde kousek bydlíš? |
andel666
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
gunterTeraz som na mobile, ale ak das do googlu Rover HD One stc, tak ho najdes. Zrejme ti Saxon poslal priamu linku. Inak splna to, co som ocakaval. Ten displej nic moc, ale da sa zvyknut. R^ |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
![]() |