![]() |
|
Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Mám vybranou televizi Sony KDL-42W805A ( cena 18 000kc) a rád bych slyšel vaše zkušenosti a postřehy než ji koupím.Nebo za ty peníze vzít něco jiného? Dekuji |
trenttino
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 38 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
Viděljsem ji u kámoše a neprohloupíš. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Diky, přijímá satelit nebo dvb-t? Jak je na tom obraz v sd kvalitě? |
trenttino
![]() |
|
Pokudsi vzpomínám tak tunery T-T2,S-S2,C.SD patlaniny našich vysílatelu nepředělá žádná TV.Záleží jak kdo to tam pošle-takže absolutně v normě. ;) Slovak sport 1 nebude ZDF nikdy že ano? |
hobo
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Kupujete spatne televize, kolega K prijima ty patlaniny sd nahodou v perfektni kvalite :((( :)))Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 745 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Já bych se toho nebál, ale mrknul bych taky na tu řadu W9, má vybavení Triluminos, což má být odpověď na displeje Amoled. Taky má Motionflow XR 800 Hz http://www.sony.cz/comparison/kdl42w805abae2/kdl42w807asae2/kdl40w905abaepTaky bych vzal nějakej portable a vyzkoušel běžný videoformáty /mkv, avi, mp4, wmv.. Jde samozřejmě o FW a kodeky. Tahle telka Ti tak 5 let snad vydrží a pak už snad pojede UltraHD. S tím vyzkoušením bude možná problém. Nedávno jsem běhal po krámech a prodavači se na dotaz po zn. Sony tváří nechápavě, a někde to na krámu vůbec nemají. Nojo, když většina lidí zná jenom Samsung, LG a auto Škoda. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Ještě bych doplnil - sdílení filmů na bázi DLNA, wifi, internet.. není to u podobných TV vždy to pravý ořechový, tak abys nebyl zklamanej. FW jsou neskutečně složitý, a jejich aktualizace je spíše teoretická, prakticky žádná. Síťový karty jsou podobně jako u satelitu jeden velkej otazník, prostě za hodně peněz taky trochu falešný muziky. Při troše zručnosti se to ale nastavit nějak dá, spoustu věcí ale stejně nevyužiješ. Mám taky Sony, celkem to jede, ale ladil jsem jednomu LG, pro kabel jsme museli nastavit stanoviště myslím Švédsko, pokrytí wifi v bytě mu dělalo UPC a ani na 3. pokus mu to neuchodili, nedávno jsem tam zase byl a museli jsme provrtat zeď a připravit jiný místo na modem, má s tím pořád starosti. A tak by se dalo pokračovat. Další otazník je satelit v TV - viz paralelní vlákno. Podle mě by se měly TV dělat jako kvalitní panely s důrazem na obraz a ostatní si dokup.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?S DVB-S tunerem v TV neni naprosto zadny problem. Maximalne maji nektere (nevhodné slovo)ske trideni programu. Jestli se maji delat TV jako panel a ostatni si dokup, tak by asi meli zvednout pocet HDMI vstupu. Uz ted mam 5 zarizeni a jen 4 HDMI vstupy a to pouzivam zabudovany tuner. Nevim, ale mit kolem televize tri zadnice ruznych krabicek me teda nejak uzasne neprijde. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Předpokládám, že TV Sony KDL-42W805A je nejméně tak dobrá nebo ještě lépe vybavená a zdokonalená než moje TV Sony popsaná níže. Pokud to tak je, neváhal bych s její koupí.Mám již 3 roky TV SONY KDL-40EX706 (Bravia). Má stejné osazení tunery, tj. DVB T/S/C vše pro SD i HD. Nejčastěji využití je pro příjem satelitu Skylink (Astra3 23,5) a některých stanic na Astra1 (19,2). Pro náhradní příjem mám naladěnou místní digitální kabelovou TV. Jistou nevýhodou je, že u této moji TV nejde současně naladit DVB-T a DVB-C, jen jedno nebo druhé, ale v praxi to není podstatné. Moje TV nemá WI-FI, takže ji mám kabelem připojenou na Routr. Spojení s PC Windows 8 funguje přes DLNA server Windows Media Player nebo Wild Media Server. Přes DLNA ji využívám hlavně k velkoplošnému prohlížení filmů a fotek uložených na HDD v PC. Občas se připojím přes routr přímo na You Tube, a po zadání klíčového slova ovládačem TV (např. Raketoplan nebo Dacia DUSTER apod.) si prohlídnu nalezená videa. Protože je TV vzdálená od PC ve vedlejší místnosti, nemám pro její využití jako monitor PC použit kabel HDMI nabo SubD, ale používám kabel S-video připojený k TV přes redukci na SCART. Občas pak přenesu k TV svoji bezdrátovou myš a klávesnici a mohu pracovat s TV jako monitorem PC (duplicitní monitor nebo druhý monitor). Na vstupu USB neumí moje TV některé videoformáty, ale prohlížení fotek a videi z HDD málo používám, preferuji ten DLNA server. Jinak se dají videa pro vstup přes USB do TV přeformátovat na potřebný formát ve FormatFactory. Ladění a třídění stanic je jako u většiny TV se sat. tunery poněkud nelogické a zpočátku nesrozumitelné, ale až to člověk pochopí, není s tím žádný problém a je to plně funkční ke spokojenosti uživatele. Přes HDMI kabel mám TV připojenou na HDD rekordér Sony, na který nahrávám programy přes jeho DVB-T tuner. Zkusil jsem také nahrávání satelitních programů z TV přes SCART na vstup rekordéru (např. seskok padákem z téměř 30 km na Servus TV). Je to funkční, ale použití je jen výjimečné, běžně mi stačí nahrávání z DVB-T. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Díky moc všem, asi nemá tedy smysl přemýšlet o jiné a pujdu do ní. Ještě by mě zajímalo zda funguje spárování telefonu ( android - nexus 4)s ovladačem přes NFC a následné zrcadlení obsahu z telefonu, nebo zda to jde jen s telefony Sony. |
trenttino
![]() |
|
Morous"Nojo, když většina lidí zná jenom Samsung, LG a auto Škoda." R^ R^ R^ :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Jenže tohle už jaksi neplatí, protože korejci jsou na opačné straně ceníku než Škoda :razz:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?To ja fakt, korejci vytreli kocura viacerym znackam.Ja na priklad lutujem, ze do konca 2015 chce chevrolet(byvale daewoo) opustit europsky trh.Vraj aby posilnili Opel, co patri tiez pod GM.KAzdy si neodbavuje ego za volantom.Ale ostatne korejske znacky dalej slapu na krk europanom.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?dovolím si 6 poznámok - nie aby som ti vyhovoril Sony, myslím že práve naopak určite by som jej dal prednosť pred marketingovými borcami typu Panasonic a Samsung:1/ MotionFlow (či už 400 alebo 800 to je jedno). Keď som správne pochopil, je to dopočítavanie pohybu ala Sony (ako napr. truemotion od LG). Na iných forach si zopár ľudí sťažuje že sa to nedá vypnúť a teda filmy sú prezentované s telenovelovým efektom. Pred kúpou akejkoľvek telky by som chcel v predajni vidieť, že sa to dá vypnúť. Najlepší test sú bežiace titulky na TA3, CT24, kde vidíš vyhladenie alebo trhanosť pohybu 2/ DVB-T a DVB-C súčasne nie je blbosť! Pokiaľ máš káblovku a zároveň máš ako náhradu v prípade výpadku možnosť DVB-T tak je to pomerne dôležitá vlastnosť. Avšak výrobcovia TV toto vôbec nepochopili. Uvádzajú obe normy ale tuner je jeden hybridný, takže možno naladiť jedno alebo druhé, nie oba naraz. Takže pri výpadku káblovky zostaneš bez telky. Preladenie by totiž znamenalo všetko zmazať a ladiť od nuly a potom zase naspäť. Poznám snáď len jednu telku, ktorá to má ako samostatné tunery. 3/ na WiFi sa vykašli ak to chceš na prehrávanie HD zdrojov. uvažuj len nad káblom. 4/ mám staršiu Sony v spálni. Strašné ovládanie. Keby to mal byť hlavný TV tak ma z nej porazí. Dúfam že to už soudruzi z Nitry upravili. U LG je niečo ako quick menu v spodnej lište obrazu kde sú bežné nastavenia ako formát obrazu, zvuku atď atď. toto u Sony (r.v.2009 totálne chýba) 5/ ak to má slúžiť aj na najaký SAT príjem, tak CI-modul zásadne kupuj u rovnakého predajcu aby si to mohol reklamovať - vymeniť, keď bude problém s dekodovaním. Bežná vec. 6/ DLNA je dobrá služba ale ber ju s rezervou. Určite nesplní u žiadnej telky 100% nárokov. Je to vždy kompromis. Šťastnú ruku! |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
Dagy22/ DVB-T a DVB-C súčasne nie je blbosť! Pokiaľ máš káblovku a zároveň máš ako náhradu v prípade výpadku možnosť DVB-T tak je to pomerne dôležitá vlastnosť.Souhlasím, pokud nepoužívám kombinace Satelit/DVB-T nebo Satelit/DVB-C. Zkrátka vždy je dobré mít nějakou možnost náhrady při výpadku jednoho zdroje signálu. Pokud si pořídím jen TV s DVB-T/C bez satelitu nebo DVB-T/C/S a nevyužívám satelit, tak možnost naladit jen T nebo C by byl skutečně velký problém (řešitelný nouzově jen DVB-T settopboxem). Mám doma druhý TV Samsung s DVB-T/C a ten umí současně naladit T i C a příjem z antény nebo kabelu jde přepínat. Problém je jen 1 anténní vstup, takže je nutný slučovač signálu z kabelu a antény. Pokud by se frekvence kabelu a antény hádaly, je nutný mechanický přepínač nebo přehazovat koax. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Jsemzastáncem i pokud TV má S-S2 tuner samostatného sat.přístroje pokud možno s uni čtečkou. ;) |
hobo
![]() |
|
Sony KDL-42W805A - vaše zkušenostija mam sony lcd,samsung plazma,ale v oboch je iba dvb-t,chcemm sa opytat,.ci nie je mozn o do tv doinstalovat dvb-t2--diikydreambox 800 hd
|
lubo540
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 955 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?„U LG je niečo ako quick menu v spodnej lište obrazu kde sú bežné nastavenia ako formát obrazu“Nedovedu si představit, abych kvůli změně formátu, nebo něčemu jinému musel slízat z divanu. Samozřejmě ovládací prvky na TV jsou, ale neznám nikoho kdo by je používal. Jedna z výhod zn Sony je že se nemusí nic dolaďovat. U sony ladím lidem kabelovku + Slovenské programy z antény, protože kabelovka je nemá. U frekvence je důležité jakou má TV nativní a ta je dobrá 100 - 200 Hz. Přepočítaná (jakkoliv nazvaná) je věc podružná. Frekvence lze vypínat dle použití manuálu. Trhanost pohybu titulků ct24, to snad není myšleno vážně. Ty mínusy jsou nesmysl, to spíš vypadá že si Dagy 2 se sony TV fyzicky nesetkal. Promiň - můj názor. Také jsem měl několikrát hovor s prodejci samsun a lg, proč neprodávají také sony a jako hlavní důvod nakonec přiznali že ze Sam a lg mají až 33% provize, kdežto od sony pouze 5%. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?Signál DVB-S2 neprojde tunerem DVB-S, podobně to bude asi s DVB-T2. Amaterská doinstalace tuneru - otázka konstrukce, FW, provedení, ten přijimač na to musí bejt prostě dělanej/výměnný tuner/. Uvidíme, co přinese doba.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
clovekA podobne to asi bude aj u Philips,Sharp,Toshiba predpokladam.Svojho casu som presiel par obchodov a Samsung,LG boxy mali zapnute skoro vsetky tv, potom este ako tak panas, ale ostatne znacky tvrdo odignorovane a takto sa tvori nakupna demagogia u kupujucich.. :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
dodatokeste sa prida zopar platenych testov a je vymalovane. Zakaznik nas blb.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?V Plzni dokonce zrušili SonyCentrum, byli tam celkem fajn kluci, dalo se tam leccos odzkoušet, kšeft je kšeft, jak píše Člověk. Já mam Sonku 4. rok, a ovládání je úplně jiná parketa jak LG nebo Samsung. Ten má navíc ovládání rukama, zkoušel jsem to, za 10 minut mi bolely obě ruce. A ta odezva. Asi jako když jedeš s koňma. O wifi a síťovej kartě u telky je možný sáhodlouze polemizovat, jestli tohle čte někdo z Gsmobilu, řekne Ti rovnou, že po stovkovej kartě plný HD nepřeneseš nebo je to zkreslený. Mám s tím svoje zkušenosti, někdy je to koukatelný, někdy to zrní jako (nevhodné slovo). Zatím nej výsledky jsem měl po Gb síti na notebook a z něho do TV. Uvidíme, co nám přinese wifi AC a jak to konstruktéři uvidí u 4K. 4k zatím v Plzni předvádějí na krámu z nějaký prej speciální flashky /TV LG, UHD TV/I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Sony KDL-42W805A - vaše zkušenosti?100Mb je pro FullHD video naprosto dostacujici, nebo si myslite, ze vyrobci to tam davaji schvalne, aby jste jim to mohli reklamovat ? |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
ZkusenostiMam ji cca mesic (47W807)Celkem jsem spokojeny (zatim), obraz HD OK, SD jak je uvedeno vyse, zavisi pouze na zdroji. WIFI, LAN bez problemu. DVB-S vc. modulu pres Skylink OK, mam monoblock. DLNA me prijemne prekvapilo, prehrava OK. Narazil jsem ovsem na problem se zobrazenim filmu na NAS, pri prochazeni adresaru nabidka zkolabuje (pri vetsim poctu filmu), nejspis nejake omezeni DLNA. Zvukove standard. Ovladani TV celkem logicke, pouzitelne. NFC jsem nezkousel. Byl jsem ji omrknout pred koupi v Mediamarketu, a byla myslim i v Electroworldu, sledoval jsem skoky na lyzich na ZDF a pritom byly pekne videt rozdily jednotlivych TV. |
marnav
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
človekzahoď aspoň raz tú svoju zaslepenosť a normálne si prečítaj príspevky iných. Ale skutočne prečítaj a nedomýšľaj si to čo tam nie je napísané. Potom sa zamysli, napočítaj do 100 a potom píš:1/ môžeš mi povedať o jedinom mínuse k TV Sony v mojom príspevku? Píšeš o "mínusoch". Píšem len o "katastrofálnom menu" za ktorým si stojím. Pritom netvrdím o žiadnej inej TV že má menu ideálne. Naopak, hneď na začiatku píšem že SONY BY SOM VŽDY DAL PREDNOSŤ PRED SAMSUNGOM ALEBO PANASONICOM 2/ quick menu - to si snáď robíš kozy s tým zliezaním z gauča? som snáď napísal, že je nejaké menu na ráme TV??? píšem že je to na spodnom riadku obrazovky, to snáď dá zdravý rozum, že sa zobrazí po zmáčknutí tlačítka na DO "quick menu". 3/ Sony ako vidíš mám asi 5 rokov takže nie ja som ho nevidel, ja ho používam. Môj model má (ako mnohé iné aj dnešné TV) hybridný tuner, takže buď C alebo T. 4/ číry nezmysel tvrdiť že nejaká TV "má výhodu v tom že sa nemusí nič dolaďovať". Napríklad voľba svetelných pomerov podľa svetla v izbe alebo zafarbenia zvuku podľa typu programu, zvuková stopa, titulky, zapnutie 3D atd atd. Toto všetko mám v LG na jedno stlačenie tlačítka na spodnej lište a vyberám šípkami, na Sony to vždy komplikovane hľadám a je to cez tri okná menu - bohužiaľ. Možno v nových TV je to už inak. 5/ prosím poraď niekoľkým ľučom na okolitých forach, ktorí márne hľadajú ako vypnúť na Sony dopočítavací algoritmus pohybu, pretože im vadí telenovelový efekt. Moja sony takúto funkciu nemá, takže ja neviem v tom pomôcť 6/ tak ako vidím blikanie plazmy tak vidím zblízka u LCD pri nastavení obrazu bez dopočítavania, (predpokladám teda 50Hz) "nehladký" pohyb bežiacich titulkov. Nechcel by som TV u ktorej nemôžem nastaviť požadovaný režim dopočítavania obrázkov. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
Dagy 2Počítání nechám na příště.Emoce vynechávám. 1/ "môžeš mi povedať o jedinom mínuse k TV Sony v mojom príspevku?" "U LG je niečo ako quick menu v spodnej lište obrazu kde sú bežné nastavenia ako formát obrazu, zvuku atď atď. toto u Sony (r.v.2009 totálne chýba)" Příklad mínusu "katastrofálnom menu" Právě menu se mi zdá být logické a lehce intuitivně funkční. "píšem že je to na spodnom riadku obrazovky" "U LG je niečo ako quick menu v spodnej lište obrazu " Dělá to na mně dojem že je psáno o spodní liště. "hybridný tuner, takže buď C alebo T." Jsem ochoten tě nechat si prohlédnout fungující zapojení kabelovky + venkovní antény. "Napríklad voľba svetelných pomerov podľa svetla v izbe alebo zafarbenia zvuku podľa typu programu, zvuková stopa. Toto všetko mám v LG na jedno stlačenie tlačítka na spodnej lište" Toto vše se přepíná samo automaticky. 3D se zapíná jedním tlačítkem na ovladači označeným 3D, titulky také jedním. 5/ Nastavení → displej → obraz → motionflow → dále je možnost šeti možností + vyp (jemný, standart, jasný, čistý plus, impulz, vyp) Dagy pokud jsem ti nějak ublížil, tak se omlouvám, ale z toho co jsem napsal také nic neslevím mimo spodní lištu. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |