Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV

Pánové, mohl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se zabudovanými DVB-S/S2 tunery v televizních přijímačích? Já jsem před pár lety pomáhal nastavovat nějakého Sonyho, ale bylo to hrozné. Tak bych rád věděl, jaká je situace dnes.
Děkuji za vaše poznatky.

honzasa
Registrace: 9/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV

Když ti to z Astry natáhne automatem nějakejch 100 programů, tak to setřídit je ještě pohodička. Ale běda, jak to uděláš na Thoru, kde automat naladí těch stanic přes 600 :D

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Pokud kvalitou myslíš uživatelské prostředí,tak to je strašné.
Nechápu,proč to stále výrobci dělají tak nedotažené...
Jediná pokročilá editace je možná pouze v PC.

.......

jito
Registrace: 12/2005

Mám 3 Tv se satem

2 přes rok a 1 měsíc.Ty starší problém se setříděním a načítáním pr.Ten poslední Sharp už v 5 minutách načetl transpordery,načítám jen potřebné nazpaměť,tak je to fofr,setřídění a mazáníjak u Goldena,max 10 min.
akorát mu odešel síťovej zdroj v záruce,zřejmě moji chybou při tahání vidlice ze zásuvky-asi zajiskřila

korkoran
Registrace: 10/2006

honzasa

Vyhni se těmto krámům velkým obloukem, byť chacha Standa 111 se svým úžasným Panasonikem bude zcela určitě proti. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

to už se

řešilo mockrát,kvalita je jako gramofon na hifivěži,slouží,ale nic moc,pro nenáročné bonus,jeden ovladač,jinak žádná positiva R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

najprivetivejsi sa mi zda samsung, rychlost hladania, motor,ine znacky vacsinou nepoznaju, fungujuce setingy z usb pre rozne modely. dvojtuner zatial nebrat, nevie dva kodovane nahravat. philips lenochod, LG vymazava programy, vseobecne kompatibilita s modulmi niekedy problemova. problem, ak chcem nahravat zo satu a sledovat cez DVBT.

satan
Registrace: 1/2006

Já co jsem měl možnost nastavovat TV a SAT tunerem, tak dobrá je Sony.

CES
Registrace: 4/2007

kvalita tunerů

průměr.

kvalita softwerová silně podprůměrná !!!

přesněji BÍDNÁ !

Rv Rv

tonek
Registrace: 1/2009

tonku

musíme počkat na spokojené majitele,to bude všechno jinak R^ :laughing: R^

pierrepetr

Samsung UE7000 47 palců

Zdar všem mám tuto tv už rok mám to na shitlink začnu jinak kvalita obrazu si myslím srovnání s linuxem ok,jeden ovladač to je výhoda,naladění programů nic složitýho,mám parabolu multifocus se 4 konvertorama taky ok a teď to nejhorší ruční uspořádání programů hotová katastrofa,přes pc s progamem na úpravu programů bez problému nahrátí na flashku a přesun do tv spokojenost,můj otec 70letý důchodce má samsung ue40f5570 má výhodu že přes moji flashku nahraju svoje předvolby do jeho tv a po 1 minutě odcházím ale jinak tato tv má podstatně jednodušší uspořádání kanálů asi udělaly lepší soft do těchto tv.Soft v těchto tv neumožní žádné nekalé úmysly je to jen na dívání s jedním ovladačem.Tak já používám Amiko 8000 a Azbox hd jako externí stroje, když je nechci používat na zkušební účely nebo na šarika tak mi stačí jen ta tv s tunerem.Takže u mě je spokojenost.Tak mě nekamenujte za můj názor.

kanon
Registrace: 2/2007

ChanSort 60828875

když jsme u toho elegantního třídění :laughing:

má prosím někdo tuto (horeuvedenou) utilitku???

nw www.chip.de je již novější a nefunkční ?! :lookaround:

(je to na LG)

nebo něco jiného funkčního ?

díky t. :))

tonek

kanon, Samsug televize rady ES a F se satelitnim tunerem mají uz alespoň tu vyhodu,ze když se presune program třeba z pozice 10 na 1, tak program co byl na 1 se presune na pozici 2 tak jak by to mělo byt a ne na 10 tak jako tomu bylo u rad D. Nicmene tento nesvar serazovani programu zustal ale nadále u trideni programu u kabeloveho a anteniho tuneru. Mam radu ES 7000 a naladil jsem si a seřadil programy u satelitního tuneru rucne po staru, tak jak se to delava a jde to taky. Je to trochu delší práce, ale me to nevadi. Udelal jsem to po vzoru seznamu Fastcan.Takze pokud pribude novy program, tak staci rucni vyhledavani a pak vymazat nepotrebne stanice a presunot novou stanici na pozici kterou chci a ulozit. Takze az budes nekdy doladovat nejake programy, tak muzes uz jen rucne doladit na TV a upravit podle svého. :)

HYPER
Registrace: 11/2010

Hyper

Mám taky ES řadu ,jojo to vím že to taky tak jde ale když je těch programů moc tak to trvá dlouho zvykl jsem si na pc.

kanon

kanon

Az budes u otca pozri ci mu na tom samsungu ide DD zvuk. Mne sa to nepodarilo u jedneho rozbehat cez sviatku ani bohovi....cez HDMI.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

didatok

tiez 5570 40" .....samsung

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

liquere

Pokud se tam dostanu zítra tak ti tu odpovím čus

kanon

BIDLO

ano ano máš zase pravdu BIDLO ¨
S panasonikem 2009 jsem spokojený velice neznám vytahování kabele ze zásuvky ani sekání obrazu chybou TV , laděný super , rychlý bez problémů . VYBÍRÁM PROGRAMY PODLE AECEDY do oblíbených . .Načítá se mi 1600 programů z toho mám v oblíbených myslím seřazených 40 -50 jen česky mluvící , to je podmínka doma a JÁ koukám někdy na 3 programy , rodina možná na více programů .
Pak mám ještě PHILIPSE Smart 2012 systém Linux se satelitem , ale to je zase opak v laděný , přendavání programů atd. a veškerá ladění - HRŮZA hrozně složitý než se k něčemu dostaneš , obraz ale SUPER . Ale 2-3 x za rok to musím zkousnout přeladit ručně programi na chatě . Automatiku na přidání nových programů jsem vypnul , někdy to rozhodilo i oblíbený programy co mám seřazení , nevím jak je to možné , ale u Philipsu se už nedivím ničemu .
Stále je to ale lepší MÍT I TEN Philips - , než mít samostatný přístroj a lítat kolem něho , že něco nejde , jak to tady čtu na diskuzi , když mám čas.
TV mám jako koníčka přijdu zapnu koukám 3x za týden na chvíli , nenahrávám , nekradu programy atd. Vše musí fungovat to je základ . Mám DVB-T všechny programy , SKYLINK- s balíčkem Kombi a Digi TV . Jednou to včechno vyházím a nechám DVB-T zatím o peníze mi nejde jen čas není . :zombie:

standa111
Registrace: 11/2009

Teď o vánoce jsem ladil samsung 7 řadu, stáhl jsem si na USB hned nejnovější FW přehrál a začal ladit. Za pár minut jsem měl tři družice a cca 300 programů co používám uspořádaný jako v boxu. Mazání a uspořádání je jako v boxech.
Souhlasím, že dříve to byla hrůza, program po přesunutí se nahrazoval a neposouval, TP vůbec nebyly vidět parametrově, po aktualizaci TP se programy automaticky posunuly na konec seznamu i s nově naladěnýma atp. Tohle naštěstí už u nových modelů na nových FW není.

Jardysek
Registrace: 3/2010

Samsung UE40F6500

Mám tuto Tv a co se týče uživatelské práce tak funguje jako většina satelitních přijímačů (mazání-přesouvání i skupiny kanálů).
Takhle funkční je to jenom u DVB-S2 u DVB-T je všechno po staru (vše po jednom programu a výměna programu kus za kus) ale protože těch pr. v DVB-T není tolik tak to nevadí.

kobra256
Registrace: 8/2010

Kvalita DVB-S/S2 tunerů zabudovaných v TV

Doporucujm sa is vyvetrat na cerstvy vzduch+ blackout...

SHAY
Registrace: 6/2012

kanon

dik skus to ceknut, ci ta pusti inde ako PCM,pripadne aky soft tam ma otec.

liquere

tonku

zde funkční http://sourceforge.net/projects/chansort/files/latest/download

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Pánové, děkuji za vaše poznatky. Budu kupovat novou televizi (4,5 roku starý Philips odchází...). Tak jsem si myslel, jestli by nestálo za hřích zkusit ten vnitřní S/S2 tuner. Ale T2 asi určitě. Jak tady psal kobra 256 - Samsung UE40F6500 to všechno má...., stojí to za ty peníze?

honzasa
Registrace: 9/2006

Hele

,kup si ji,pokud nebudeš spokojen,koupíš k tomu ext.přijímač,ale samšund nesnáším,ale to je moje averze,to neber v úvahu R^ :laughing: R^

pierrepetr

jarouši

díky vyzkouším R^ :8) R^

tonek
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra