Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Samsung LCD a zvuk DD

Ahojte funguje vam niekomu na tychto teklach zvuk DD.Pripojene je VU+ cez HDMI, prijimace sa navzajom vidia, ale za toho boha ten chrap nedokaze zvuk DD. To iste prepojenie na TV philips funguje.Ked sa da downmix na DD potom ide. Je to vianocny darcek, soft tiez nie je stary, naviem ci je posledny.Pytam sa len ci je to standart u tejto znacky? Ak mam spravne info je to UE 40" 5570. Dik za odpoved.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

likére

a právě proto Philips a nikdy Samsung. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Dodatek

Mám také už dá se říci starou Sonny řadu Z v té době docela špička a DD po HDMI také neumí.Navolím v menu sat.př.přenos DD po HDMI a je ticho jako v kostele. ;)

hobo

hobo

zdar mne to nehovor, to im poradil nejaky montaznik, ktoremu sa nepacilo menu u philipsa. Teraz je uz neskoro,navyse keby aspon kupili o radu vyssiu tv mali by aspon lepsi panel.Ale kto chce kam... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

RE: Samsung LCD a zvuk DD

No,a nemůže to být čistě jen tím hdmi kablem,něco jsem čet na TVfr.,starším kablům se do toho nechtělo?/čistě amaterský nazor/

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Neviem ale bud ostatnym to ide, alebo majitelia samsungov nevedia, ze im to nefunguje.KAbel je novy, nie nejaky starsi typ.Ale overim,philips slape.

liquere

Kabel

bych si troufnul z tohoto vyloučit celkem jistě. ;)

hobo

liquere

A co zvuk z integrovaneho DVB-S2 tunera? 5570 ma aj DVB-S2. Nova HD 5.1DD alebo najst nejaky nemecky FTA (HD) s DD (2.0). Mam 3 roky stary Samsung LCD a DD nie je problem ani z integrovaneho tuneru ani z externeho STB ani z HDD. Cez optiku posielam 5.1DD z HBO HD do domaceho kina a ziaden problem ani s tym.

Z popisu TV UE40F5570
Zvuk:
Výkon 2× 10 W
Priestorový zvuk: Áno (DTS Studio Sound)
Dolby Digital Plus / DolbyPulse / DTS Premium Audio 5.1

Tomic
Registrace: 1/2011

Problem je, ze v menu okrem PCM nic ostatne sa neda navolit.JE to tam ale nepristupne, ked sa da na VU+ zvuk DD je ticho,ked dame downmix ide. Predpokladam, ze asi dalsi fw to odstrani, ak teda je problem v nom.Mas pravdu, ze to ma dvb-s,ale to zatial nepouzivaju,tak som neskusal.

liquere

liquere

Neviem ako funguje vstup HDMI(ARC). Nemoze to byt v tom? Skusit iny HDMI vstup.

Tomic
Registrace: 1/2011

Tento

vstup bych si trufal vyloučit jako příčinu taktéž. ;)

hobo

Dik ale kaslem uz na to. Bud to vyriesi novy soft, alebo nech pisu sikmookym. Rv Ani cihlu nedostanu... :)

liquere

Koukal jsem se sem:
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201303/20130316093517079/[CZE]X12DVBEUF-0313.pdf

Kom. Dolby Digital
Nabídka na obrazovce _ Zvuk _ Další nastavení _ Kom. Dolby Digital Spustit
Některé digitální televizní programy mohou poskytovat 5.1kanálový zvuk Dolby Digital. Televizor převádí zvuk
Dolby Digital na stereofonní zvuk, který je možné přehrávat prostřednictvím reproduktorů televizoru. Můžete
vybírat ze dvou metod. Možnost RF poskytuje lepší zvuk při nižších hlasitostech a možnost Line je zase vhodnější
pro vyšší hlasitosti.
A taky jsem se dozvěděl tohle:
Neponechávejte televizor v režimu 4:3 po delší dobu. Tmavé ohraničení zobrazené vlevo, vpravo, nahoře
a dole na obrazovce může způsobovat zbytkový obraz. Tento jev může nastat u televizorů LED a PDP.
(vypalování obrazovky - tento jev může nastat u televizorů PDP) Na tento jev se nevztahuje záruka.
Rv Rv Rv
K tomu zvuku: Zkusil bych to asi takhle-napřed jestli ten zázrak umí vůbec 5.1 dekodovat a jako zdroj bych použil nejprve anténní vstup, dál PC. Jestli ano, potom bych zkusil z toho VUčka SCART. Jestli nemáš AV Reciever, tak alespoň jestli to vůbec na ty repráky v TV bude hrát-mělo vy se to převést na stereo.
Z toho manuálu jsem se taky dozvěděl, že věhlasná firma Samsung příliš s dalšími zařízeními nespolupracuje. Např. neumí přes TV ovládat hlasitost AV Recieveru :laughing: :laughing: Mě se např. TV sama zapne_v nastavený čas, přepne na žádaný kanál, zapne Reciever, vypne repráky v TV a pustí zvuk do beden a pomocí DO od TV reguluju normálně hlasitost beden a dole na obrazovce i na AV Rec. vidím úrovně hlasitosti.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Ale nezoufej, bude to jenom nějaká p.i.c.o.v.i.n.a, jako když hledáš brejle a máš je na čele

Morous

Morous ja nezufam, ked som rozbalil majitelov navod, lebo on ho nepotrebuje, on vsetko vie, tak som nieco precital. Lenze ten bazmeg jednoducho v menu nepusti inde ako PCM, aj ked tam ma aj ine volby zvuku.Doma mam philipsa a tiez vsetko funguje ako popisujes ty.Ako som pisal mam na haku, nach pisu tomu monterovi co im to poradil.Aj ked verim, ze mozno este mucha relativne(vraj noveho modelu), cize asi fw problem.Aj ked podla netu, az tak novy nie je.... :laughing: Samsung dokaze vypalovat aj LED.....

liquere

Samsung vypaluje i LED - tak to je fakt bomba :laughing: :laughing:

Morous

Morous

a proto mě starého atejistu,přivedla ruka prozřetelnosti k panasoniku a plazmě,neb jsem nikdy nevěřil v místní propagandisty lcd led!!! :O :)))

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Měl jsem kdysi z práce CRT monitor, kterej byl před tím 24 hodin denně píchlej na kameru, která snímala hlavní silovej el-měr kvůli odběrovejm diagramům. Bylo tam celkem zřetelně vypálený nějaký bílý logo. To se dá celkem pochopit. Ale koupit si o Pána Šamšula telku a bát se na ní pustit 4:3 film - to je síla.

Morous

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra