![]() |
|
Toroidal T-90Pánové,chci si ji časem pořídit,zjistil jsem ovšem že je několik výrobců. Z příjmového hlediska budou nejspíš všechny stejné a proto mě zajímá především od kterého z nich je nejkvalitnější z hlediska mechanického provedení tzn. samotný držák příp. uchycení LNB. Kdysi tu o tom tuším psal Saxon ale zkušenosti má určitě více lidí.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Ahoj,uz niekolko rokov mam T90 od Janky Technology. Kvalita spracovania je dobra a tiez nehrdzavie, co som si vsimol na cudzich T90-kach. Kedze nemam skusenost s inymi vyrobcami, tak neviem porovnat. Osobne som spokojny a ak by som opat kupoval, bral by som T90 od tohto vyrobcu. Pozdravujem |
neel21
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 177 |
![]() |
|
bidlořekl bych že tě přežije každá !:laughing: ale jak vidíš na saxíka zde nikdo nemá ! :laughing: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Některé stojí za howno. Osobní zkušenost. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
někteřítaké !:8) |
tonek
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Tak jinak. Četl jsem na nejmenovaném fóru, jehož odkaz zde bohužel nemohu uvést aby zde zase nebyla aféra, o nějakých problémech především s nic moc konzolou na uchycení, proto ten dotaz.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Original je jenom jeden, tak to neřeš a zakup Wave Frontier s original držákem, všechny ostatní nestojí za nic |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Ja mam tretí alebo stvrtý rok Janky a nevidím ziadny problém. akurát je ťažká a v poslednom case asi aj zbytočná... |
silverosbd
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 269 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Kdo má Janky problem nevidí, protože neviděl model od Maximum. Kdo má Maximum/můj případ/, tak trvdí, že Maximum je lepší volba než cokoliv jiného, protože nikdy neviděl původní model od Wavefrontier. Jediné co asi nyní stojí za zvážení je potřeba té trojnožky v příbalu. Tu má tutově Maximum. Já mám Maximum osmý rok a ani náznam koroze, je ale fakt, že je na místě kam téměř neprší a ledovka se na ni neudělala ani jednou. Jen jsem ji jednou za těch osm let vzal wapkou, když jsem čistil fasádu na baráku... :))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Nebál bych se ničeho, všichni jsou na tom v tomto segmentu stejně, neprodává se jich moc. Něco jsem namontoval a sám mám 2ks jeden Opticum a jeden no name a bez problému několik let.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Zkusil jsem to nakopírovat:Dobrý den, rád bych napsal pár zkušeností s touto parabolou. Začněme originální konzolou. Originální konzola je určena zelména na ploché střechy !!! Osobně jsem udělal to, že jsem převrátil jedno rameno této konzoly, a tím jsem mohl ji umístit na stěnu. Achich ach, to jsem neměl dělat. Vzhledem k tomu, že konstrukce originální konzoly není pevná, ale šroubuje se z několika dílů, nemůže tato konstrukce vydržet dlouhodobější nápory větru (Vysočina, rychlost větru mezi 100 a 130 km/h). Po třech týdnech neustálého dotahování jsem jednou přijel a uviděl jsem parabolu vysící na poslední šroubovici. Po sundání celé konstrukce (pozor, jedná se o opravdu těžkou parabolu a konzoli) jsem zjistil přelomení dvou ramen, že by únava materiálu? Takže konzola je naprosto úplně k ničemu. Bál bych se ji umístit i na rovnou střechu. Ovšem pokud někdo uvažuje o umístění v kryté oblasti, ať to vyzkouší a uvidí. To samé se týká kotev, které jsou dodány ke konzoli. Osobně jsem se ani nepokusil je použít. Jsou krátké, a v břizolitu ani v cihle by se ani náhodou neudržely. Osobně jsem použil 3 šroubovice 10mm a 3 vruty 100x6mm, ale ani to nebylonic platné. Takže jsem se posléze obrátil na jednoho známého, který satelity spoustu let instaluje a ten mi prodal starší konzoli na výškové budovy a je po problému. Pro upevnění jsem tentokráte použil 6 šroubovic (3x10mm a 3x8mm) protažených skrz zeď. Vzhledem že to bylo zrovna v době rekonstrukce, nikde není po šroubovici ani památka. Ještě k průměru konzoly. POUZE A JEDINĚ 60mm!!! Samozřejmě by bylo možné použít výložník, ale je to další styčná plocha, zvyšující ryziko pohybu paraboly při nárazu větru. Parabola se totiž nasunuje na konzoli z vrchu a má originální přítlačnou trubku v průměru 60mm, takže je to trochu jiný způsob montáže než u klasiky. Tohle je právě ta uváděná zkušenost z Wawe Frontier. Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Ta trojnožka, pokud je vůbec v balení, je prostě určena na rovnou zem a to ještě pokud možno někde do závětří, nemůžeš ji použít na stěnu a čekat, že strýc Newton zrovna tobě povolí nějakou vyjímku z fyz.zákonů :) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 382 |
![]() |
|
není Wawe Frontier jako Wawe Frontierpřipadá mi, že ten originál rezne stejně nebo více jak ty klony. Saxone, nemůžeš porovnat nějaké čisté venkovské ovzduší u Tebe v jihočeské vesnici s kyselým a agresivním městským prostředím. Z toho pohledu je to fuk. Osobně jsem měl v ruce originál a pak ten takový krémový no-name klon. Janku jsem neviděl (Tchaj-wan) a Opticum dovážel do ČR Atos od nás z Ostravy a už jej v nabídce nemá asi 1 rok. Proč to nevím.Upevňovací část toho klonu mi připadá provedena jakoby z plechových profilů , kdežto u originálu (pokud ještě jede o skutečný originál) je to klasický kovový vinkl (mám na mysli ten nosný rámeček)ta "nosná" roura u toho originálu je také o něco silnější, tipoval bych tak 0,4mm nic dramatického. Za nového klona jsem dal před rokem přesně 1890,-Kč vč. DPH. Mám ho u sebe doma na závětrné straně domu na festovní konzele na stěně. Jsem spokojen, jediná vada po roce je ta, že se odlopl z rohu lyžiny pro lnb kus emailu a mírně mi rezaví cca 0,5cm2 plochy. To spravím zjara. Co se týče jakoby "příjmových" vlastností, jsem spokojen. Rozsah od 4W do 39E chodí gut a výpadky nemám. Mohl bych tam naprat ještě Turky na 42E, ale nemám důvod-nezajímají mě. Osobně si myslím, že t-90 je hlavně o tom kdo a kam ji namontuje a jak ji nastaví. Pokud má ruce levé, znalosti a podporu minimální, bude mu akorát někde viset a poteciál nevyužije. Tak asi tak. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Je fakt že s uchycením nebude problém, ta železná silná, navíc zpevněná konzola kdysi v pohodě nesla 120 cm Kovosat s tím šíleně těžkým originálním polárním závěsem a to byla nějaká váha, pamětníci jistě pamatují. Spíš je velká loterie to, jak vlastně poznat kdo prodává originál a kdo klon.Co se týče rozsahu tak pravděpodobně 28E-15W který můžu ještě posílit právě něčím s východu jednou 80 cm která mi tu také visí ale to se ještě uvidí, to není nyní to nejdůležitější.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Jak poznat original Wave Frontier?-jedině světle šedá barva a modré logo Wave Frontier Ostatní je zde http://www.wavefrontier.us/FAQ.htm Ty výrobky, které to nemají jsou kopie |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Pri Janky je konzola tiež kvalitná, používam ju v pohode, troška som jej skrátil nožky aby vyhovovala mojim podmienkam.Niekedy dám foto. Koróziu som zatiaľ nezaznamenal a pritom nie je nijako chránená zo zadnej strany. V dobe keď som to kupoval tak som chcel origibál wave frontier ale nikde som ho nemohol zohnať... |
silverosbd
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 269 |
![]() |
|
@BidloTak mi není dost jasné, jestli se ptáš a nebo radíš jak na to. Navíc používáš termíny jako konzole, šroubovice, kotvy, přítlačná trubka...kdo se v tom vyzná.Pokud vím, tak T90 se montuje na pařez, a to na trubku průměr 60 mm. Kovosatka byla dodávána s trojnožkou a byla taky na pařez. Trojnožku jsem dal do garáže a antenu posadil na balkon na pařez. Průměr 60 mm je dobré dodržet, a to zejména kvůli kroutícímu momentu, prostě na 6Otce trubce, když se to pořádně utáhne se to tak lehce nepřetočí. Samozřejmě když je vítr tak silný, že odnese i střechu, tak babo raď. Nedávno jsem viděl v Plzni konstrukci s T90tkou na střeše a to tak, že ze střechy v podstatě na hřebenu, vyčnívala roura nebo spíš sloup o průměru cca 15-20 cm a k tomu byla ne krátkém výložníku cca 30 cm přišroubována 60tka trubka a na ní posazená T90tka. Koukal jsem na to dalekohledem, takže rozměry odhaduju. Ale bylo to uděláno fachmansky. Pokud se týká rezu, tak existujou odrezovače a příslušné nátěry. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Jakýkoliv uchycení na T90 jde udělat ze 6/4 palcovky trubky. Stozar, držák na zeď, nebo vyloznik, proste cokoliv. Ta trojnožka at uz tam je nebo ne, je fuk, stejně stojí za howno. To uchycení je zásadní pro dlouhodobou službu teto antény. Volba mista pro Toroida je zásadní.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Jasně že volba místa je zásadní. Ale taky bych připomenul a to zejména pro začátečníky, že existují v zásadě 2 momenty. Jeden je trubka proti vlastnímu uchycení trubky k... balkonu, střeše a já nevím co ještě. Pokud je to na konzole která je svařenec, tak tady to odpadá. No a druhej moment je moment držáku antény proti trubce. Česky řečeno, protočit se to může na 2 způsoby. Celá trubka a nebo jenom na trubce.. A jak píše Saxon, místo.. místo.. místo. Nejlépe mírné závětří.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Ne chlapi, tu konzoli mám tak cca 3 metry od země, žádná střecha. Tam bych nedával ani klasiku natožpak toroidal.Morous: to uchycení z 9.00 je kvůli odkazu pouze překopírováno z jiného webu,není to moje osobní zkušenost. Ale jinak pánové všem díky, co jsem potřeboval vědět jsem se dozvěděl. Dřív než po anténě samotné se ale mrknu ještě po nějakých ALPS LNB dokud jsou ještě někde k mámí. Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
![]() |
|
@saxlepší než 6/4 je jeden a půlka trubka !:8) |
tonek
![]() |
|
RE: Toroidal T-90Ja to beru podle toho, co chtějí slyšet skladníci ve Feroně. Je to údaj o vnitřním průměru trubky. Ale to uz jsme trochu jinde. :)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |