![]() |
|
Jak zobrazit na NověS čerty nejsou žerty v HD 16:9 ? V programu je uvedeno HD a 16:9, ale já mám obraz 4:3. Je to tiskařský šotek, nebo blbec u ovladače? VU+UNO poslední BH. Mohu jen v nastavení A/V obraz roztáhnout , ale to asi nebude topravé ořechové.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
SD je korektně4:3, takže totéž bude asi i v HD.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Jak zobrazit na NověTahle pohádka je v 4:3 :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Právě ,že v popisubylo HD a 16:9, takže jsem myslel, že to předělali do HD. Je to jedna z pohádek, která si to určitě zaslouží. Teď už to z popisu zmizelo!Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: Jak zobrazit na NověHD by si zasloužila, ale předělávat ji do 16:9 pokud byla natočena ve 4:3 si myslím je blbost. Škoda to zbytečně ořezávat. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Jak zobrazit na NověZkus se zamyslet co by jsi s tim obrazem chtel vlastne delat, kdyz ho chces ze 4:3 prevest na sirokouhly, to nedava prilis smysl, nemyslis ? Mas dve moznosti, bud to orezes nebo zdeformujes, kazdopadne vzdy horsi nez original. |
JerryG
Registrace: 9/2013 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
Já s tím nechci dělat nicjen jsem chtěl dosáhnout paramertů obrazu, které byly uvedeny v popisu v programu.(HD 16:9) . Tahle pohádka je natočená ještě na celuloid. Tedy by měla být původní kopie na 35mm filmu. Že by na to za totáče (1984) natáčeli ve 4:3 a mrhali drahým barevným matrošem z dovozu, to by jim asi soudruzi zatrhli. Navíc to bylo určeno pro kina.Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
![]() |
|
RE: Jak zobrazit na Nově35mm neznamená automaticky formát 16:9 |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
![]() |
|
Film je natočený4:3, takže to bylo vysílané 4:3. Pokud má někdo doma originální DVD, tak se může podívat. Stejné údaje je možné najít i na internetu ve filmové databázi. Takže není co řešit.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
jerry00Doporučuji ti něco si nastudovat o 35 mm kinopásu. Potom ti možná dojde, že tehdy se opravdu na anamorfní obrazový formát netočilo a tudíž se v kinech ani nepromítal. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
![]() |