![]() |
|
ariva 252 citlivost DVB-TZdravim, prosim o zkusenost ohledne citlivosti DVB-T tunera na 44. a 59. kanale. V mych podminkach, kdy mi jede uspokojive set-top box mascom MC550T, se mi nove zakoupena ariva chova zvlastne. Pri cistem settingu pred skenovanim 44. resp. 59. kanalu, mi hlasi kvalitu cca 90%. Po naskenovani programu z tohoto kanalu mi citlivost zacne padat k 50%, 59. kanal pak nekdy i nenaladim. Lepsi je hned naskenovat oba kanaly. Pri volbe nejakeho naskenovaneho programu z 44. kanalu, je program sledovatelny nekoli sekund, pak se zacne obraz rozpadat, az je nesledovatelny. Kdyz se pak podivam na zobrazeni kvality je 0%. Po vypnuti/zapnuti se program zase zobrazi na par sekund, nez se rozpadne. 29. a 39. kanal jede bez problemu. Chci se zeptat, zda se nekdo s timto jevem setkal, zda se jedna o standardni chovani pri slabem signalu, nebo zda se nejedna resp. o nejakou poruchu DVB-T tunera. Predem za informaci diky. JaCa |
jaCa
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@jaCakaždý tuner settopboxu je jinak citlivý. Tedy ta Ariva třeba méně jak Mascom a možná taky ne. Existuje totiž eventualita, že se u Tebe v lokalitě projevuje pre-echo vůči kterému jsou tunery více nebo méně citlivé. Musel bys vyzkoušet tu Arivu jinde nebo donést domů ještě jiný tuner. Samozřejmě předpokládám, že máš o.k. antenní rozvod! Jinak se tu bavíme o ničem.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@gunterRozvody predpokladam ze mam ok, 15m belden Cu koax urceny pro SAT.Pres svatky jsem mel moznost testnout stroj i jeste na vhodnejsim miste: skoro prima viditelnost na vysilac. Prenos na LG televizi bez kostecek. Na Arive nekdy probehly kostky, zobrazil jsem si tedy kvalitu signalu. ktera byla na 90%, ale cas od casu totalne spadla na 0-10%, coz zpusobovalo pak ty kostky. Doma jsem jeste vypozoroval, ze kdyz jsem nechal prijem na 44. nebo 59. kanalu nejakou tu minutu, nastal problem i s programi na 29. resp 39. kanalu, kdy jinak chodi bez problemu. Dle kvality signal zacal kolisat z 90% na 50%. Po restartu bez volby programu z 44. nebo 59. kanalu chodi 29, 39. kanal v poradku. |
jaCa
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
![]() |