![]() |
|
Pozice 28,2E a 28.5E parabola 2mUvažuji, že podle toho jak to dopadne s astrama 2F 2E a 2G, že pořídím 2m parabolu.Avšak.. pokud tu velkou anténu přesně naladím na pozici 28,2E neklesne mě rapidně signál na 28,5E. Protože čim větší parabola tím vzniká věší rozestup LNB v případě šilhání. Sice jsou to 0,3 stupně, ale třeba to hraje taky roli. Nemáte s tím někdo zkušenost... podělte se díky |
bourka
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
RE: Pozice 28,2E a 28.5E parabola 2mTo se řeší tahlovým motorem a s kvalitním polárním závěsem, s pohybem W/E s pozicionerem, nebo manual ovládáním + možno to doplmit dalším tah. motorem na seřízení elevace i na ostatní SAT. družice, pro tak velkou parabolu. Viz. obr. zde v galerii. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
ForCESCo to meleš zase za kravoviny? Co to ma společného s dotazem? Kdyz jsi nalitej, tak nepiš do diskuze.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
BourkaProvozují v ČB anténu 195cm s obyčejným univerzalním LNB s nastavením pro primární signal z UK svazku 2F a signal z Eutelsatu 28A mám uplně v pohodě. Spíš bych potřeboval ještě větší talíř na nové UK spoty. ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonTaky jsem z ČB a parabola 195cm na UK beam nestačí? Jak si na tom se signálem? Máš s tou 195cm lock na všech TP a je to stabilní celý den?Plánoval jsem taky pro příjem 180cm - 200cm. Tak by se mi ještě než bych něco pořizoval hodili zkušenosti. Protože jestli to nejde 2,2m tak se na to vykašlu a udělám to nějak přes IPTV a bude vyřešeno. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 604 |
![]() |
|
KillorsJde to opravdu na hraně výpadků, mluvím o těch třech TP, co jako první přenesli z 1N na 2F. Nic jiného na tom zatim nesleduji. 11126 atd. Kdyz bude dnes čas, hodím sem nejaké screenshot z meraku.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonsuper díky a hodíš pak nějaký report až bude vysílat astra 2E.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
RE: Pozice 28,2E a 28.5E parabola 2mJsem u Prahy, mam 190 cm prime focus a jdem mi vse porad /i za mirneho deste/ krome 11023H ktera je slaba a v DVB-S2/8PSK. 11023H jde jen za prijatelneho pocasi, pri chumeleni a za deste se nechytam ... doporucuji jit do 240 cm ... |
JanScholz
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: Pozice 28,2E a 28.5E parabola 2mHonzo, diky za informaci ohledne prijmu Astry 2F z UK svazku. Chtel jsem to do budoucna zkusit alespoň na 150 Gibertini ale nebude to mit asi zadny efekt u me v Chomutove. Ta vzdalenost od Prahy není zase tak velka, aby tam byl velky rozdil v signalu. Ono uz ted je to se signalem jen tak tak s EU svazkem z Astry 2F u me. Mam to na silhacku na 85 Emme Esse. Kvalita se pohybuje na TP od 5 do 6,2 dB během celého dne na prijimaci Technisat star SIR.Pri mimořádných podmínkách je to i kolem 6,7 db. Pokud by byle pozice 28,2/28,5E naprimo, tak by byla kvalita samozrejme ještě o něco lepsi. Hodne to odpovida spis footprintu EU beam znázorněného u pripravovane Astry 2E, kde v Cechach je prijem na paraboly 90 cm a na Slovensku je to kolem 70 cm. Jsem zvedav jak to bude s EU svazkem u pripravovane Astry 2G, která by mela byt vynesena nekdy během brezna az cervna pristiho roku. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERto jsme zvědaví oba a jestli channel 4 co jde na freesat from sky kartu zůstane v EU. Aspoň, aby šlo něco :-)240cm to už je pálka rozdíl pomalu dvojnásobný oproti 220cm kolem 15tis. Prime focus chce mít někde na zahradě, aby k ní byl přístup kvůli sněhu. A ani nevím jestli se dělají antény nad 2m offset. Nejlíp kdyby ta 220 byla segmentovka. Protože to by chtělo pak nějakou dodávku to by se nevešlo ani do tranzita. FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
![]() |
|
FOR SaxomTy nepoznáš prádelní šňůru od koaxiál kabelu, natož něco vědět o SAT - technice. Jsi opravdu zde zas trapně předvedl svoje ubohé " IQ ". A nech mě na pokoji Ty ubožáku. :fuming:Jinak mě kolegové mrzí, že i Vánocích tenhle Saxonek zde opět nevhodně opru-zuje, napadá a zapomíná na slušnost. Redakce co na to ??? R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
cESkoAlespoň že jsi dal dohromady kloudnou českou větu.To je takový malý dárek od Tebe pro mě. Díky!On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Monoblokáři nemáj nešikovné ručičky.není pátek ani Silvestr ale kolegoj CES jistě po poradě v Lanškrouně perlí již v prvním příspěvku.Ten druhej možná splodil sám , o to je zábavnější (i trapnější!)! neb celá redakce je místo u stromečku v hauptáku ! :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |