![]() |
|
Problém se ztratou signaluPřijímám Skylink na dvou TV. Mám TV Sony s DVB-S a u druhé TV mám přijímač VANTAGE 7100S. Na TV Sony se mi vždy ztratí signál na cca 2 vteřiny pokud ve vedlejším pokoji zapnu či vypnu přijímač VANTAGE 7100S nebo pokud přepnu na ASTRA 19,2°, pokud programy pouze přepínám v rámci ASTRA 23,5° signál se na vedlejší TV nikdy neztratí a vše je v pořádku. Pokud se dívám v pokoji s VANTAGE 7100S. Nepravidelně cca 1x za 15-30 minut se signál ztratí rovněž na cca 2 vteřiny a je jedno zda něco přepínám na TV SONY nebo zda je vypnuta. Stane se mi to i na programu kde mám kvalitu 92% a sílu signálu 95%. Jak v TV tak ve VANTAGE mám poslední verze firmware. LNB mám MASCOM MC M4-QS01HD. Myslel jsem, že je to způsobeno LNB, tak jsem sehnal ten stejný typ, vyměnil a dělá to to stejné. V obou zařízeních mám modul NEOTION CI Plus CA Irdeto. Mám takový pocit že tento problém začal když jsem stáhl přes satelit nejnovější firmware pro tyto moduly, ale to nemůžu potvrdit ani vyloučit. Jsem bezradný. Pomůžete mi někdo prosím. Děkuji Mirek |
krejcim
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
RE: Problém se ztratou signaluPodle mě to nebude v modulech.Zkus to dat na volný kanál,jestli se taky ztratí signál.Jestli ano,tak zkontroluj F konce nebo tam zkus jiný twin konventor než mascom. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Problém se ztratou signaluMám LNB MASCOM MC-T01HD monoblok Twin. Dělá to podobné výpadky signálu na druhém přijímači, když první zapnu nebo na něm přepínám stanici zejména na jiný transporder nebo možná hlavně při změně polarizace (přesnou závislost na druhu přepnutí jsem nevystopoval). Se stejným LNB to dělá i sousedovi. Zemní smyčky apod. lze vyloučit, dělá to i když jsou oba přijímače vedle sebe napájené z jedné zásuvky a při všech 4 možných kombinacích fáze na vidlicích.Dospěl jsem k názoru, že je to nějaká konstrukční vada LNB. Jiný LNB jsem zatím nezkusil. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Oprava typu LNBTen LNB je MASCOM MC M4-T01HD (Universal Monoblok 4,3°Twin LNB) |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: Problém se ztratou signaluTakže, udělal jsem další test co mě napadnul. Když na TV Sony pustím HD kanál a na Vantage přepnu z Astry 23,5 na 19,2 tak to vždy vypadne. Úplně to stejné se stane pokud se na Vantage dívám na HD program a přepnu na SONY TV z 23,5 na 19,2. Na polarizaci asi nezáleží vyzkoušel jsem Nova HD i NGC HD a na obou se signál ztratí pokud vedle přepnu na 19,2. Pokud se dívám na SD kanál a to jak kódovaný či volný tak se signál při jakémkoli přepnutí vedle nepřeruší. Možná se jen někdy na chvilku objeví kostičky. Myslím že F koncovkami to nebude, když se to stane vždy při přepnutí z 19,2 na 23,5. Takže i po Vašich radách se pokusím od nějakého kámoše půjčit jiný LNB a ozvu se. Díky za ukázání směru kam se obrátit, kdyby Vás ještě něco napadlo sem s tím. |
krejcim
![]() |
|
RE: Oprava typu LNBTak já mám ten stejný akorát ne Twin ale Quad. |
krejcim
![]() |
|
![]() |