![]() |
|
LNB single magasat zisk 70db!Má niekto vyskúšané nové LNB od megasatu?Vraj zisk 70db! Nerád píšem nepravdivé správy,ale táto sa mi zdá reálna.Až na to že má krátky krk to môže byť bomba na družíce ako 52,5e 7w a podobne.Tu je link: http://www.tvsatnitra.sk/obchod/action/productdetail/oc/177116/product/megasat-high-gain-single-lnb-01db-70db.xhtmlT90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!dokonce tam mají i twin tento LNB Megasat |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Kolego, napiš kdo tam v návodu nebo kde, tak odborně uvádí ten zisk ? To je údaj,tak pro kozu. :) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!A co ti to pomôze? To je iba zosilneny signal za zmiesavacom a môze maximalne kompenzovat straty v dlhom kable a podobne. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!THXKO neví o čem píše. Napřed musí parabola+konvertor nějaký signál zachytit a potom se to zesiluje. Jak praví klasik: Z hovna bič neupleteš, když upleteš nezapáskáš, když zapráskáš potřísníš se. Přeloženo, když není signál, zesílíš tak ... |
Teryk
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 168 |
![]() |
|
já bych řekl,že je to úplně obyčejný průměrný konvertor. Měl jsem problém se ztrátou signálu v délce vedení cca 85m. To jsem odstranil výměnou za kvalitní kabel celo-měď Nordic. Nic moc stejně nepomůže na slabé družice jako kvalitně seřízená parabola přiměřené velikosti a kvalitní kabel. Dnešní konvertory bych hodnotil už jako poměrně stejné kvality,jen za rozdílný příplatek nápisu známé firmy na obalu... R^ ;)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Teryk tak neviem čo píšem?!Ty si u mňa potom (nevhodné slovo).Viac k tomu nemám čo dodať.Toto fórum sa začína napĺňať (nevhodné slovo)mi a málo kto tu už rieši veci satelitneho a príjmu ako takého.Pár jedincov sa tu najde,ale malo!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Teryk to myslim presne vystihl, zesileni je ti k nicemu kdyz nemas co zesilit, potazmo - kde nic neni ani ja neberu. Jeden parametr ktery neni nijak podstatny, mozna vyjma nejakych ztrat na fakt dlouhem kabelu. jake to ma realne sumove cislo? Takze kdyz vemes ten signal i se sumem a zesilis ho o X dB vic, co tim ziskas? :lookaround: |
Lucifer
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 416 |
![]() |
|
THXKOtvoji oslavu by jistě podpořil zesilovač,tento parametr pro LNB je jen reklamním tahem výrobce pro neznalé problematiky a jak je vidět pár jich oslovil,je to stejné jako honba za citlivostí tuneru u sat.přijímačů,jinak díky za info R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Jak to není 3D Ultra HD Ready, tak je to beztak nějakej šunt. :))) :laughing: :laughing: :sly:Jinak mne zaujal LNB Micro Gold Single LNB 0,1, ten je opravdu univerzální - použití najde u chlapa i ženský. Jenom v popisu chybí, jaké se do něj ládujou baterky. :laughing: Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 105 |
![]() |
|
LNB single magasat zisk 70db!THXKO ještě jednou. Pokud na pozici družice 52,5 E a nebo 7 W nemáš velkou parabolu s příslušným ziskem a kvalitní (!) konvertor s co nejmenším šumovým číslem potom zisk (zesílení již zachyceného signálu)70 dB je nanic. Jak tu píší jiní, tento zisk pouze kryje ztrátu signálu zapřičiněném jeho velkou délkou. Budeš-li tedy na př. mít parabolu na balkoně, silný signál, vedení k příjmači 4m bude zisk 70 db na škodu, zahltí vstupní obvod. A neurážej se, nebudu nakonec psat nevhodné slovo. Ahoj Teryk |
Teryk
![]() |
|
LNB single magasat zisk 70db!Opravuji - Zisk kryje pouze ztrátu signálu zapřičiněnou velkou délkou vedení, koaxiálu. |
Teryk
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Tak a ja sa pýtal hlavne na reálne skúsenosti s týmto LNB i keď to asi určite bude iba reklamný ťah ;)Chcel som zo 150ky vytiahnuť maximum,a myslel som že 52,5e pôjde na nej aj east beam.Ale to by som chcel veľa že?! :))) T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Nemám skúsenosti s týmto LNB. Ak chceš vydolovať maximum z Tvojej 150-tky, musíš mať ožarovač robený priamo na Tvoju parabolu a následne dobrého dodávateľa SAT techniky, ktorý Ti bude ochotný požičať pár desiatok kusov LNB, ktoré si sám odskúšaš v dlhodobejšom teste (Gaussova krivka).Na údaje udávané u dnešných LNB,za pár šupov, sa nemôžeš spoľahnúť.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Technická rada. Předpokládám máš centr.parabolu prům. 150, vyzař.úhel cca 1,5-3 stupně. Polár.závěs+motor. Musíš velice pečlivě dodržet nastavení elevace(sklon paraboly),azimut(S-J)a LNB skew na 52,5E a 7W(sklon polar.roviny). Mechan.část-stojan přesně svisle 90st.,polární záv. kvalitní(u plechového utáhneš víc šroub a je vše nastaveno jinak),ozařovač na příslušnou parabolu, měnění polarizace(elektr. nebo mechan.) a konvertor. Nastavíš krajní polohy a zjistíš,že uprostřed není nic. Tak znova,znova až se to povede. |
Teryk
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!@Terykon ma offsetku 150cm od Gibertini a k nej polarmont na jeden aktuator pre azimut, takze nejaka korekcia elevacie cez druhy motor sa tam uz neda urobit, treba to fakt precizne nastavit. Ja mam stredovku 180cm s f/d 0,40, dvoma aktuatormi A/E, orig. feedhorn, zopar stredovych LNB a napriek vsetkej doterajsej snahe a usiliu ten spominany East Beam na 52,5E stale neviem zachytit, tak neverim, ze nejaky zazracny LNB by by pomohol, jedine rozumne riesenie vidim vacsi reflektor - aspon 200cm. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!warkiller máš pravdu!!! Ale asi mi to bude stačiť,už nemienim vymieňať ďalšiu parabolu,myslím že jedna na pevno a druhá hranie úplne postačuje :))T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
@warkillerna tej Tvojej 180ke Ti na yahsate nejde freq.11900? To by mohla ísť nie?!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!@THXKOa co ta Kovosatka 140 s polarmontom, uz si nieco zohnal ? P.S. (ja mam v pivnici jeden orig. Kovosat polarmont, ale je bez reflektora, zohnal som si ho pre moju offsetku 140, ze ked tam odide rotor, tak to prerobim, ale zatial to stale funguje...) |
warkiller
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Na East beame je 6 TP, z toho 4xDVB-S a 2xDVB-S2, ale zatial som z toho nechytil nic. :-/Marval mi odporucal skusit 11746V okolo 17:00, ten je vraj najsilnejsi, tak mozno ked zacnu mrazy a bude jasna obloha mi to pojde lepsie... |
warkiller
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Vieš usudzujem preto tak že by to malo ísť lebo v prehľade tu na parabole je 180cm a to v stredných čechách.Predsa slovensko je bližšie k 52,5e.To len odhadom píšem!Fotoprint som presne nepozeral :lookaround:T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!Kovosatku 140 už asi nezoženiem ozval sa mi jeden a ponúka mi kovosat 120 za 30,- nejakú 140ku vraj prodelin,ale neviem že za 50,- a 180ku hirschman za 200,-prinajmenšom zaujímavé!!!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!...tých 70dB je samozrejme treba chápať ako posilnený výstup a je to na kompenzáciu strát v dlhších vedeniach - kvalitu robí iba zisk na anténe a šumové číslo! |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: LNB single magasat zisk 70db!ak ti ide o MBC paket, tak v SD ide pekne na Nielsate 7W (11938V, 27500) alebo Badr4 26E (11919H, 27500) aj s rezervou,ale na HD verziu MBC ti ta 150cm asi uz nebude stacit na ziadnej druzici. |
warkiller
![]() |
|
warkillerveru že nájdeš! HD verzia MBC ide na 21,5e z 90kou parabolou,možno nejaký test neviem ;) samozrejme v kode!O sd MBC mi na yahsate nejde,a že ide na nilesate a badri to viem tiež.Len si dávam otázku do kedy to tam pôjde.Nilesat 102 má prejsť na 201 tam potom končíme z parabolami do 250cm!!! A badr očakávam že tiež dlho nebude,tam to môže prejsť na badr 5! :-/ Tak hľadám niečo na potom ;) Ešte ide paket MBC SD na 7,3w a tam to zo 150kou ide ;) T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
![]() |