![]() |
|
Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiDobrý den,po update na verzi sw. 1.01.27 mi nejde vypnout přijímač. Po uvedení do standby režimu (i přes dálkové i na přístroji) se sice rozsvítí červená dioda Standby, ale na display vyskočí hláška "UPdA" a přístroj se pouze uspí "částečně", tzn. že se nevypne připojený HDD a při opětovném zapnutí se během cca. 3 sekund objeví obraz na TV. Takže o vypnutí se nedá mluvit, snad jen o takovém "polospánku" ... Jen pro úplnost, update proběhl korektně, ale jelikož po hlášce o úspěšném stažení sw. na TV (dokončení instalace) nebylo uvedeno jak update ukončit, zmáčknul jsem tlačítko pohotovostního režimu a přístroj se uvedl do toho polospánku. Po update jsem samozřejmě dal tovární nastavení. Krom fastscanu a nastavení sítě (zvoleno DHCP) jsem v nastavení nic neměnil. Už jsem jednou provedl downgrade na sw. 1.01.06 a opětovně jsem nainstaloval 1.01.27 a je to stejné. Nevíte prosím někdo co s tím? Díky, Michal |
micer
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiPo vypnutí příjimače naskočí na display hláška update ale asi po cca min. hláška zmizí. Alespoň u mne je to tak.Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiJá to tam měl celou noc a celý den .... |
micer
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiJa jsem provadel nahrati nového sw 1.01.27 takto: prijimac jsem uvedl do továrního nastaveni(sw tam byl opravny 1.00.06), pak jsem zasunul USB na predni strane, vypnul jsem prijimac ze site, stisknul sipku dolu a drzel jsem ji a během toho jsem zapnul prijimac opet do site a stále drzet sipku dolu, asi po 10s se zobrazi prubeh nahravani sw, nechame prijimac sw nahrat a jakmile nahlasil download completed ... tak jsem prijimac restartoval vytazenim a asi po 15s zapnutim sitove snury a uvedl jsem prijimac opet do továrního nastaveni. Po nastaveni jsem mel také na displeji tu hlasku UPdA a ta se zobrazuje v pripade ze nechas v menu instalace vyhledavani nastavenou plnoautomatickou volbu.Musis ji vypnout.Muzes nechat zapnuty druhy radek s poloautomatickou volbou aktualizace.Ta ma za funci ze při vypnuti si prijimac kontroluje stav Fastcan seznamu a vypina se prijimac do stanby asi po minute.Obcas se mi stalo, ze se po vypinani a zapinani prijimace prepl seznam z oblíbeného seznamu zpet na hlavni seznam a nebo když se nacetl novy seznam programu Fastcan a tak jsem radeji volil vypnuti i druhého radku a provadim prohledani seznamu Fastcan občas v posledním radku rychle vyhledani seznamu a po uprave v oblibenem seznamu když se vse ulozi se prijimac také prepne zpet na hlavni seznam, ale po zmacknuti tl ok si v tabulce programu navolim sipkou do prava zpet na oblibeny seznam1 a trikrat potvrdim ok a je vse zase ok. Ted uz je to na tobe co si nastavis. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 642 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiMáš v instalaci vypnuto Automatické prohledávání ? |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 228 |
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiChyba se projevuje jen v pripade, ze zmenite vychozi nastaveni DiSEqC prijimace. Vyrobce o tom vi a doufejme, ze udela opravu drive, nez za pul roku... |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
Re:Humax 5100S´=UPd´=na displeyiToto isté som mal aj ja.Ale ako píše valsora treba vypnúť autom.vyhladávanie. Mne to pomohlo. |
kakajan
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 208 |
![]() |
|
@HYPERPekny popis. To prepnuti do hlavniho seznamu po restartu se provadi jen v pripade, ze doslo ke zmene ve FastScanu - vyrobce to oduvodnuje tim, ze kdyby doslo aktualizaci ke smazani programu (jiz neni vysilan), na kterem byl prijimac zrovna vypnut, tak by doslo k nejakemu problemu v softwaru prijimace... |
008
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayi008 dik a dik za informaci proc tomu tak je. Ono se to preplo asi dvakrát při tom vypinani a zapinani prijimace.Zadne nove stanice se neobjevili v seznamu. Prijimac jsem zapojil otcovi v loznici a asi něco pravdepodobne nevedomky zmacknul nechtene. Při te zmene v seznamu Fastcan je me to jasny. To co pise valsora jsem popsal rovněž. Tak snad to micer od nas hosi pochopil a uz mu to maka. :) Je to asi 14 dni kdy jsem musel u kamaráda vse znovu naladit na jeho HUMAXU 5100S, manželka mela ovladac na pohovce a jeji ctyrnohy milacek slapl na ovladac a něco se tam preplo a manželka mackala knoflicky az to rohodila. :))) Tu aktualizaci seznamu jsem radeji vypnul. |
HYPER
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiNeni zac. Jinak FastScan se meni relativne casto - jsou tam treba jen drobne zmeny v nazvu nekterych programu apod. coz normalni uzivatel ani nepostrehne... Jenze to vyzaduji programeri, co prodavaji programy, marketing apod. |
008
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiTak to mas taky pravdu, staci ze byla provedena změna parametru TP atd. |
HYPER
![]() |
|
RE: Humax IRHD 5100s - =UPdA= na displayiZdravím,díky moc za pomoc. Je to opravdu tak a už je to v pořádku. Já jsem při instalaci opravdu jen naladil programy (beze změny vyhledávacích parametrů) a nastavil síť, jinak nic. Satelit jsem před měsícem koupil i s barákem, tak do toho zatím jen pronikám. Ještě jednou děkuji ... Michal |
micer
![]() |
|
![]() |