![]() |
|
X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelZdravím všetkých. Chcel by som vymeniť príjmač Optibox Zebra za X-Trend ET 9500. Hlavný dôvod je ten že na Zebre nejde nahrávanie. V tomto smere sa mi X-Trend ET 9500 veľmi pozdáva aj s 1TB HDD. Moja otázka je, že či mi bude na plnohodnotné nahrávanie stačiť Loop-Trough kábel. Plnohodnotné nahrávanie myslím jednu stanicu pozerám a druhú nahrávam a keď nie je na tom istom transpordéri. Mám momentálne LNB single s jedným výstupom do príjmača. Ide o to že či to postačuje a nebudú problémy keď to prepojím iba s tým Loop-Trough káblom, myslím tie dva tunery na X-Trend ET 9500. Alebo radšej vymeniť za LNB s dvoma výstupmi do tunerov a ťahať každý kábel zvlášť. Idem na Skylinku Astra 23,5. Dík za odpovede. |
jolefoto
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelforum.satdigitalne.czDreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED
|
Pepik71
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelUrčitě varianta č.2 :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelCez loop iba z jedneho trp! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelTak čo som si aj myslel sa potvrdilo. Nové LNB minimálne Twin a ťahať dva káble do každého tuneru zvlášť. Ďakujem za ochotu poradiť. |
jolefoto
![]() |
|
@jolefotoTo bys měl ten 2 tuner zbytečně pokud nejsi schopen natáhnout 2. kabel tak je možné použít svod z DVB-T (pokud ho máš).zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelPokud máš problémy a nemůžeš natáhnout druhý kabel, pomohlo by Ti lnb unicable, třeba Inverto, které těsně před receivrem rozdělíš na dva vstupy. Cena kolem tisícky, ověř si, jestli to xtrend podporuje. Ne všechny receivry to umí...Samozřejmě natáhnout druhý kabel s twin lnb je nejlepší řešení.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelDruhý kábel nebude problém. Trocha roboty ale to je v pohode. Otázka na "tukan". Inverto je v pohode značka na LNB-čka? |
jolefoto
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelInverto je hodně v pohodě, jedno z nejlepších dostupných...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábellen pre upresnenie, pri zapojeni cez loop sa daju na druhom tunery naladit transpondery z "rovnakej skupiny frekvencii"to znamena ze ak SL poziva High frekvencie (nad 11700) a obidve polarizacie - vertikalnu + horizontalnu, tak bez tahania dalsieho kabla sa daju pozerat na druhom tuneri vsetky transpondery SL s rovnakou polarizaciou ako na prvom tuneri, co sa tyka kupy, za chvilu ma byt v predaji Xtrend E10000 a jeho odnoze (CPU na 1.3 GHz) co je iny level, a to by malo automaticky potlacit dole ceny starsich modelov, takze ak to nehori - chvilu by som pockal .... |
holedg
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelUvaha je logická, ale ne vždy to takhle funguje. Vem si situaci u Vu+. Vyšlo duo2 a ceny ostatních modelů moc dolů nešli. Naopak, stařičké duo šlo s cenou nahoru. Ten nový xtrend bude na úrovni duo2, spíš bych se podíval po modelu mara m9 dostupný v Německu /jak už to tady někdo přede mnou zminoval/, což je xtrend 9200/nemá výmenné tunery/. Podle mně by stačil, ale pokud peníze neřešíš, skoč do 9500 se zárukou u nás...Já osobně bych preferoval vu+uno s twin tunerem.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábeljasne, ak zoberieme do uvahy dvojtunery z cpu 400 MHz - (moj nazor) tak najlepsi pomer kvalita(vykon)/cena ma Xtrend, mal som v ruke Vu Uno, a menil som za Xtrend koli kvalite obrazu, neviem ci sa to uz zmenilo pri solo2 a duo2,len som chcel povedat ze teraz davat relativne vela penazi za 400 MHz cpu je uz mozno skoda a radsej treba ist do 1,3 GHz - kde cenovy rozdiel nemusi byt velky a uzitkova hodnota bude dlhsi cas vacsia zaujimavy z pohladu ceny sa mi javi Gigablue Quad, co je v zakladnej verzii dvojtuner s 1.3 GHz za cca 260 Eur co je oproti Xtrend 9500 za cca 320 Eur rozdiel hardverovy rozdiel medzi Xtrend 9200 a 9500 nie je az taky velky, cenovy uz je vacsi |
holedg
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelSouhlas, na druhou stranu, k čemu potřebuješ 1,3 Ghz? Mne úplně stačí těch 400 v Ultimu. Satelit používám hlavně na dívání, zbytek mám v PC. PiP? Možná...S obrazem na ultimu jsem spokojen, ale určitě se najde někdo, kdo má "citlivější" lcd... :)))Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelZaujímavé diskusné príspevky za ktoré díky, ale už je objednaný X-Trend ET 9500. Myslím si keďže po Optibox Zebra to bude môj druhý sat. prijímač a hneď lepšia mašinka, tak by som mal mať dúfam na dlhší čas pokoj. Hlavne aby neštrajkoval. Zozačiatku najväčší problém bude asi so mňou, keďže je to Linux. Avšak čo som pochodil viaceré fóra tak sa mi zdá že by som to mohol zvládnuť. No veď uvidíme, možno vás budem častejšie "otravovať" keď vzniknú problémy. |
jolefoto
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelJen se neboj, zvládneš to. Některé fora na to mají speciální sekce, kde se tomu věnují /AB/. Už vidím ty krásně strávené vánoce bez obrazu. Nezaponen napsat své poznatky, pro lidi, co se rozhodujou je to důležité...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábeloproti Zebre je Xtrend 9500 delo, s hardiskom, rychlym internetom, web browserom, iptv, hbbtv, pluginmy, je to silny zdroj zabavy a ked sa chce aj poucenia (linuxu), prajem vela zdaru |
holedg
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelMůžu su zeptat proč ti na zebře nefunguje nahrávání?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelNo tak to by som aj ja rád vedel. Sledujem to zhruba odvtedy keď Skylink zaradil viacej staníc s HD rozlíšením. To nehovorím že je to tým. Len ma tak napadlo že či to nemá súvis z nejakým vyšším dátovým tokom. Moc sa vtom nevyznám tak to s tým dátovým tokom je možo blbosť. Dovtedy Zebra nahrávala v pohode. Potom počas nahrávania z HBO HD začal disk preskakovať neviem to presne popísat, ale asi tak ako keď je škrabnuté CD a laser sa snaží ďalej načítavať ale už to nejde. Pri tom aj pozeraný kanál začal mrznúť a kockovatieť. Potom neskôr to začalo robiť aj na ostatných staniciach. No a keď sa nejak podarilo niečo nahrať tak zase to neišlo prehrať. Niekoľko krát som preformátoval HDD. Chvíľu bol pokoj a potom zase to isté. Išlo o HDD Toshiba 1TB s externým napájaním. Podotýkam že keď som pripojil HDD k počítaču tak neboli žiadne problémy. Skúsil som aj od kamoša WD 500GB HDD bez externého napájania, no ale po čase výsledok ten istý. Ale nad druhým príjmačom som aj tak už dlhšiu dobu uvažoval preto že ma otravovalo z toho istého transpordéra aj pozerať aj nahrávať. (Zebra je jednotureová( Tieto problémy to len urýchlili. Inak Zebra samotná bez pripojeného HDD šlape perfektne bez nejakého zaváhania. |
jolefoto
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelDík za info, pokud se to objevilo i s jiným hdd, tak je to zajímavé. Předpokládám, že změnu fw si zkusil, počáteční měly problémy.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelMám fw 2.30, ale či je najnovší tak to neviem. |
jolefoto
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 a Loop-Trough kábelX-Trend ET 9500 je od včera doma. Testujem a testujem. Čo sa týka možností príjmača tak to som nečakal. Milo som bol prekvapený, ale vravím mám ho hrozne krátko na to aby som mohol dávať nejaké väčsie skúsenosti. Čo sa týka obrazu oproti Zebre, obraz je naozaj veľmi pekný aj keď na môj vkus v pôvodnom nastavení trocha viacej farebný ako na zebre. Troška som sa pohral s nastavením a už je to ako sa mi to páči. Inak na Zebre je podľa mňa vzhľadom k cene veľmi pekný obraz. Tak zatiaľ asi toľko. |
jolefoto
![]() |
|
![]() |