Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Hliníková parabola 140cm

Zdravím,
dá se ještě vůbec v dnešní době sehnat hliníková parabola 140cm vhodná k motoru Amiko 3800DM?
Díval jsem se na různé inzeráty ale na tuto parabolu jsem nikde nenarazil.Pokud někdo ví kde se dá sehnat tak ať mi poradí.
Děkuji předem všem za jakékoliv informace.

mojmir
Registrace: 4/2013
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Hliníková parabola 140cm

Dá, ale 150 cm : Altronic, Eltasat cca okolo 8.000,- czk., 10.cm na víc motor neroztrhne.

CES
Registrace: 4/2007

Nechci polemizovat, na těch 10-ti centimetrech opravdu nezáleží, záleží na místě instalace. Takže na střeše ne, někde v závětří na jižní straně domu ano. To, že uvádí v manuálu motoru, že to je pro paraboly do 140 cm, je zavádějící. Skus si za větru vzít do ruky jenom 100cm parabolu a uvidíš, co to jsou za tlaky. Co chceš vůbec na tom chytat a kde, jen tak "by the way"?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Já dělal jednou parabolu Mascom 80cm na jedné větrné hůrce kde fučelo v červenci a málem mi větr vyhodil zápěstí při montáži a seřizování.Parabola 140cm by ti urvala ruku.Asi tak.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

moderní ekologická parabola

Made Al Arabia http://www.uloz.to/xFVkys4M/ekologicka-parabola-jpg R^

JEJDA
Registrace: 8/2007

Jasně a souhlas,už na takovou 100.cm a víc pořádnou konzol, min. 45.mm jekl profil - konstrukční, 50-60 mm silnostěnnou rubku, vše super svařit a zaúhlit,zkonstruovat - je to makačka - umím. Dál kvalitní úchyt na zeď, super třmen na balkon - více bodů, choděj pod tím lidi - prů-se-rová záležitost. Dál seřízení a souosost motoru a ráhna na parabole - to není hned,20. metrů pod Tebou díra na zem. To Ti profi obchoní montážníci všichni nenainstalujou, tak namontovat 80.cm parabolu s monoblockem za 2.000,- czk.. :) R^

CES
Registrace: 4/2007

Novu parabolu takejto velkosti a este aby bola aj kvalitna, lahka a vhodna na rotor a nie prilis draha zozenies asi len tazko, popozeraj sa po pouzitych na inzeratoch a pod. ale moze to trvat aj par mesiacov, kym na to natrafis. Dovtedy mozes kupit pripadne 125cm ofsetkou od Emme Esse alebo Gibertini.
Ja jednu light duralovu offsetku 140x130cm (reflektor ma cca 6kg + 3kg zadny uchyt) prevadzkujem uz druhy rok na rotore Optibox 3800, je v zavetri na balkone, ale na strechu a do vetra by som ju asi nedaval...

warkiller
Registrace: 7/2011

Gibertiny by Ti mohla stačit

Podívej se sem
http://www.abcomcz.cz/produkt/satelitni-parabola-gibertini-125-al-bila-438.html
je tam i 150 cm. Podle mne ale plně postačí levnější dural parabola 105 cm. Také jí tam najdeš...
parabola 80 cm je nedostačující - obvykle začnou problémy při horším počasí na HD kanálech.

bob.r
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra