Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Panasonic - servisní menu

Dobrý den,

mám k nové plazmě Panasonic TX-P42ST60E připojen satelit (Technisat ISIO S1), TV vypínám pouze dálkovým ovládáním. Jde nějak zajistit v servisním menu TV, aby se vždy při zapnutí TV zapnul DVB-T tuner a ne ten poslední?
Je to pro ženu, která nechce pouštět satelit a pak když zapne TV, objeví se černá obrazovka SAT k vypnutému satelitu a ona musí ručně přepínat na TV. Vím, není to problém, ale lepší by bylo automatické zapnutí TV tuneru.
Díky

Pozn.:
ISIO S1 mám propojen samozřejmě HDMI a na něm je nastaveno automatické zapínání TV při zapnutí Technisatu, takže tady je to v pohodě.

jirka67
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Panasonic - servisní menu

Nastavíš v hotelovém módu.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Díky a jak se na hotelový mód dostanu? Kdysi to tu někde bylo napsáno pro straší Panasoniky, ale už si to nepamatuji.

jirka67

stisknout mínus P na TV a několikrát AV na DO. Tuším 2-3x

Tomik535

U T S1 v menu zrušit automat. připojení / HDMI technik / a u Panasa v nemu zrušit HDMI - LINK. A Panas si sám najde v TV TUNERU signál z DVB-T. SAT dude ve STANDBY. Přepínání vstupů bude potom jen manuálně.

CES
Registrace: 4/2007

Opravdu si si jistý, že když ho vypnu třeba na scartu, tak po zapnutí díky indikaci signálu na vstupu tuneru se na něj přepne? Možná po vypnutí ze sítě. Ale i kdyby ano, po zapnutí Technisatu bude muset manuálně volit vstup HDMI. Tak k čemu to je, když při hotelovém módu se mu vždy (třeba i po výpadku elektřiny) zapne kde potřebuje a s aktivním hdmi linkem se mu po zapnutí satu TV přepne na hdmi sama? Proč dvakrát blbě, když to jde jednou dobře?

Tomik535

jo, dělá to můj panas. taky. Automaticky naběhne dvbt a po zapnutí sat sám přepne a po vypnutí se vratí na dvbt.S hdmi to ale nefunguje. Tady si podle rady Tomika zkusím nastavit ten hotmód. taky.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Tomik535

To může taky fungovat a věřím TI, ale řešili jsme manželku. :) R^

CES
Registrace: 4/2007

Manželku jen potěšit a pomilovat. Hlavně ne řešit.

Tomik535

No, nevím, nevím. Co mu to radíte? Nick člověk tady nedávno psal, že z hotelového módu se zblbne. :)))

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

"Nick člověk" už je zblbnutý z full hd 1080p.

Tomik535

no, díky za rady. Zkusím zapnout hotelový mód na DVB-T. Tím se mi při zapnutí TV vždy spustí DVB-T. Když nechám na ISIO nastaveno to co mám, tak by mi při jeho zapnutí měla TV přepnout automaticky na HDMI. Vyzkouším a uvidím, jak se to bude chovat. Hotelový mód snad půjde zase vypnout (pokud by to blblo).

jirka67

Joscer
Zase kecáš jako vždy.
Psal jsem ať tam hotelový mód nedává, jen by z toho zblbl, protože to není řešení (nebo tak nějak)
A vypadá to že ty s těmi neustálými lži jsi jenom příkladem.

Tomik 535
Už si vzpomínám.... jak jsi na mou radu že dnes už nemá cenu kupovat 1080i, ale raději koupit 1080p obvzlášť když už cena není zas tak rozdílná, argumentoval že to jsou vyhozeny peníze protože ve kvalitě není žádný rozdíl a žen co píši je nesmysl!!! Nebo stále tvrdíš že 1080p je nesmysl? :) A to jsi byl tenkrát admin !?

člověk
Registrace: 3/2006

člověk

1.
Ty jsi nedávno komusi napsal: "Hotelový mód tam nedávej, nebo z toho časem zblbneš"
A já jsem dnes napsal: "Nick člověk tady nedávno psal, že z hotelového módu se zblbne."
Kde je ta lež? Že by to, že jsem vynechal slovo "časem".

2.
Které programy vysílají (nebo se chystají vysílat) 1080p, že se vyplatí koupit takovou televizi?

Toť vše, co jsem k tomuto chtěl sdělit.

joscer

joscer

A ty tvrdíš že jsem tam napsal:
"Hotelový mód tam nedávej, nebo z toho časem zblbneš"

A já jsem nyní napsal:

"Psal jsem ať tam hotelový mód nedává, jen by z toho zblbl, protože to není řešení (nebo tak nějak)"

Přesně zkopírovaný:
"Hotelový mód tam nedávej, nebo z toho časem zblbneš a nic to neřeší"

zkontroluj zde:
https://www.parabola.cz/forum/topic-80128/

Bod 2 - tahle otázka je irelevantní
Mohu sledovat filmy, nebo cokoli jiného v 1080p což není problém dnes získat.

člověk

člověk

1. Stále tam nevidím tu moji lež, ale to ať si každý udělá názor sám.

2. Hm, já zapomněl, ze kromě TV vysílání jsou zdroje takovýchto pořadů na každé rohu.

joscer

Hotelový mód

Nevím nevím,ale hotelový mód používám několik let na několika televizich,a nevím co na tom je k zblbnutí,tak jak si to nastavíš tak Ti to funguje,a s hdmi cec i když je tv po zapnutí nastavená na DVB-T tak se sama přepne na Hdmi a poté se zase satelitem vypne.

Honk76
Registrace: 6/2012

Honk76

Zkus si pomalu přečíst celé vlákno a hlavně co píše tazatel. Tady nejde o automatické zblbnutí když použiješ hotel. mód jak se tu snaží prosadit joscer vytržením z kontextu, ale jde o to že tazatel má dva určité typy TV s kterými chce řešit určitý problém pomocí hotelmódu. Tak se zkus dostat přesně do jeho situace, pak takto problém řešit a uvidíme jak dlouho budeš klidný.
Běžný čtenář musí pochopit komu a o co vlastně jde, ještě tě neznám tak se doufám nezlobíš že ti to takto polopaticky píši.

člověk

jirko,jde to udelat i takto, když zapnes tv, tak na DO zmackni tlacitko pro TV tuner. V menu prijimace Technisat povypinej v polozce Technilink 2 a 3 radek automaticke vypinani a zapinani a nechej zapnuty pouze první radek. Takze když pani zapne tv prijimac tak bude v rezimu DVB-T a jakmile zapnes satelitni prijimac Technisat, tak by se ti tv mela prepnout automaticky na vstup HDMI. Jakmile sat prijimac vypnes, tak se ti tv prepne zpet na DVB-T tuner. Mam to tak zprovoznene na LCD LED Samsung ES 7000. Tekze to funguje vpodstate jako u scart kabelu.

HYPER
Registrace: 11/2010

OK, díky moc za radu. Zítra odpoledne na to budu mít klid, tak budu zkoušet různé varianty. Já jsem hlavně potřeboval vědět, jak se do toho hotelového módu Panasoniku dostanu. A to mi odpověděli hned na začátku.

jirka67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra