Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Humax 5100

V jakém stavu už je soft? Už je použitelný bez nějakých naprostých výdrbů? Nezajímají mě internetové fce, ale editace a řazení kanálů, stabilita a zda se již podařilo vyřešit bugy z minulosti na první pohled(namátkou řazení kanálů od 4000) Fastscan, PVR atp. Díky

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Humax 5100

Posledný soft je 1.01.27. Je stabilný a všetko funguje. Čo sa týka Fastscanu, ak ho použiješ, kanály sa zoradia od 1. pozície. Ten zoznam nijak neupravíš. Môžeš si urobiť obľúbenú skupinu vo vlastnom poradí - od 1. pozície a používať len tú. Ak nepoužiješ fastscan, ideš od 4000, oblúben samozrejme od 1.
Myslím že je to použitelné. Predávam ich a ludia neremcajú.

noces
Registrace: 9/2010

Já vzal jeden na zkoužku hned když začal před 2-3lety, naštěstí s tím asi prvním ještě použitelným softem takže o něm nevím. Nikdo ale po něm víc než přepínání programů a manuální ladění s "normálním" řazením nepotřeboval. Ani net, ani PVR. Ale mezitím to nejen dle některých zdejších témat byla docela sw tragédie na nejlepším železe (za svou cenu). Kdyby zrovna dnes nebyl za 2250,- v jednom sklepě, tak se na něho vy.eru a vezmu linux, ale napadlo mě, že ho vezmu pro mamku.. ;)

PVR jde i na malou flaschku nebo jen od určité kapacity disku?

Tomik535

tak ako od začiatku, ide až od 40GB

noces
Registrace: 9/2010

Tomik nejlepší SW je ten 1.00.02.Tam je ladeni manualni a serazeni kanalu ok a pak poslední 1.01.27 co popisuje noces.Jiny sw zatím není a radeji at není,protoze by se mohlo stat, ze by to soudruzi zase zmrsili.Akorat mam mensi vyhradu k sw 1.01.27, kde při vyhledani rychlého prohledani seznamu Fastcan se prepne seznam na puvodni seznam, kde nejde provádět serazeni.Nove stanice doplníš do oblíbeného seznamu a seradis podle potřeby a ulozis a vyjedes uplne z menu a zmacknes OK a objevi se ti puvodni seznam stanic Fastcan a sipkou do prava prejdes na oblibene 1 a potvrdíš 3 krat OK a pristroj zustane v seznamu oblibene1 a je vse ok.V menu mam vypnutou položku Plne automaticke vyhledavani i poloautomaticke vyhledavani stanic. Myslim, ze se ten seznam prepl na puvodni i u poloautomatickem vyhledavani po nejakem case, proto jsem zvolil u všech polozek v menu vypnuto a radeji to provadim občas rucne.Muzes to noces potvrdit tento mensi problem? U me a u kamose se to tak projevuje jakmile zacnes provádět zmeny v seznamu po natazeni nove verze seznamu.Jinak ten poslední sw 1.01.27 je po dlouhe době zase sw , který je ok a da se používat.Mel jsem také opravnou verzi 1.00.06, ale pokud jsem chtěl doladit do seznamu novou stanici z Astry3 23,5E, tak jsem musel prijimac uvest znovu do továrního nastaveni abych ji mohl ulozit, protože ji prijimac naladil ale uz ji neulozil na konec seznamu. Proste ji ignoroval. Tak jsem si nahral tuto poslední verzi a jsem s ni vcelku spokojen. Pokud nechces tu poslední verzi 1.01.27 s Fastcan a mas tu verzi 1.00.02 v prijimaci, tak si ji nechej.

HYPER
Registrace: 11/2010

Dík za info.

Tomik535

Tak jestli to ma byt pro mamku, tak to by mohlo stacit.Mamka si urcite sama vyhledávat programy nebude.Tak ze pokud to vse naladíš a nastavis, tak to bude ok a az bude něco naovyho, tak ji to doladis. :) Prehravani filmu z USB flash nahranych v pocitaci prevazne jde. Mam odzkouseno. Jen nektere se nespustili. Pokud Chces používat HDD, tak přeformátovat na EXT.3, aby se na nej dalo nahravat. To urcite uz také vis. Ja HDD nepouzivam. K tomu ti reknou vic jini, pokud te to bude zajímat.

HYPER

@Hyper

ano,jak říkáš ohledně toho přehrávání filmů z flash či hdd ve formátu Avi které neběží,tak stačí jedna věc. Překonvertovat to s prográmkem Format Factory a pak to vždy 100% šlape-osobně odzkoušeno!!! (Format Facoty je free!) :)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

jamess, ok, diky! ;)

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra