Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVR

Po třech rocích bezchybného používání starého HDD s adaptérem ATA na USB jsem ke svému GOSAT 7055HDi koupil USB Flash SONY 32 GB High Speed. A hned jsem se spálil. Nahrávky HD se při přehrávání zasekávají v obraze a občas i ve zvuku. Také u SD se projevuje nahodile krátké zastavení obrazu. Rychlost toho SONY Flash disku je přitom pro čtení 20MB/s, pro záznam 10MB/s, takže teoreticky vyhovující.
Otestoval jsem disk v PC programem FlashBench. Rychlost nahrávání krátkých bloků je žalostná, jen 0,06 MB/s, což je asi příčinou toho sekání obrazu.

Jak vybrat Flash disk USB, aby měl dostatečnou rychlost pro PVR i při krátkých souborech. V popisech se udává jen rychlost sekvenční.

Standa3
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak vybrat USB Flash pro nahrávání PVR

Najlepsi flesdisk je HDD ! Fleska je len hracka pre managerov na nosenie excelovskych tabuliek.....a fotiek z dovolenky. ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Já neberu nic pod 25/15,hd odskoušeno na avatarovi,bez problémů,edge,voyager,adata!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Mám kingston dtr500 a žádný problém s tímto médiem není

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Tak dnesni flashky uz maji casto 200MB/s i vice, takze resit nejakou co nema ani desetinu toho je imho bezpredmetne. Kup si cokoliv z dnesni doby a budes v pohode. Ale jinak souhlasim s nazorem vyse ze nejlepsi je disk. :)

Mikek
Registrace: 7/2011

MIKEK

nepoplet si něco,usb3 mi přístroj ani nenačte,za rozumnou cenu jsem viděl jen usb2 s 30/20max,vidím tedy něco špatně,pouč mě ,děkuji !

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Když už to musí být fleška,tak nejrozumnější varianta je už doporučovaný(zdravím guntera) model R500 od Kingstonů - úspěšně otestováno s GOSATem GS7056HDI.Ale disk je disk - flešku normální kapacity a ceny zaplníš ani se nenaděješ.

Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.

táhlovej
Registrace: 3/2005

spyko

to je divne, me usb3 flashku i disk normalne nactou vsechna zarizeni doma (tv, ps3, oba bd prehravace) prestoze jsou vsechna jen usb2. To by melo byt mezi sebou 100% kompatibilni. Zkousel jsi vice tech usb3 flashek?

Mikek
Registrace: 7/2011

Na trvaly bezproblemovy zaznam u mna jedine disk ! Na take obcasne sup sem sup tam aj flaska. Ale pracujici lid sa nenecha obabrat flaskama, jedine koblihama ...... :laughing: R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

liquere

to tedy čumím,jak se zajímáš o naši politiku,já na slovenskou nemám čas R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

liquere

teď mě došlo,že je zkrachovalec od Vás,děkujeme za dáreček R^ :laughing: R^

pierrepetr

HM. Asi jak píše liquer. Když má HDD slušnej buffer...A taky jaký má ten GOSAT ovladače.... Všechno souvisí se vším. Napučuj si pár flešek, mrkni na ně přes HD Tune a ty lepší vyzkoušej. Protože to co Ti ukáže HD Tune nebo napíše na obal výrobce, to Ti nikdo v praxi nezaručí.Tohle bych ale asi zkusil vyměnit.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

pierre

Na to staci pozerat jedny spravy, alebo precitat jeden clanok v novinach okolo volieb. Nic specialne netreba. ;)

liquere

nebo si

kup v OKay,tam je 14 dnů na vrácení bez udání důvodu,je to delší cesta,ale zadarmo R^ :laughing: R^

pierrepetr

...všetkým odporúčam vyslovene iba HDD namiesto rôznych flashiek a kariet...
...neviem čím to je, ale s HDD ide všetko ako má - domnievam sa, že je to v interných radičoch týchto zariadení, pretože som skúšal aj netočivé zariadenia s dostatočnými rýchlosťami a HDD je vždy lepší...
...netvrdím to samozrejme o všetkých strojoch, čo existujú, ale mám takého tušáka, že asi aj áno :)))

brga
Registrace: 9/2009

Sandisk Ultra Backup 16GB a žádný problém ani s nahrávkama v HD.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1

Pro PC1

Můžeš mi PC1 (nebo kdokoliv jiný) otestovat Váš Flash disk, který spolehlivě stíhá HD programy, programem staženým z
http://usbflashspeed.com/static/FlashBench.zip
(program se po rozbalení spustí bez instalace jako "FlashBench.exe". Výsledek testu se uloží na Web a uživateli se zobrazí odkaz. Moje SONY Flash, která nestíhá, je na tomto odkazu:
http://usbflashspeed.com/57303
Nejnižší zápisová rychlost na grafu je 0,06 MB/s. Zajímala by mne rychlost funkční Flash stejným testem. Váš odkaz na výsledek testu lze dát opět sem. Dík.

Standa3

Díval jsem se na Mall.cz, že ten Sandisk Ultra Backup 16GB má deklarovanou rychlost čtení 15MB/s a zápisu 9MB/s, tj. méně než můj SONY (20/10), a přesto funguje. Takže problém je někde v té nejnižší rychlosti při přenosu krátkých bloků. Proto mne zajímá jeho test jak píši výše.

Standa3

A co ked je to problem fw v prijimaci ? Skus ten disk na inom stroji.

liquere

Čau
http://usbflashspeed.com/57367
hodil jsem na ten tvůj test asi 5let starou výprodejovou flash 16 GB od Conrada a výsledek je velmi podobný, ne-li lepší k tomu Sony. Sám na ni nenahrávam a ani by mi to nenapadlo.

http://usbflashspeed.com/57371
tohle je asi 2 roky stará FlASH 8 GB z Datartu...

No a každej HDD mi na USB přes HD Tune ukáže většinou víc než Flash. Ale zase vždy méně, než když je HDD přímo na kšandě. To je snad jasný. Takže to co psal Liguer na začátku-disk je disk. Zkus to na jiný mašině, mrknul bych se taky, jestli je to řádně naformátovaný, zkontrolovat clustery a tak. Hodil bych tam taky nějakej film z PC a pak to zkusil přehrát v televizi. Podle mých zkušeností, to co jede na PC jako z praku může na TV někdy škubat.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

To Morous

Dík za provedení testu. Obě Tvé Flash-ky jsou v tom nejnižším bodě trošku rychlejší než moje nová SONY. Tvé Flash však nepoužíváš pro PVR, tak z tvých grafů nemohu posoudit, jaká nejmenší rychlost je ještě použitelná pro nahrávání.

Chce to ještě jeden test nějaké Flash USB, která je aktivně používána k PVR, a bez problémů stíhá. Najde se ještě taková dobrá duše, která svoji Flash otestuje a dá sem výsledek?

Tu moji SONY jsem koupil v "akci" v Globusu. Je deklarována jako "USB Flash disk 2.0 HIGH SPEED 32 GB". Chci ji reklamovat s tím, že je to podvod na zákazníkovi. Že to není žádná High Speed v celém pracovním rozsahu, a pro PVR je nepoužitelná. Jako doklad bych potřeboval právě graf Flash-ky, která pro PVR funguje.

Jinak souhlasím s tím, že USB HDD je obecně pro PVR užitečnější. Pokud však nahraji jeden či dva programy, a po shlédnutí je hned mažu, Flash bohatě vyhovuje. Na to jsou dnešní USB HDD zbytečně velké. Flash USB může být trvale připojena a tím je operativně využitelná např. pro Time shift. Neumím si představit, že bych nechal trvale připojený USB HDD s rotujícími plotnami jen proto, abych příležitostně stiskl Time shift, když zazvoní mobil.

Standa3

Standa3

No neviem, Ja používam USB adaptér a v nom SDHC pameťovu kartu od kingstonu. :))) :))) :)))

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Standa3

slusny usb HDD nerotuje stale. Bud sa uspi sam alebo ho uspi box podla nastavenia. No to ako sa deklaruju flashky urcite nie je podla toho ci trvale dokaze v deklarovanej rychlosti citat alebo zapisovat.Staci si porovnat rychlost sietovych zariadeni (wifi router atd) - tiez nedokazu deklarovanu rychlost. Je to max. hodnota ktora je v praxi uplne inde. Ale necham sa poucit, ked to niekto logicky otoci....... ;)

liquere

liquere

Také neočekávám, že USB bude ve všech režimech maximální deklarovanou rychlost. Ale High Speed by neměl mít tu nejnižší rychlost jen 0,06 MB/s. tj. menší než disky, které testoval Morous. Podle mého názoru každý High Speed USB Flash by měl fungovat bez problémů v PVR i pro HD programy, a neměl bych hledat mezi High Speed ještě "Highest". Pokud mi High Speed SONY nestíhá v PVR, je něco špatně a měl by to být důvod k reklamaci. Ale také jako ty se nechám poučit, pokud se pletu :) .

Standa3

@Standa3

...ale pod označením USB HighSpeed sa rozumie rozhranie, a nie samotný pamäťový čip, alebo radič...
...to je ako keby si reklamoval Fabiu, že deklarovanú maximálnu rýchlosť nedosiahne v celom rozsahu prevodovky, teda nie na 1. stupeň, ani na 2. stupeň atd...

brga
Registrace: 9/2009

Satelit flashku přece otestuje

Technisaty mají v Menu test jakéhokoliv HDD nebo flashky na použitelnost pro DVR. Trvá to pár vteřin až minut podle typu. Výsledek je jasný: Vyhovuje nebo Nevyhovuje.
Některé typy Technisatů mají "uspávače HDD" tak, aby se nemusely točit po celou dobu používání přijímače. Doba od zapnutí po uspání se dá nastavit.
Neměl jsem problém se žádnou flashkou od Kingstona, ale hlídal jsem si rychlosti.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra