Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.09.2007, 16:08.46

Parabola od DIGI/síla signálu

Chtěl jsem zjistit, který transpondér z nabídky DIGI (programy pro ČR) je nejslabší a zjistil jsem, že na různých místech (u různých lidí) jsou výsledky dost rozdílné. Každopádně nyní se mi jako jednoznačně nejsilnější jeví trp. s českými základními programy (ČT+NOVA+PRIMA...). Jaký referenční transpondér používáte pro nastavování paraboly ? Zajímaly by mne i zkušenosti s šilháním na jejich orig. parabole (1W+Astra1, Astra3 už asi těžko). Díky za všechny rozumné názory.
uživatel
PeVy
18.09.2007, 23:26.29

RE: Parabola od DIGI/síla signálu

tu parabolu bych maximálně použil jako ruské sáňky
uživatel
pierrepetr
19.09.2007, 08:51.32

Je to normální 80 a podle toho se chová. Při kvalitním nastavení včetně dotočení LNB na digi bez problémů to sáňkování sem nezkoušel, "Šilhání" na astru1 asi půjde ale astra3 bude problém s novou a je to daleko. Na to jsou prostě jiný antény. Já bych ti doporučil motor.
uživatel
Mjr
19.09.2007, 12:43.51

Ale funguje to.Ale opravdu si musíš vyhrát.Při osazení brejlí,držák LNB orig.paraboly neudrží brejle a LNB má snahu se pootočit včetně brejlí a dalších LNB .Řešil jsem to vložením proužku smirkového papíru tak,aby byl přeložený napůl a tak byl oboustranný.Každý satelit vylaď postupně na max. na nejslabším signálu.Ale musím přiznat,je to na doraz z když z nebe padají trakaře a třeba velmi silný vítr,který rozkmitá anténu,tak je problém.Na tuto skutečnost mě upozornil vortimond,čímž mu tímto dávám za pravdu.Volil jsem tuto kombinaci ,protože ač zastánce motoru,přejezd mezi pozicemi a uloženými favoritními stanicemi je časově neúměrný a přepínač to řeší elegantně.Podrobný návod s foto najdeš http://sabo.blog.sme.sk/clanok/5060 1.html Pokud máš natočenou orig.parabolu z digi na 1 W a tak z pohledu za parabolou bude nejvíc vpravo/při rozšíření na Astru 19,2E pak Hotbird 13E a na středu Intel 1 W.Doporučuji Ti,aby jsi napřed nastavil DIGI na max. a potom na multifokusu nastavil napřed třeba 13 E a to skutečně přímým výhledem na obrazovku. samozřejmě s naladěným kanálem a nejslabší kanál se pokus naladit na max.Naladění Astry a HOtbirdu mě trvalo touto metodou max.hodinu na rozdíl od zde uváděných zkušeností.Je to jednoduchý způsob v amatérských podmínkách.Metoda dobrý,néééé špatné nevede k ničemu Ale 1W musí být na středu,signál má slabý.Takže hodně štěstí.
uživatel
Petr 2