![]() |
|
astra 19,2 + 23,5Myslite, že sa daju chytit obidve družice astra 19,2 a 23,5 cez monoblok ked ma parabola menší priemer ako je 85cm? Moja ma 75 a zatial sa mi nedari :-/ |
frodo93
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: astra 19,2 + 23,5Nebudeš tomu veriť, ale da sa to, po menšej úprave aj na parabole 60 cm, pri pohľade do paraboly bude LNB Monoblock uchytené za ľave hrdlo a pravé bude voľné, to znamená že Astra 3B bude smerovať do stredu paraboly a Astra 1 bude z odrazu lebo má silnejší signál. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: astra 19,2 + 23,5na 75 parabolu ti to povalí krásně já to jel na 60tku. Do středu si dej 23,5E nebo jestli sou pro tebe podstatné obě družice tak kompromis a dej monoblok pěkně mezi držák samozřejmě jestli ti to konstrukce umožňuje.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 604 |
![]() |
|
nebude tožádný karneval,ale pojedou obě družice i při horším počasí,jen je třeba vybrat k té tvojí ten nejlepší monoblock,zkus více typů a nejlepší si nech R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
ExperimentJá jsem to zkoušel s 46 Technisat grafit a šlo mi jen několik německých.Tak jsem dal táhylko 3mm nerez drát a zarážky na okně a singel LNB(mám ji na paneláku ve 4 patře mezi samejma 85 a lidi v baráku to táhlo neviděj a diví se co všechno chytám :))) :))) |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
Tak tedy monoblokje vždy určen pro jeden průměr paraboly. Monobloky jsou na družicový rozestup na obloze 6 stupňů, 4,3 stupně a 3 stupně. Na tento průměr je vypočtena vzdálenost středů obou LNB. Pokud použiješ parabolu menší, lze předpokládat, že se Ti změní také vypočtená vzdálenost středů LNB pro tuto parabolu. Tvůj monoblok je ale napevno. Nevadilo by použití menší paraboly ale současně s větší vzáleností f, tj. větší vzdálenosti LNB od "středu" paraboly. Pokud chceš použít 60tku, pak Ti doporučuji monoblok na 3 stupně, namísto monobloku na 4,3 stupně.Stačí na to selský rozum. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
![]() |