Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

tv kostičkuje i když je signal na 100%

Zdravím,
poradí někdo co dělat?
myslel jsem že když není signal tak kostičkuje obraz popř.vypadava, ale co jsem koukal jak kvalita signalu i uroven signalu je kolem 90-100%
zkoušeli jsme vyladit co nejlepe aby byl signal ale stejně občas to zakostičkuje i vypadne signal na 0% a hned zase po par vteřinach ok na 90-100%
počasí na to vliv nemá ale stalo u paraboly lešení tak jestli se něco nehnulo, nepoškodilo...
díky

tompr
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: tv kostičkuje i když je signal na 100%

Zdar,muze se stat,ze je cosik poskozeneho,trebas vachluje konektor.Zkus zkontrolovat konektory,dale zkus jiny prijimac a mozna nakonec nezbude nez merak.

hdpe
Registrace: 11/2007

Tím bych začal a ne cosi usuzovat podle teploměru.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Chybovosť (BER) signálu sa na teplomeroch nedá odmerať. U digitálneho príjmu, okrem ďalších (MER,S/N,C/N), veľmi doležitý parameter. Treba skontrolovať bežné veci (spoje,kable,konektory...) a potom, ako hovorí technik TKR a hdpe, jedine merák.

rolis7
Registrace: 8/2007

Pred x rokmi som mal podobný problém. Príčina: mnou zle urobený F konektor pripojený na LBN. Hlavne si ho poriadne skontrolujete a neutešujete sa tým, že "mne sa to nemôže stať".

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

re::

bud mas přehulenej zesak nebo spatnej napajeci zdroj.

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra