![]() |
|
X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoTeraz mám IPBox 9900 a Technisat DigiCorder HD S2X Plus. Ako náhradu za IPBox chcem budúci týždeň kúpiť niečo novšie a rozhodujem sa X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimo. Preštudoval som rôzne fóra a čím viac čítam tým menej sa viem rozhodnúť. Moje priority sú: Dobrý obraz na HD aj SD aspoň na úrovni Technisatu, korektné zobrazenie TXT titulkov na CZ a SK programoch (pre nepočujúceho) a spoľahlivosť vrátane nahrávania dvoch HD programov. Okrem príjmu nemeckých HDTV, používam karty Skylink ICE a v blízkej budúcnosti to nemienim meniť.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 204 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimohttps://www.parabola.cz/clanky/4851/vu-plus-solo2-vykon-nade-vse/vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoSamozrejme som čítal obidve recenzie na Parabole aj som si preštudoval manuály nie v CZ ale v DE alebo ENG verzii. Mňa zaujímajú skúsenosti majitelov týchto prijímačov, nie reenzie.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
![]() |
|
pro olin22X-Trend ET 9500 pokud dáváš přednost kvalitě obrazuCvik dělá mistra.
|
ladinek
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 405 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoKed si cital fora, potom iste vies, ze ani jedna znacka nema velke problemy.Podpora je u obidvoch super. Je to na tebe. Pokial si do toho das soft a pluginy ktore potrebujes a nebudes robit pubertacke pokusy budes spokojny. A potrebujes urcite viactunerovy sroj?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoChcem nahrávať min. 2 programy z rôznych frekvencií, a jednej prístupovej karty ICE. Pubertiacke pokusy mi netreba.VU+ Uno 4K SE, VTi 15.0.00
|
olin22
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimovlastním vu+ solo2 a som nad mieru spokojný.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
ladinekV com je u ET9500 obraz kvalitnejsi?Vseobecne sa tvrdi ze obraz u VU pristrojov nie je na pozadovanej urovni, no na plazme od Panasovit P50VT30 nevidim rozdiel v porovnani so SAT tunerom prijimaca... |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimopřes 2 roky vlastním starší ET9000 a naprostá spokojenost :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimodoporučuji vu+ solo2,nemá konkurenci,šlape jak hodiny,možnosti jsou zde velké. :)))Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoJe to v podstatě jedno, možná bych změnil zadání na extrend nebo solo2, ušetříš 3 tis. Podpora je lepší u vu-čka, xtrend má "lepší obraz", tak si vyber |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoMám X-Trend ET 9500 pomalu 1rok a naprostá spokojenost.Obraz HD i SD exelentní.Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED
|
Pepik71
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoTyhle alternativní náhrady Dreamboxů dle zkoušek u kterých jsem byl se mi jeví fakt nejlepší vu+ solo2,jak při sdílení,tak možnosti stažení velkého možností stažení mnoha skinů,pluginů a pořád vše šlape atd. vzhledem k možností velké paměti.Jinak vyzkoušeno cca 75 karet různého druhu kodování přes Irdeto,Videoguard,seca,conax,bulticript,CW,N3, atd.vše jede jak z praku. A jsou zde ještě rezervy,což mi stále navíc dokládá a má pravdu i můj kolega který se tímto přístrojem velice baví. Já jsem byl vždy spíš na Dreambox 800 HD se. Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimozrovna mam vu+ solo2 a je rychly. tam to aj konci. predtym som isty cas mal et9200 a obrazovo bol lepsi. dobry obraz ma este dm7020hd ten som mal cca 5 mesiacov. vu+ vseobecne obrazovo su nejake divne. nehovorim, ze uplne zle, ale nieco mi tam vadi...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimoto je davova pdychoza. Niekto nieco niekde napisal o obraze vu+ a teraz vsetci vidia nieco lebo citali tie debaty o tom. Cize autorovi prvej polemiky o obraze sa ciel splnil.Otazka je kto je jej pôvodnym autorom? Konkurencia? ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimokto mal moznost porovnat rozne prijimace od roznych vyrobcov na svojej TV, vie si urobit aj zaver. Z rodiny VU+ som mal uplne vsetky modely. Z dreambox tak isto a aj technisaty a vela inych... Ozaj mozem povedat, ze okolo obrazu VU+ to nieje fama... Nieje ale hrozny, da sa zvyknut.nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoNechcem ti brat tvoj nazor, samozrejme ho akceptujem. Skus ale, ci nahodou tato skusenost nie je uz davnejsia, lebo zo zaciatku tieto slabsie SD obraz podavali, ale to bolo pokial viem odstranene.Novsie softy to riesia. Asi drivre alebo co, neviem. Ale v tomto duchu sa pise aj v zahranici.Osobne tiez nepozorujem zly SD obraz, tam kde nie je kvalita o nicom uz zo zdroja, tam je to zle na vsetkych boxoch.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Solo 2Mám 2 roky Clarke Tech ET 9000 a jsem s ním maximálně spokojenej Xtrend ET9500 je novější verze tohoto přijímače, který používá stejný SW jako ET9000 tzn. předpokládám, že bude rovněž O.K.S VU+ Solo2 nemám zkušenosti proto nedovedu posoudit. |
shiraz
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 748 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimosolo2 má viac možností do budúcnaa tie reči okolo obrazu neriešim,aj ten sa dá individuálne nastaviť priamo v boxe |
furo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ Ultimoolin pokiaľ nechceš len najrýchlejší prijímač ale obraz je prioritou tak to solo2 nebude to pravé orechové.skúsil som doporučené nastavenia z AB aj povypínať všetky vylepšovátka, keď sa zdalo že už je to OK, prepol sam na HDMI2, kde bol zapojený deda HDS2X a bolo po ftákoch. Oddych pre oči... S farbami sa môžeš vyhrať, ale keď je obraz "matný" a akoby nezaostrený tak s tým asi nič nenarobíš. Ale niekomu to môže stačiť. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: X-Trend ET 9500 alebo Vu+ UltimoDagy to je subjektivny tvoj nazor, preco sa to samo predava, keby to bolo tak zle.NAvyse on sa pyta na 2 znacky.Ten technisat je na pozeranie v pohode, aj ked ma svoje male muchy. Ale inac to vie velke gulove. To musis uznat.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquereetrend som mu nevyhováral, pretože som ho v živote nevidel. naproti tomu Solo2 ano. takže možno toho vie veľa (napríklad zmeniť červené písmenká za zelené) ale nevie to ten základ pre ktorý mám SAT prijímač a to je dobrý obraz. Všetko ostatné je len čerešnička na torte.Samozrejme že technisat je black box a má len to čo sudruhovia v nemecku naprogramujú - bez debaty. ale nezmysly typu streamingu obrazu do smartfonu už vie aj ten chudak technisat. Jediné čo fungovalo u sola navyše a skutočne na 100% bol plugin CSFD ale ten k môjmu životu nie je bezpodmienečne nutný. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
@DagyTo ano, ten streaming na mobil ma tiez fascinuje.Len neviem ci to je pokrok alebo diagnoza. :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
![]() |