Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Třídění sat. kanálů v TV Philips 55PFL5507K

U toho TV nejde měnit pořadí satelitních kanálů, třídění je možné jen pro kanáaly DVB-T/C.
Jediný použitelný postup je označit stanice v pořadí, jak je chceme seřazeny, jako oblíbené kanály. Pak toto pořadí zůstane na obrazovce v tabulce, pokud se zvolí "Kanál list" pro oblíbené. Potřebnou stanici je pak nutno vybrat kurzorem z tabulky. Přímá volba číslem je nepraktická a nepoužitelná. Stále je stanice vedena pod číslem, jak byla naladěna, např. ČT1 1357, Nova 1389 atd.
U této TV ale je možnost aktuální naladění uložit na USB Disk a přenést do jiného přijímače.
Není pro Philips program, ve kterém lze kanály v PC editovat do pořadí jak potřebujeme, a pak je nahrát zpět do stejného TV. Pokud něco takového znáte, dejte sem odkaz, kde jej lze získat. Dík.

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Třídění sat. kanálů v TV Philips 55PFL5507...

A co stranka Philips ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Philips Channel Editor

Nevím jestli je pro tvuj model:

ver. 2.0.5.10,
developed for Philips TV 2012 (incl. 6000, 7000, 8000, 9000 series)

http://www.uloz.to/xvNwbbk/philips-channel-editor-rar

http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?topic=155145.0

http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?8017-Channel-editor

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Dělal jsem 40PFL5507K/12 a řazení kanálů šlo v pohodě i když pomalu po jednom. Žádné favoritní skupiny netřeba.
Ale ty diseqc, Rv

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Řazení stanic u Philipse se satelitem se provádí v menu seřadit znova a po stisku tlačítka vpravo dole u kurzoru tuším snad option.Jinak zavolej si podporu Philipsu a oni ti to po telefonu vysvětlí.Já osobně jsem byl poprvé s toho první ročník.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

To Baron a HiFiOK

Přímo v návodu jsem se dočetl toto, cituji:
CS - Dodatek
Přesouvání kanálů při změně jejich pořadí je podporováno
pouze televizory umožňujícími příjem
vysílání DVB-C/T.
Kanály DVB-T (kabelovku nemáme)jde přesouvat postupem přes Options v pohodě. Při pokusu o přesun stanice satelitu se to tváří chvíli stejně, ale jakmile stisknu OK pro označení vybrané stanice k přesunu, tak místo šipek kolem vybraného chlívečku se program vrátí do menu. Nepovažuji se za tak neschopného, že bych přesun satelitní stanice u jmenovaného typu nedokázal, pokud by to šlo.
To Habr. Dík za odkaz, stáhl jsem si a nainstaloval ten editor. Televizor je přítele a tak si večer stáhnu ten setting a uvidím, zda ho editor zbaští a umožní ho editovat.

Standa3

Zvláštní, řadil jsem samozřejmě satelit, na upachtěných 21 kanálů v DVB-T jsem se nenamáhal.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

já mám 5007 se satalitem jako ty jenom bez 3D a bez problému to jde přehazovat . Programy se přehazují stejně jako u DVB-T . naštuduj si jak se to dělá a stejný postup je u satelitu. Jinak oni toho tam napíší , protože to není návod jen na jeden typ tv.

standa111
Registrace: 11/2009

já je v oblíbených vůbec nemám ani DVB-T ani Satelitní .Pokud budeě chtít pomoc napiš jsem a domluvíme se jak na to .
1 .list
2.optio.
3.vyhledat v tabulce znovu seřadit - OK
4.MÁME BÝLÍ ČTVEREČEK KOLEM PROGRAMU a musíme pozor znovu dát OK !!!!!!!!!!!! To je dvakrát za sebou
5.čtvereček dostane šipky nakreslený kolem a začneš přesouvat taky šipkama kam to chceě dát
6 mačkneš OK oběví se tři nápisy dole dáš VLOŽIT .
7. pak zmačknu optio. obšví se nápis KONEC dám OK a je hotovo
8/. možná to jde jinak , ale já to taky neumím srovnat přes USB v počítači .

standa111

standa111

Přesně jak píšeš to funguje bez problémů pro uspořádání stanic DVB-T.
Pro satelit je to stejné až k tvému popisu bod 4. Když pak stisknu OK, tak kolem vybraného čtverečku se žádné šípky nevytvoří a program pro přesun se ihned ukončí. Ten dodatek, který jsem citoval, je samostatná stránka úplně na začátku celého elektronického manuálu, je snad ve 20 jazycích. Myslím, že tam ten dodatek nebyl vložen náhodně, a skutečnost tomu odpovídá.

Standa3

tak jdu znovu na to počkej vyzkouším to ted hned .

standa111

když mám ten BÝLÍ ČTVEREČEK KOLEM názvu PROGRAMU( pod nim je číslo programu a mačknu OK tak mi se oběví na každou stranu malý šipky . je to stejný jako o DVB-T A V TU CHVÍLI MI ZMIZNE NÁZEV PROGRAMU a čtvereček je čistý bez názvu a mohu sním hýbat kam chci . Máš poslední SW ? .

standa111

Býlí čtvereček. Se oběví. To je prosím z jakého slabikáře, Staníku ???

polulin
Registrace: 10/2007

Aby se objevily šipky na předvolbě kterou chceš přesouvat musíš OK zmačknout 2x.Pozice programu se dají i označit číslem na kterou předvolbu v settingu ji dát.Já to dělám u jednoho známého co si koupil tohoto Philipse.Editace hnůj,ale obraz vynikající.Ovladač taky HUMUS.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Televize je doma druhý den. Dnes jsme ji připojili na internet a hned Telka ohlásila, že je k ní někde na netu nový SW a že ho máme nainstalovat. Zatím nebyl čas, a tak se instalace poledního SW zatím odložila. Takže v ní není určitě poslední SW.
Ještě k tomu třídění. Číslo, na kterém je vybraný čtvereček právě naladěn, není pod čtverečkem jak píše Stnada111, ale jako šedivá číslice na pozadí čtverečků. OK mohu mačkat jak chci, pokud chci přesunout kanál satelitu, žádné šipky kolen čtverečku se nezobrazí a program třídění skončí. Zkrátka současný SW přesun SAT neumí. Uvidíme, zda po upgrade SW se něco změní.

Standa3

Ještě jsem si dnes stáhl na flešku setting z TV a zkusil jsem jej otevřít v tom Channel editoru - viz výše.
DVB-T to otevřela a nahrálo do editoru normílně.
DVB-C to hlásí "There are no Channels for cables", což je OK.
DVB-S to hlásí "Path not found". Je to zvláštní že v adresáři Repiar editor nenašel satelitní kanály, když jich je v TV naladěno přes 1000. Přitom v adresáři repair jsou dva podadresáře. Jeden je channellib, což by měl být tem nalezený pro kanály DVB-T, druhý s2channellib by měl být pro DVB-S. Je vidět, že si editor u satelitních kanálů nerozumí s tím, co se mu nahrálo z TV.

Standa3

Problém vyřešen. Po nainstalování posledního SW verze 000.096.000.000 jde satelitní kanály třídit přijatelným postupem. Stačí v tabulce vybrat kanál, který chci přesunout, na DO zadat nové číslo a potvrdit OK. Stanice se zařadí pod zadaným číslem a ostatní kanály za tím číslem se posunou o číslo výše. Nyní již spokojenost.

Standa3

Hlavně , že se to povedlo a ani to nebolelo . 96 SW JE I RYCHLEJŠÍ budeš spokojen . .
Text zeditoval moderátor Warder. Datum editace: 05.03.2013, 19:57.51

standa111

Třídění i funkce Channel editoru OK

Dnes jsem po instalaci nového FW verze 96 stáhl znovu na USB flash soubory naladění a nastavení kanálů. Nový soubor Repair" již jde bez problémů editovat v Channel editoru verze 2.0.5.10 z 26.10.2012, a to jak pro DVB-T kanály, tak pro satelitní kanály. Takže všechny problémy byly jen ve verzi FW této TV.

Standa3

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra