![]() |
|
Technisat Digit HD8-SVčera se mi předvedl zajímavý jev u tohoto přijímače. Nešly mi všechny vertikální polarizace u 23,5 a horizontální u 19,2. Tedy zpočátku ano, pak po přepnutí kanálu cca 2 sec ano, pak hláška "Žádný signál" a pak už nic. Teploměry ukazovaly na jednotlivých TR - S 42, Q 0 u 23,5 a S 56 a Q 0 u 19,2. U opačných polarizací bez problému. Na fórech ohledně hlášky ani podladění o 4Mhz nepomohlo. Tak jsem nascanoval znovu družice a poté se to rozběhlo. Na jak dlouho, to je ovšem otázka. Neměl někdo podobný problém? Ohledně teploměrů - síla signálu na HD i SD kolem 50 se mi zdá hodně malá, jaká by měla být průměrně? Anténa je Visiosat Bisat G3C, 3xALPS Twin, běžný DiSEqC... takže rezerva by měla být dostatečná. Díky za info. |
HonzaA
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-STak to je super, že anténa je "Visiosat Bisat G3C" a ešte nám povedz aký má rozmer......a kontakty na "eFkách" sú OK? Mám HD8-S a toto sa mi nikdy nestalo. P. S.: nie "sila", ale "kvalita" je rozhodujúca na "teplomeroch"! |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-S1/ tipol by som to tak na námrazu na LNB.2/ na 80cm gibertini nastavenej na 23.5E a šilhá 19.2E je sila všetkých TP 98÷100% a Q vždy dvojciferné číslo 10.5÷11.5dB na 13E = teoretických 10° šilhanie mám silu 85÷95% a kvalitu 8÷9dB. LNB = Chess twin 0,2dB LNB13 = quad nejaké Inverto Silver neviem čo |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-SNemáš ho náhodou propojen od LNB loopem z druhého sata ?? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-SSorry chlapci, dlouhá práce a pak ještě schůze BD... tak až teď mám čas.To brga: pokud nevíš, co to je Visiosat... 64x75 37,5dB G3C=19-23-28°... a něco málo o tom vím... i tak děkuji. To Dagy2: Námraza, to mne napadlo jako první, tak jsem si šáhnul a nic. Druhý je Ferda 8900 na 2-twin a je OK. V káblech to asi nebude, protože jak Ferda, tak sat v TV makaly normálně na všech frekvencích. Takže problém jsem proto odhadoval na HD8. Zaráží mne i ta úroveň signálu, proto jsem se ptal, jak to mají jiní. Třeba problém v tuneru... teď to sice jede, ale schválně jsem se díval - úroveň kolem 55-59, kvalita 8,5-9,8. Žeby HD8 to tak měla? Předtím jsem chytal na Multytenne a úroveň podobná, kvalita úměrně nižší To CES: Co dělá loop vím, ne, je jinde a dost daleko. Já montoval dva nezávislé... |
HonzaA
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-S...neboj - Visiosat som hneď Googlil, ale keď sa pýtaš, tak si mohol napísať, aký je rozmerový ekvivalent, aby si nás toho ušetril.Pýtal som sa preto, lebo ak by bola parabola malá, tak by bolo normálne, že máš na HD8-S "silové teplomery" na týchto družiciach okolo 50%. Ja mám podozrenie, že ti blbne "dajsík". P. S.: neuviedol si, že či si mal predtým tie "teplomery" niekde inde - trebárs nad 90% a teraz ti to spadlo na 50% - dajme tomu "z ničoho nič"... P. S.: ja mám teraz napr. na ČT2 z 23,5°E (12525 V...) na HD8-S, 80cm parabole a MEGASATe Diavolo 0,1dB (mierne východne od Česka:-): Level: 77 Quality:10,6dB |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-SJak jsem psal, úroveň signálu s Technisat 45 cm parabolou kolem 50, Selfsat 21D kolem 53, Visiosat kolem 58... ale přes 60 jsem se nikdy s ničím, co jsem měl, nedostal. Podívám se ještě na přepínač a vemu to k sousedovi na 100 cm. A ta Visiosat by měla být ekvivalentem 80-ky. No, uvidím, jak se to bude chovat dále... Díky všem. |
HonzaA
![]() |
|
Příčina je úplně jindepodle mého názoru.Je zde Twin.Doporučuji provést výzkum se zápisem poznámek do notýsku: 1. Především provoz Technisatu bez Fergusonu, tj. odepnutí koax. kabelu k LNB z Fergusonu.Technisat bude fungovat normálně a správně. 2. Připojení Fergusonu ve Standby a odzkoušení Technisatu. 3. Zapnutí Fergusonu na polaritu H a odzkoušení Techn. 4. Zapnutí Fergusonu na polaritu V a odzkoušení Techn. Z pokusu vyjde jakási závislost. Příčinou je zemní smyčka. Při provozu s Fergusonem proniká na LNB jakésí zbytkové napětí a zvedne celkové napětí na LNB nad přepínací úroveň V/H. Tudíž LNB je stále v H, i když na Technisatu je V. Měřit, měřit a ještě jednou měřit napětí na plášti koaxu proti zemi, na středu koaxu, atd.Dát napájení Fergusonu na stejnou fázi. Zkontrolovat nulový vodič 220V a zemní vodič 220V pro oba přijímače... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: Technisat Digit HD8-STo samorost: Tak bohužel... měl jsem podobné podezření, ale nakonec i po odpojení Fergusona se problém objevil znova. Měření nic podezřelého neukázalo. Asi chyba Technisatu. Má problémy i s načítáním flešek. Update FW neexistuje... |
HonzaA
![]() |
|
![]() |