![]() |
|
Kvalita signáluCaute,prosim o pomoc.Nemozem najst signal.Padol sneh zo strechy na parabolu a stratil sa signal.Parabolu som otacal snazil sa doladit ale signal som nenasiel.Mohol ten sneh poskodit parabolu?Prijimac a konvertor su v poriadku mam odskusane.Dakujem |
Arsenal83
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Kvalita signáluNajpravdepodobnejsie ti len pohlo parabolou. Nastavit ju, ak si to nikdy nerobil bude problem, ale da sa to. Doporucujem zavolat si niekoho kto ma s tym skusenosti. |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
Kvalita signáluTo som si aj ja myslel,ze je posunuta.Parabolu som nastavoval s meracom signalu |
Arsenal83
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
Možností je viacej,ale naozaj môže byť iba pohnutá parabola, hlavne vo vertikálnom smere (elevácia). Ak si s ňou otáčal iba vo vodorovnom smere (azimut), tak nič nenapravíš. Tiež je dôležité či si mal na dohľad televízor, alebo si to skúšal iba od oka, vtedy je šanca minimálna. Chcelo by to merací prístroj. Ale parabola môže byť naozaj aj deformovaná, tam už treba skúsenosti a hlavne merací prístroj, aby si to zistil. Ale môžeš urobiť ešte jeden pokus - parabolu vrátiť vodorovne do pôvodnej polohy (ak si si ju poznačil) a mierne ju "podvihnúť" vo zvislom smere. Ešte je aj tá možnosť, že dostalo zásah rameno držiace konvertor a deformovalo sa, v tomto prípade to sám určite neurobíš, jedine výmenou paraboly. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Kvalita signáluDolezitejsie ako to ci si mal merak je ci si to niekedy robil. Aky si mal merak ? |
milan69
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
![]() |